Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής
  • [02] Πέρασε στους "8" του Ευρωμπάσκετ η Ελλάδα
  • [03] Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις με αφορμή τη ΔΕΘ
  • [04] Βαλβέρδε: «Δεν θα κλάψουμε για τον Ριέρα...»
  • [05] Απόπειρα πειρατείας σε δεξαμενόπλοιο, υπό ελληνική σημαία, στην Ερυθρά Θάλασσα

  • [01] Άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής

    Με τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι το φαβορί για τη νίκη, όπως και ο Παναιτωλικός πουφιλοξενεί τον Πανιώνιο. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον Εργοτέλη, ενώ χωρίς φαβορί θα διεξαχθούν οι αγώνες Αρης-Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα.

    Υπενθυμίζεται, ότι η αναμέτρηση Ξάνθη-ΑΕΚ αναβλήθηκε με απόφαση των αρμοδίων αρχών (ΓΓΑ, Αστυνομία, ΔΕΑΒ), λόγω της διεθνούς έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Ολυμπιακός και ο ΟΦΗ δεν έχουν αγώνα, καθώς με βάση το πρόγραμμα, αντιμετωπίζουν τις ...ομάδες Α και Β, που κανείς δεν ξέρει ποιές είναι...

    Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 17:15 Παναιτωλικός-Πανιώνιος NOVA

    19:30 Εργοτέλης-ΠΑΟΚ NOVA

    Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 16:00 Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα NOVA

    18:15 Αρης-Ατρόμητος NOVA

    20:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα NOVA

    [02] Πέρασε στους "8" του Ευρωμπάσκετ η Ελλάδα

    «Δώρο» πρόκρισης στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίαςέκανε η Φιλανδία στην εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Ανδρών, με τη νίκη της επί της Γεωργίας.

    Το σύνολο του Χένρικ Ντέτμαν επικράτησε με 87-73 της Γεωργίας, σε αγώνα για την 2η ημέρα της Β' φάσης, και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στον ΣΤ' όμιλο, η οποία πάντως δεν του αναπτερώνει τις ελπίδες πρόκρισης, καθώς ακόμη κι αν «πιάσει» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην τέταρτη θέση μένει εκτός, λόγω της ήττας του από την Ελλάδα στην Α' φάση.

    Η Ελλάδα αντιμετωπίζει απόψε (21.00 ΕΤ1) τον... κακό της δαίμονα τα τελευταία περίπου έξι χρόνια, τη Ρωσία, στο Βίλνιους.

    Τελευταία φορά που οι Έλληνες διεθνείς είχαν κάμψει την αντίσταση της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ, ήταν στη «χρυσή» πορεία της Εθνικής του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου, το 2005.

    Από το 2005 μέχρι σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετρά μόνο ήττες σε επίσημες διοργανώσεις απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης το 2007 στη Μαδρίτη.

    [03] Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις με αφορμή τη ΔΕΘ

    Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο μπλοκ των διαδηλωτών ιδιοκτητών ταξί, που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

    Οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι είχαν κάνει νωρίτερα κατάληψη στον χώρο μπροστά στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) πέταξαν προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που φυλάσσουν το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

    Στη συνέχεια, τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν το μπλοκ των διαδηλωτών, που κινήθηκαν προς αυτές με ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων.

    Οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Ιβανώφειο Αθλητικό Κέντρο, σε μια μαζική συγκέντρωση κι από εκεί, άρχισαν να κινούνται, πεζή, γύρω στις 5:30, προς τη ΔΕΘ, φτάνοντας έως τη νότια πύλη της έκθεσης, όπου εκτυλίχθηκαν και τα επεισόδια.

    Νωρίτερα, στην προσυγκέντρωσή τους, στο Ιβανώφειο, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του πως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι στο πλευρό τους και πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο. Ανέφερε ακόμη πως τη μέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο, "εμείς θα είμαστε έξω από τη βουλή και δεν θα επιτρέψουμε την ψήφισή του".

    Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι κινητοποιήσεις συνδικάτων εργαζομένων, σωματείων, οργανώσεων πολιτών, φοιτητών και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με αφορμή τα εγκαίνια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

    Τον "χορό" των κινητοποιήσεων άνοιξαν περίπου στις τρεις το μεσημέρι οι "Αγανακτισμένοι", με προσυγκεντρώσεις στο Λευκό Πύργο, τη Βασ. Γεωργίου και το πρώην 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Στο μπλοκ των Αγανακτισμένων εντάχθηκαν, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω", καθώς και πριν από λίγο μοτοσικλετιστές "Αγανακτισμένοι". Όλοι μαζί θα κινηθούν αργότερα προς το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", όπου στις 8 το βράδυ θα εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Στην πλατεία Αριστοτέλους βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι με πανό και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής θα κινηθούν μέσω κεντρικών οδών με μέτωπο το Βελλίδειο, όπου αναμένεται να φτάσουν περίπου την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού.

    Στην Εγνατία, μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συγκέντρωση των ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ. Εργαζόμενοι και εκπρόσωποι συνδικάτων από διάφορες περιοχές της χώρας έδωσαν το "παρών" σ' αυτό το πανεργατικό "ραντεβού", με ορισμένους εξ' αυτών (π.χ. ταχυδρομικοί υπάλληλοι) να έχουν επιλέξει ομοιόμορφη αμφίεση σε έντονα χρώματα. Σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσουν οι ομιλίες των εκπροσώπων των φορέων και λίγο πριν από τις 8 οι διαδηλωτές του συγκεκριμένου μπλοκ θα κατευθυνθούν κι αυτοί στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    Νωρίτερα, φοιτητές του πανελλαδικού συντονιστικού γενικών συνελεύσεων των καταλήψεων όλης της χώρας συγκεντρώθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και κινήθηκαν προς την Καμάρα, όπου συναντήθηκαν με τα πρωτοβάθμια σωματεία και, μέσω της Βενιζέλου, θα φτάσουν στο Λευκό Πύργο, όπου θα ενωθούν με τους Αγανακτισμένους. Στη συνέχεια, θα κινηθούν προς το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", απ' όπου σκοπεύουν να επιστρέψουν στους χώρους του Πανεπιστημίου, προκειμένου να περιφρουρήσουν την κατάληψή τους.

    Στην Καμάρα έχουν συγκεντρωθεί μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου, που αναμένεται επίσης να κινηθούν προς το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οπαδοί του Ηρακλή, διαμαρτυρόμενοι για τον υποβιβασμό της ομάδας τους. Αυτή την ώρα συγκεντρώνονται στο Κατσάνειο αθλητικό κέντρο, από όπου σκοπεύουν να κινηθούν και αυτοί προς τη ΔΕΘ.

    Πριν από την έναρξη των διαδηλώσεων, οι αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, προχώρησαν σε 45 προληπτικές προσαγωγές- για εξακρίβωση στοιχείων- εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη, με την κατηγορία της κατοχής βεγγαλικών.

    [04] Βαλβέρδε: «Δεν θα κλάψουμε για τον Ριέρα...»

    «Δεν θα κλάψουμε για τον Ριέρα...» Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, την αποχώρηση του Αλμπερτ Ριέρα για τη Γαλατασαράι, με δηλώσεις στην ιστοσελίδα του συλλόγου, όπου, μεταξύ άλλων, μίλησεκαι για το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ για το τσάμπιονς λιγκ:

    Για τον Ριέρα ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι «πήρε μεταγραφή επειδή ο ίδιος το ζήτησε. Δεν θα κλαίμε για το γεγονός ότι έφυγε. Προτιμώ να δουλέψω με τους παίκτες που θέλουν να είναι στην ομάδα. Τέλος, για να κλείσουμε οριστικά το θέμα Ριέρα, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν θεωρώ δίκαιο το γεγονός ότι τη στιγμή που οι μεταγραφές τελείωναν στην Ελλάδα στις 31 Αυγούστου, μια άλλη χώρα, ένα άλλο πρωτάθλημα είχε την δυνατότητα να πραγματοποιεί μεταγραφές μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου».

    Για το ματς με τη Μαρσέιγ: ο Βαλβέρδε είπε: «οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας ξεκινούν την προσεχή Τρίτη, απέναντι στη Μαρσέιγ, για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα σημαντικό για εμάς καθώς θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα και γι? αυτό θα προσπαθήσουμε πολύ. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας αυτή θα παίξει, όπως πάντα, και η συμπαράσταση των φιλάθλων μας, με την ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο Καραϊσκάκη».

    [05] Απόπειρα πειρατείας σε δεξαμενόπλοιο, υπό ελληνική σημαία, στην Ερυθρά Θάλασσα

    Απόπειρα πειρατείας στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «UNITED EMBLEM», εκδηλώθηκε, ενώ αυτό έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα και σε απόσταση 24 ναυτικά μίλια δυτικά της Υεμένης και 36 ναυτικά μίλια ανατολικά της Ερυθραίας.

    Στο πλοίο επιβαίνουν είκοσι έξι άτομα πλήρωμα (10 Έλληνες Ναυτικοί -ειδικότητες: πλοίαρχος, υποπλοίαρχος, ανθυποπλοίαρχος, Α΄ μηχανικός, Β΄ μηχανικός, Γ' μηχανικός, δόκιμος καταστρώματος, δύο δόκιμοι μηχανής, ένας αντλιωρός - 15 Φιλιππινέζοι - 1 Ουκρανός).

    Το πλοίο είναι φορτωμένο και είχε αποπλεύσει από το τερματικό σταθμό Kharq Island στο Ιράν στις 03/09/2011 με προορισμό το λιμένα Fos της Γαλλίας.

    Κατά δήλωση υπεύθυνου ασφαλείας της εταιρείας (CSO), και εκπροσώπου της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου, μετά από τελευταία ενημέρωσή τους από τον πλοίαρχο, περί ώρα 16.05 Ελλάδος, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 September 2011 - 16:29:39 UTC