Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με το βλέμμα στην 76η ΔΕΘ
  • [02] Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας
  • [03] Για επίθεση σε ταξιτζή κατηγορείται ο Αμερικανός γυμναστής Πολ Χαμ
  • [04] Εκδηλώσεις στην Ήπειρο για 400 χρόνια από επανάσταση Διονυσίου Φιλοσόφου
  • [05] Σε κλοιό αστυνομικών η Θεσσαλονίκη κατά την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ
  • [06] Ανοικτό το ενδεχόμενο επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη εκτιμά ο ΟΟΣΑ
  • [07] Ο Σόιμπλε ζητεί ταχεία ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών
  • [08] Το υπουργικό συμβούλιο στην Ιταλία ενέκρινε τον "χρυσό κανόνα" δημοσιονομικής πειθαρχίας
  • [09] Επέστρεψε στις προπονήσεις της ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας
  • [10] Απολογούνται οι τρεις ανήλικοι για τη φονική συμπλοκή οπαδών στο Ηράκλειο

  • [01] Με το βλέμμα στην 76η ΔΕΘ

    Το επίκεντρο του πολιτικού, οικονομικού και συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος μετατοπίζεται από αύριο στη Θεσσαλονίκη, όπου το μεσημέρι φτάνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος το Σάββατο θα εγκαινιάσει την 76η Διεθνή Έκθεση και θα εκφωνήσει τον καθιερωμένο λόγο για τις οικονομικές εξελίξεις, ενώ την επομένη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης.

    Αύριο, Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ενώ στη συνέχεια θα έχει επαφές με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

    Με βάση το πρόγραμμα που διένειμε η ΔΕΘ ΑΕ, ο κ. Παπανδρέου θα παραστεί το πρωί του Σαββάτου (9.30) στην τελετή αγιασμού της φετινής διοργάνωσης, θα ακολουθήσει συνάντηση με τις διοικήσεις των Helexpo και ΔΕΘ, ενώ στις 20.00 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων ("Ι.Βελλίδης"). Στις 11/9, ο κ. Παπανδρέου θα δώσει συνέντευξη Τύπου (13.00, στο "Ι.Βελλίδης").

    Από Δευτέρα και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα δώσουν το "παρών" στη ΔΕΘ οι πολιτικοί αρχηγοί της ήσσονος αντιπολίτευσης, ενώ το πολιτικό "κομμάτι" θα ολοκληρωθεί με την παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

    Με βάση πάντα το πρόγραμμα που διένειμε η ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη ΔΕΘ στις 17/9 (20.00,"Ι.Βελλίδης"), ενώ στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της Helexpo AE και της ΔΕΘ ΑΕ και θα ακολουθήσει επίσκεψή του στους εκθεσιακούς χώρους. Στις 18/9 θα δώσει συνέντευξη Τύπου (13.00, "Ι.Βελλίδης").

    Η έκθεση, που φέτος έχει μειωμένο εισιτήριο, λόγω της κρίσης (4 ευρώ), είναι αφιερωμένη στην καινοτομία και την ανάπτυξη, ενώ εμφανίζει τη χαμηλότερη δημόσια συμμετοχή πολλών δεκαετιών (μόλις 5%), δίνοντας τον "πρώτο λόγο" στους ιδιώτες εκθέτες (ο αριθμός των οποίων είναι αυξημένος, παρά την κρίση). Συνολικά, το σύνολο των άμεσων εκθετών της 76ης ΔΕΘ, Ελλήνων και ξένων, φτάνει τους 864, έναντι 679 πέρυσι.

    Οι ξένοι εκθέτες της ΔΕΘ δεν είναι οι μόνοι που καταφθάνουν αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό: με αφορμή τη ΔΕΘ, καίτοι όχι στο πλαίσιό της, θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στην πόλη υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και αναπτυξιακών τραπεζών από πέντε χώρες, επιχειρηματίες και διπλωμάτες.

    Εξάλλου, στο πλαίσιο του "Disc Festival", οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες των: Melisses-Ήβη Αδάμου (13/9, 21.30), Ελευθερίας Αρβανιτάκη (14/9, 21.30), Κωστή Μαραβέγια- Πάνου Μουζουράκη (15/9, 21.30), Λαυρέντη Μαχαιρίτσα-Γιάννη Ζουγανέλη- Δημήτρη Σταρόβα- Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου- Ζίνας Αρβανιτίδη (16/9, 21.30), Χρίστου Νικολόπουλου- Γεράσιμου Ανδρεάτου, Μελίνας Ασλανίδου- Γιώτας Νέγκα (17/9,21.30) και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου (8/9, 21.30).

    Στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη- όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο στη διάρκεια της ΔΕΘ- η γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

    Στην ανοιχτή (πανηγυρική) συνεδρίαση, που ξεκινά στις 11.30, αναμένεται να μετάσχουν ως επίσημοι ομιλητές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κ. Σακελλάρης. Στις 14.00 θα παρατεθεί γεύμα, με ομιλητή τον κ.Χρυσοχοΐδη.

    Στο πλαίσιο της ΔΕΘ πρόκειται άλλωστε να πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό συνέδριο με τίτλο "Η Σερβία στη Θεσσαλονίκη το 2011- Προοπτικές για διμερείς συνεργασίες".

    Διαβάστε επίσης:

    Σε κλοιό αστυνομικών ηΘεσσαλονίκη κατά την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ

    [02] Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας

    Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, «εγκαταστάθηκε» από σήμερα το πρωί το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, προκειμένου να «κλείσει» με τους αρμόδιους παράγοντες τον τρέχοντα προϋπολογισμό, αλλά και να καταρτίσει τους πίνακες του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2012.

    Το προσχέδιο αυτό θα εξεταστεί στη συνέχεια, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα επανέλθουν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της έγκρισης της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, «αγκάθι» στον τρέχοντα προϋπολογισμό είναι η υπέρβαση που έχει παρουσιαστεί στο σκέλος των δαπανών- και κατά δευτερεύοντα λόγο η υστέρηση στα έσοδα- και η απόκλιση στο ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος σε σύγκριση με τους στόχους του μνημονίου (λόγω και της βαθύτερης ύφεσης).

    Είναι, εν προκειμένω, χαρακτηριστικό, ότι οι αποφάσεις που έλαβε το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, εστιάζονται κατά κύριο λόγο στην πρόσθετη περικοπή των δαπανών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

    [03] Για επίθεση σε ταξιτζή κατηγορείται ο Αμερικανός γυμναστής Πολ Χαμ

    Οχάιο, ΗΠΑ 08/09/2011 12:08 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλ.Πρακτ.)

    Γυμναστική-ΗΠΑ: Για επίθεση σε ταξιτζή κατηγορείται ο Πολ Χαμ

    Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Πολ Χαμ.

    Ο Αμερικανός γυμναστής και Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο σύνθετο ατομικό, κατηγορείται για επίθεση σε ταξιτζή, με αφορμή το κόστος της διαδρομής. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Οχάιο, με τον ταξιτζή να καταγγέλει ότι δέχθηκε επίθεση από τον πελάτη του, όταν του είπε ότι η διαδρομή που ακολούθησαν κοστίζει 23 δολλάρια.

    Ο 28χρονος Χαμ, που σήμερα είναι βοηθός προπονητή στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την ερχόμενη Πέμπτη θα παραστεί ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου της πόλης, που θα εξετάσει την υπόθεση.

    [04] Εκδηλώσεις στην Ήπειρο για 400 χρόνια από επανάσταση Διονυσίου Φιλοσόφου

    Τετρακόσια χρόνια συμπληρώνονται από την επανάσταση του Διονυσίου Φιλοσόφου (Σκυλοσόφου) και στην Ήπειρο, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων, που συνδιοργανώνουν η «Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος», Δήμοι, το Πανεπιστήμιο και φορείς της περιοχής.

    Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον Διονύσιο Φιλόσοφο, που έγραψε τις δικές του "χρυσές" σελίδες στην ελληνική ιστορία κατά των Τούρκων κατακτητών, αλλά κι αυτών που τον ακολουθούσαν στον ξεσηκωμό, που τελικά καταπνίγηκε στο αίμα. Ήταν το πρώτο Απελευθερωτικό Κίνημα εναντίον των Τούρκων, η πρώτη σπίθα, που έδωσε μια ελπίδα στους υπόδουλους Έλληνες εναντίον των Τούρκων.

    Η «Πανηπειρωτική», ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση τριήμερου κύκλου εκδηλώσεων ακριβώς τις ημέρες που συμπληρώνονται 400 χρόνια, στους τόπους που περιγράφουν την ηρωική διαδρομή του επαναστατικού κινήματος του 1611.

    Έτσι συνδιοργανώνει εκδηλώσεις με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ιερά Μονή Διχουνίου και τη Θεσπρωτία, ενώ διοργανώνει και την καταληκτική εκδήλωση του τριημέρου στα Γιάννινα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στο Κάστρο Ιωαννίνων, στο Ιτς Καλέ. Η εκδήλωση μνήμης και πολιτισμού, αναδεικνύοντας τα επίκαιρα εθνικά και κοινωνικά μηνύματα της επετείου, έχει χαρακτήρα πολυθεάματος, συνταιριάζοντας ιστορικό και ποιητικό αναλόγιο, με μουσική, χορό και προβολές οπτικοακουστικού υλικού.

    Το μουσικό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα ηπειρώτικα τραγούδια της Ιστορίας, με την κομπανία του πρωτομάστορα της παράδοσής μας Γρηγόρη Καψάλη και τον Γιάννη Παπακώστα στο τραγούδι. Στην εκδήλωση συμμετέχουν, επίσης, γυναίκες της Άνω Δερόπολης και τα πολυφωνικά σύνολα "Ήνορο" και "Χαονία". Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με τη στήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, των Δήμου Ιωαννίνων, Ζίτσας και Σουλίου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

    Επίσης, με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα του Διονυσίου Φιλοσόφου και το μαρτυρικό θάνατό του, η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής οργανώνουν εκδηλώσεις με το ακόλουθο πρόγραμμα: Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της Ιεράς Μονής Διχουνίου, στον πρώην Δήμο Μολοσσών.

    Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο μπροστά από την Προτομή του Διονυσίου του Φιλοσόφου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και σύντομη ομιλία από το φιλόλογο Σπύρο Εργολάβο. Σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν έγκαιρα θα πραγματοποιηθούν αργότερα, δύο ημερίδες- η μια στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και η άλλη στα Γιάννινα, με θέματα σχετικά με το Κίνημα του Διονυσίου και την εποχή του.

    [05] Σε κλοιό αστυνομικών η Θεσσαλονίκη κατά την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ

    Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό θα βρίσκεται το Σάββατο, ημέρα εγκαινίων της 76ης Διεθνούς Έκθεσης, η Θεσσαλονίκη, για την αποφυγή επεισοδίων κατά τις διαδηλώσεις, που εκτιμάται ότι θα είναι οι μαζικότερες των τελευταίων ετών.

    Την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανεβαίνει στο βήμα του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης» για να εγκαινιάσει τη φετινή διοργάνωση, το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα θυμίζει απόρθητο φρούριο.

    Σύμφωνα με το σχεδιασμό των αστυνομικών αρχών, στα μέτρα θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 5500 αστυνομικοί και ενδεικτικό της κινητοποίησης είναι ότι η φετινή δύναμη που επιστρατεύει η ΕΛ.ΑΣ. είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, θυμίζοντας μέρες Συνόδου Κορυφής του 2003.

    Η πρόσβαση των διαδηλωτών προς το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» και τη νότια πύλη της ΔΕΘ (έναντι της πλατείας της ΧΑΝΘ), απ? όπου διέρχονται παραδοσιακά όλες οι πορείες, σχεδιάζεται να αποκλειστεί με την τοποθέτηση του φράχτη από μέταλλο και πλεξιγκλάς που χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι στην πλατεία Συντάγματος.

    Εξάλλου, κλούβες των ΜΑΤ θα παραταχθούν γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ενώ αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους.

    [06] Ανοικτό το ενδεχόμενο επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη εκτιμά ο ΟΟΣΑ

    Μια νέα ύφεση σε ορισμένα εκ των πλουσιοτέρων κρατών του κόσμου δεν μπορεί να αποκλεισθεί, εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΟΟΣΑ) ο οποίος προβλέπει επίσης ενδεχόμενη επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη.

    Σε ενδιάμεση έκθεσή του για την πορεία των κρατών μελών του G7 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία) αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις του για την πορεία ανάπτυξης έως το τέλος του έτους, εκτιμώντας ακόμη και μείωση του ΑΕΠ, τουλάχιστον επί ένα τρίμηνο, για τη Γερμανία και την Ιταλία.

    Πλην της Ιαπωνίας, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση ανοικοδόμησης μετά τις αλλεπάλληλες καταστροφές που την έπληξαν νωρίτερα εφέτος (σεισμός, τσουνάμι, πυρηνικό ατύχημα), η ανάπτυξη στο σύνολο των υπολοίπων κρατών μελών του G7 \"παρέμεινε χαμηλότερη του 1%\" σε ετήσιο ρυθμό \"το δεύτερο τρίμηνο εφέτος\", σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό.

    Κατά το τρίτο τρίμηνο προβλέπει ετησιοποιημένο μέσο όρο ανάπτυξης 1,6%, και επιβράδυνση στο επίπεδο του 0,2% το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

    Σε ότι αφορά στη Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να εμφανίσει κατά το τρίτο τρίμηνο ετησιοποιημένο ρυθμό ανάπτυξης 2,6%, αλλά συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,4% το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

    Στις ΗΠΑ αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,1% το τρίτο τρίμηνο του έτους και 0,4% το τέταρτο τρίμηνο.

    Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, υπό το φως της οικονομικής επιβράδυνσης που παρατηρείται, οι κυριότερες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως θα όφειλαν να διατηρήσουν αμετάβλητη τη νομισματική τους πολιτική ή όπου αυτό είναι δυνατόν να προχωρήσουν ακόμη και σε μείωση επιτοκίων.

    [07] Ο Σόιμπλε ζητεί ταχεία ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών

    Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν γρήγορα εξαιτίας των \"ανησυχητικών ειδήσεων\" από την ευρωζώνη και επέστησε την προσοχή της Ελλάδας όσον αφορά τις επόμενες δόσεις της ευρωπαϊκής βοήθειας.

    Ο Σόιμπλε, ο οποίος υπερασπιζόταν ενώπιον των γερμανών βουλευτών την ενίσχυση των μέσων και των αρμοδιοτήτων του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που αποφασίσθηκε τον Ιούλιο, δήλωσε πως είναι \"πολύ σημαντικό, κυρίως ενόψει των ανησυχητικών ειδήσεων από την ευρωζώνη, να είναι αυτό το ταμείο σε θέση, αν παραστεί ανάγκη, να αποδεσμεύσει βραχυπρόθεσμα τα μέσα για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες\".

    Ο Σόιμπλε υιοθέτησε εξάλλου σκληρό τόνο σχετικά με την Ελλάδα, λέγοντας πως είναι \"πολύ πρόωρο\" να υλοποιηθεί ένα δεύτερο σχέδιο αρωγής προς την Αθήνα όσο η χώρα δεν καταφέρνει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις.

    [08] Το υπουργικό συμβούλιο στην Ιταλία ενέκρινε τον "χρυσό κανόνα" δημοσιονομικής πειθαρχίας

    Το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα συνταγματική τροπολογία που προβλέπει την εισαγωγή \"χρυσού κανόνα\" για τον έλεγχο του δημοσίου ελλείμματος.

    Το σχέδιο ένταξης του \"χρυσού κανόνα\" είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο από τον υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι. Ωστόσο, η έγκρισή του από το ιταλικό Κοινοβούλιο θα απαιτήσει χρόνο, όπως και κάθε συνταγματική τροποποίηση.

    [09] Επέστρεψε στις προπονήσεις της ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας

    Επέστρεψε σήμερα στις προπονήσεις της ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας, «ελαφρύνοντας» το αγωνιστικό απουσιολόγιο του Μανόλο Χιμένεθ.

    Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις, που αντιμετώπιζε στο ισχίο, και τέθηκε στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος ελπίζει πως θα μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει, την προσεχή εβδομάδα, στον πρώτο αγώνα για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Αντερλεχτ.

    [10] Απολογούνται οι τρεις ανήλικοι για τη φονική συμπλοκή οπαδών στο Ηράκλειο

    Με τους τρεις ανήλικους, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, ξεκίνησε σήμερα το πρωί η απολογία των κατηγορουμένων οπαδών οι οποίοι συμμετείχαν στη συμπλοκή της παραλιακής λεωφόρου, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 21χρονος Γιάννης Ρουσάκης.

    Ο 24χρονος, που κατηγορείται ως ένας από τους δυο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια προς το τέλος της διαδικασίας. Υπενθυμίζεται, ότι ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκαν προχθές από την Εισαγγελέα Ηρακλείου, σε βάρος τόσο του 24χρονου που συνελήφθη στο Ρέθυμνο, όσο και του 22χρονου που καταζητείται για τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού από τα Μάλια.

    Εξάλλου, στο πλαίσιο την ανακριτικής διαδικασίας θα κληθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσουν εκπρόσωποι του ερασιτέχνη ΟΦΗ, η διοίκηση του οποίου έχει παραχωρήσει χώρο, για τη στέγαση του συνδέσμου φιλάθλων στο κεντρικό γήπεδο \"Θεόδωρος Βαρδινογιάννης\".

    Ο συγκεκριμένος χώρος, κατά την αστυνομία, χρησιμοποιήθηκε ως τόπος συνάντησης των οπαδών του ΟΦΗ, όταν αναχώρησαν και επέστρεψαν από το χώρο της συμπλοκής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 September 2011 - 10:29:40 UTC