Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Twitter ξεπέρασε τα 100 εκατ. ενεργούς χρήστες
  • [02] Ελεύθερος με εγγύηση ο Δ. Πελέκης για την υπόθεση Βατοπεδίου

  • [01] Το Twitter ξεπέρασε τα 100 εκατ. ενεργούς χρήστες

    Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης (micro-blogging) Twitter, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά οι ενεργοί χρήστες της ξεπέρασαν τον αριθμό-ορόσημο των 100 εκατομμυρίων και από αυτούς περίπου οι μισοί συνδέονται στο δίκτυο τουλάχιστον μια φορά τη μέρα. Οι χρήστες που συνδέονται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα (αυτοί θεωρούνται ενεργοί), αυξήθηκαν κατά 82% το 2011, ενώ σημαντική ανάπτυξη σημειώνει η πρόσβαση στο δίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου.

    Κατά μέσο όρο, 230 εκατ. μηνύματα (tweets) στέλνονται κάθε μέρα (δηλαδή πάνω από ένα δισεκατομμύριο μηνύματα έχουν σταλεί μέσα σε πέντε μέρες), παρουσιάζοντας αύξηση 110% από την αρχή του έτους. Περίπου το 40% των ενεργών χρηστών δεν στέλνουν οι ίδιοι μηνύματα, αλλά απλώς παρακολουθούν άλλους χρήστες. Πριν λίγες μέρες, το Twitter έκανε ρεκόρ, με αφορμή την είδηση για την εγκυμοσύνη της Μπιγιονσέ, όταν στέλνονταν 8.900 μηνύματα κάθε δευτερόλεπτο.

    Το Twitter -μέσω του οποίου μπορεί κανείς να στείλει σύντομα μηνύματα 140 χαρακτήρων σε όποιον ενδιαφέρεται να «ακολουθήσει»- εκτιμάται ότι έχει συνολικά 200 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες (από τους οποίους οι μισοί περίπου είναι ανενεργοί), έναντι σχεδόν 750 εκατ. του Facebook. Κάθε μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Google, επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Twitter πάνω από 400 εκατ. άνθρωποι έναντι 250 εκατ. στην αρχή του 2011. «Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που δεν συνδέονται στο Twitter, αλλά το χρησιμοποιούν καθημερινά, καθώς έρχονται, ψάχνουν και διαβάζουν τις σελίδες του», δήλωσε ο Κοστόλο.

    [02] Ελεύθερος με εγγύηση ο Δ. Πελέκης για την υπόθεση Βατοπεδίου

    Ελεύθερος, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 70.000 ευρώ, αφέθηκε μετά την απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο δικηγόρος Διονύσης Πελέκης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

    Ο κ. Πελέκης είναι πατέρας της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη, που κατηγορείται στην υπόθεση και έχει απολογηθεί στην ανακρίτρια και του δικηγόρου Δημ. Πελέκη, που απολογήθηκε πριν από λίγες ημέρες για την ίδια υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Ο Δ. Πελέκης αρνείται, σύμφωνα με πληροφορίες, τις κατηγορίες που του αποδίδονται για την εμπλοκή του στην υπόθεση και κατέθεσε στην ανακρίτρια πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο υποστηρίζει την απόλυτη νομιμότητα όλων των ενεργειών στις οποίες προέβη ως νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μονής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 September 2011 - 16:29:37 UTC