Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με το μυαλό στους "8" του Ευρωμπάσκετ
  • [02] Α. Βγενόπουλος: Γενική συνέλευση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
  • [03] Καντάφι: "Δεν μας μένει παρά να πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη"
  • [04] "Ναι" στην πρόταση Βγενόπουλου από Βαρδινογιάννη
  • [05] Ξεκίνησε στη Χάγη η δίκη για τη σφαγή του Διστόμου
  • [06] Κομισιόν: Στις προβλέψεις για το έλλειμα και το χρέος δεν ελήθφησαν υπόψη τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα
  • [07] Πτώση 4,43% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
  • [08] Στις 21/9 ο αγώνας Ξάνθη-ΑΕΚ

  • [01] Με το μυαλό στους "8" του Ευρωμπάσκετ

    Την Γεωργία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα, στον τελευταίο αγώνα για τη β' φάση του Ευρωμπάσκετ,η Εθνική μας σε ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αντίπαλοί μας θα είναι οι Γάλλοι.

    [02] Α. Βγενόπουλος: Γενική συνέλευση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

    Η παταγώδης αποτυχία της πολυμετοχικότητας (σ.σ. το παραδέχθηκε και ο ίδιος) στον Παναθηναϊκό δεν πτόησε τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Μία εβδομάδα μετά τη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο "Mr MIG" τοποθετήθηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου για το... χθες και το... αύριο του συλλόγου. Αμεση λύση δεν πρότεινε, όπως ίσως θα περίμενε ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου του Παναθηναϊκού.

    Αντίθετα, υποστήριξε ένα νέο μοντέλο πολυμετοχικότητας, που αφορά αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 15 εκ. ευρώ με τιμή ανά μετοχή 0.33 ευρώ, με τον όρο να μην συμμετάσχει καθόλου, είτε οικονομικά, είτε με δικό του μέλος στο νέο Δ.Σ. ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

    Η πρότασή του ΑνδρέαΒγενόπουλουγια το... αύριο του Παναθηναϊκού ήταν η ακόλουθη: «Έστειλα εξώδικο σήμερα το πρωί στην ΠΑΕ, προκειμένου να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων, για να ψηφιστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ζητώντας να γίνει σε μία τιμή 0,33 ευρώ ανά μετοχή. Στην αύξηση πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι μέτοχοι. Όποιος δεν ακολουθήσει θα μειωθεί το ποσοστό του, βάσει νόμου, κατά 60%. Αυτή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που γίνεται σε λογική τιμή, υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα πρέπει να την καλύψουμε και θα μειωθεί το ποσοστό του κ. Βαρδινογιάννη μέχρι να εξαλειφθεί τελείως. Ο κ. Βαρδινογιάννης θα πρέπει να δεχθεί την αύξηση του Μ.Κ. Να υπάρξει νέο συμφωνητικό, που θα λέει ότι οι μετοχές του δεν ψηφίζουν ως το ποσοστό του να μηδενιστεί. Δεν θα προχωρήσω σε καμία λύση, εάν ο κ. Βαρδινογιάννης έχει έστω και μία ψήφο. Από την άλλη, όμως, δεν θα πάρει το καπέλο του και να φύγει χωρίς να λογοδοτήσει για την ΓΗΠΕΛ. Να λογοδοτήσει για τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ που έγιναν μακέτες» τόνισε ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος απέφυγε ωστόσο να δεσμευτεί για το ποσό συμμετοχής του στην αύξηση: «Εγώ είμαι εδώ. Θα παλέψω, έστω κι αν δεν είμαι τόσο δυνατός όσο ήμουν το 2008. Στα δύσκολα παλεύω. Κι η ήττα δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να χάνεις χωρίς να κατέβεις στο γήπεδο».

    [03] Καντάφι: "Δεν μας μένει παρά να πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη"

    Ο Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε σήμερα σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από το κανάλι της συριακής τηλεόρασης Arrai, ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσει \"μέχρι τη νίκη\".

    \"Δεν είναι δυνατό να παραδοθεί η Λιβύη στους αποικιοκράτες για άλλη μια φορά\", ανέφερε ο συνταγματάρχης στο μήνυμά του, το οποίο διαβάστηκε από τον διευθυντή του καναλιού τον Ιρακινό Μισάν αλ Τζουμπούρι.

    \"Δε μας μένει πια κάτι άλλο από το να πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη και την ήττα του πραξικοπήματος\", προσθέτει ο Καντάφι.

    Το συριακό κανάλι που εδρεύει στην Δαμασκό είναι το τελευταίο από τα μέσα ενημέρωσης που μεταδίδει μηνύματα του Καντάφι, αφότου εγκατέλειψε την Τρίπολη στις 23 Αυγούστου.

    Ο διευθυντής του, ένας Ιρακινός σουνίτης πρώην βουλευτής ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Δαμασκό, δήλωσε ότι απεχθάνεται τους δικτάτορες αλλά σημείωσε ότι ο Μουάμαρ Καντάφι ενσαρκώνει την αντίσταση κατά της ξένης κατοχής στην χώρα του.

    [04] "Ναι" στην πρόταση Βγενόπουλου από Βαρδινογιάννη

    Η πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Παναθηναϊκού χωρίς τη συμμετοχή του Γιάννη Βαρδινογιάννη βρήκε απόλυτα σύμφωνο το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Ο Τζίγκερ, πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό για τα όσα είπε εναντίον του ο "Mr Mig".

    [05] Ξεκίνησε στη Χάγη η δίκη για τη σφαγή του Διστόμου

    Η Γερμανία άρχισε σήμερα το πρωί να εκθέτει τις θέσεις της ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, από το οποίο ζητεί να σταματήσει τις αποζημιώσεις θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, την καταβολή των οποίων διατάσσουν ιταλικά αστικά δικαστήρια.

    \"Είμαστε εδώ για να πετύχουμε μια απόφαση εκ μέρους σας πάνω σ\' ένα νομικό θέμα μεγάλης σημασίας\", δήλωσε η εκπρόσωπος της Γερμανίας, η Σουζάνε Βάζουμ-Ράινερ, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στη Χάγη.

    \"Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας εκτιμούν πως μόνο μια έγκυρη απόφαση εκ μέρους σας θα επιτρέψει να βγούμε από το αδιέξοδο\", υπογράμμισε η Βάζουμ-Ράινερ.

    Η Γερμανία, η οποία προσέφυγε στις 23 Δεκεμβρίου 2008 στο κορυφαίο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ, υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει αυξανόμενο αριθμό προσφυγών ενώπιον των ιταλικών δικαστηρίων, τις οποίες καταθέτουν θύματα εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από τους ναζί στην Ιταλία.

    Σύμφωνα με το Βερολίνο, η Ιταλία, επιτρέποντας να γίνονται αγωγές κατά της Γερμανίας, δεν σέβεται την αρχή της ασυλίας που έχει αναγνωριστεί στη Γερμανία από το διεθνές δίκαιο.

    Οι υπό αμφισβήτηση δικαστικές διαδικασίες αφορούν εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους ναζί από το Σεπτέμβριο του 1943 ως το Μάιο του 1945, όταν δηλαδή η Ιταλία είχε καταληφθεί από τη Γερμανία αφού ακύρωσε το σύμφωνο που είχε μαζί της και ενώθηκε με τις δυνάμεις των συμμάχων.

    Οι ακροαματικές συνεδριάσεις, στις οποίες μετέχουν η Ιταλία και η Ελλάδα, πρόκειται να συνεχιστούν ως την Παρασκευή.

    [06] Κομισιόν: Στις προβλέψεις για το έλλειμα και το χρέος δεν ελήθφησαν υπόψη τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα

    Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα δημόσια χρέη στην ΕΕ, που παρατίθενται σε έκθεση για τα δημόσια οικονομικά των κρατών - μελών, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, βασίζονται στα στοιχεία που εστάλησαν στις Βρυξέλλες την περασμένη Άνοιξη και συνεπώς, στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν λαμβάνουν υπόψη τους τόσο τα μέτρα που υιοθετήθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, όσο - φυσικά - και αυτά που ανακοινώθηκαν χθες από τη Θεσσαλονίκη.

    Αυτό διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος της Επιτροπής για τις οικονομικές υποθέσεις, σημειώνοντας ότι, για την Ελλάδα, στόχος είναι ο περιορισμός του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2011 στα 17,1 δισ. ευρώ και για το 2012 στα 14,9 δισ. ευρώ.

    Με βάση τις εαρινές προβλέψεις της Επιτροπής, που επαναδημοσιεύονται στη σημερινή έκθεση για τα δημόσια οικονομικά στην ΕΕ, χωρίς την υιοθέτηση των προαναφερθέντων μέτρων το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα θα "έκλεινε" το 2011 στο 9,5% του ΑΕΠ και το 2012 στο 9,3% του ΑΕΠ.

    Στο μεταξύτην ανάγκη εφαρμογής, από την Ελλάδα, του προγράμματος, που συμφωνήθηκε με την τρόικα, υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος τόνισε ότι, εφόσον διαπιστωθούν αποκλίσεις από τους στόχους, θα πρέπει να υπάρξουν «διορθώσεις», το συντομότερο δυνατόν και με αξιόπιστο τρόπο.

    Επίσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε ότι τα μέτρα, που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση «είναι θετικά και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση» και κατέληξε τονίζοντας ότι θα πρέπει να αναμένουμε την ολοκλήρωση των συζητήσεων της τρόικας που ξεκινούν σήμερα, όπως δήλωσε ο ίδιος, και στη συνέχεια να υπάρξει απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

    Το σύνολο των ευρωπαίων ηγετών, των Γερμανών περιλαμβανομένων, καλεί την Αθήνα "να θέσει πλήρως σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις της", δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώο εκπρόσωπος του αρμοδίου για τα οικονομικά Επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, δήλωσε ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σενάριο πτώχευσης της Ελλάδας δεν υφίσταται.

    [07] Πτώση 4,43% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    \"Βυθίσθηκε\" η χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω αρνητικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές (υποχωρούν σε χαμηλά 26 μηνών), λόγω της αβεβαιότητας για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, των φημών για υποβάθμιση των γαλλικών τραπεζών από τη Moody΄s εξαιτίας της έκθεσής τους στο χρέος του ευρωπαϊκού νότου και των σεναρίων που κυκλοφορούν για την ελληνική οικονομία.

    Χαρακτηριστικό του αρνητικού κλίματος είναι και το γεγονός ότι ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε νέα ιστορικά χαμηλά, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 1,35 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών διέσπασε καθοδικά και τα επίπεδα των 850 μονάδων, υποχωρώντας σε νέα χαμηλά έτους. Έκλεισε στις 847,48 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη πτώση σε ποσοστό 4,43%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 56,913 εκατ. ευρώ.

    [08] Στις 21/9 ο αγώνας Ξάνθη-ΑΕΚ

    Την επόμενη Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 μ.μ., θα διεξαχθεί στα Πηγάδια η εξ αναβολής αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ανάμεσα στην Ξάνθη και την ΑΕΚ.

    Το ματς ήταν αρχικά προγραμματισμένο για το περασμένο Σάββατο (10/9), αλλά αναβλήθηκε μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, λόγω της απασχόλησης των αστυνομικών δυνάμεων στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 September 2011 - 16:29:39 UTC