Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επί ποδός ιδιοκτήτες ταξί και εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες
  • [02] Αλέκα Παπαρήγα: Ετοιμάζουν συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • [03] Τριήμερη επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη στο Ισραήλ
  • [04] Μονόδρομος η νίκη απέναντι στο Μαυροβούνιο
  • [05] Γ. Ραγκούσης: Στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο οι ρυθμίσεις για τα ΤΑΞΙ
  • [06] Αγνοούνται 15 λαθρομετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Κεφαλονιάς
  • [07] Ρήξη χιαστών ο Νίνης, έξι μήνες εκτός δράσης
  • [08] Αν. Διαμαντοπούλου: Μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, η μόνη διέξοδος από την κρίση
  • [09] Επανέρχεται από αύριο ο δακτύλιος
  • [10] Δεκαεπτά νεκροί από την τροπική καταιγίδα Τάλας στην Ιαπωνία

  • [01] Επί ποδός ιδιοκτήτες ταξί και εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

    Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η εβδομάδα που αρχίζει αύριο για τον τομέα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε θέση μάχης και δεν αποκλείουν νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων, εν όψει της διαμόρφωσης του καινούριου οργανογράμματος των εταιριών και της διαπραγμάτευσης για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως προβλέπει το νόμος για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

    Αύριο Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα καθορίσουν τη στάση τους , ενώ την Τετάρτη θα πάρουν σχετικές αποφάσεις οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, Ηλεκτρικό, Μετρό και Τραμ, οι οποίοι, με εξαίρεση το Τραμ, άνοιξαν το χορό των κινητοποιήσεων με 24ωρη απεργία την περασμένη Πέμπτη.

    Σε θέση μάχης βρίσκονται όμως και οι ιδιοκτήτες ταξί, εν αναμονή των ρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδος ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

    Το σχέδιο νόμου που προωθείται είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη, οπότε τυπικά θα ανάψει και το πράσινο φως για την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης.

    Οι ιδιοκτήτες Ταξί, που έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, αναμένουν τις ανακοινώσεις για να καθορίσουν την πορεία τους, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών» στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ.

    [02] Αλέκα Παπαρήγα: Ετοιμάζουν συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετοιμάζουν συγκυβέρνηση και η κόντρα τους τώρα είναι για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι» δηλώνει στη Real news , η Αλέκα Παπαρήγα.

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρει χαρακτηριστικά πως « τα δυο μεγάλα κόμματα , ο Καρατζαφέρης και η Μπακογιάννη είναι συνένοχοι για όσα έχουν γίνει σε βάρος του λαού και θα κάνουν τα πάντα για να του φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση».

    Προβλέπει ραγδαίες και άκρως επικίνδυνες εξελίξεις και ζητά από τον πρωθυπουργό εκλογές αν θέλει τη γνώμη των πολιτών.

    Η κυρία Παπαρήγα ,απορρίπτει την πρόταση Τσίπρα για κοινό μέτωπο της Αριστεράς λέγοντας ότι έτσι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρύψει τα αδιέξοδα και τις συγχύσεις των συνιστωσών του κόμματός του. «Αυτό εκφράζεται με τις πολλές και συνεχώς μεταβαλλόμενες απόψεις τους για την κρίση και με τις λύσεις που προτείνουν» λέει χαρακτηριστικά.

    [03] Τριήμερη επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη στο Ισραήλ

    Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, ύστερα από πρόσκληση του Iσραηλινού Υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι την επόμενη Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα γίνει δεκτός από τον Ισραηλινό Πρόεδρο Σίμον Πέρες, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Άβιντγκορ Λίμπερμαν.

    Στις συνομιλίες με τον κ. Μπαράκ, θα εξεταστούν οι διμερείς σχέσεις στους τομείς της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, και θα υπογραφεί από τους δύο υπουργούς σχετικό Επιχειρησιακό Μνημόνιο.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον υπουργό Πολιτικής Άμυνας Ματάν Βιλνάι και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αντιστράτηγο Μπένι Γκαντζ.

    Ο κ. Μπεγλίτης θα επισκεφθεί, τέλος, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα γίνει δεκτός από τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

    [04] Μονόδρομος η νίκη απέναντι στο Μαυροβούνιο

    Μονόδρομος για τηνΕθνική ομάδα μπάσκετ είναι η νίκη σήμερα (18:00) απέναντι στο Μαυροβούνιο, μετά τη χθεσινήαπρόσμενη ήττα από την αντίστοιχη ομάδα τηςΠΓΔΜ.

    Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, που εγκλωβίστηκε στην άμυνα των αντιπάλων. Πλέον Ελλάδα και ΠΓΔΜ μετρούν από 2 νίκες - 1 ήττα στο Ευρωμπάσκετ.

    [05] Γ. Ραγκούσης: Στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο οι ρυθμίσεις για τα ΤΑΞΙ

    «Στην κοινωνία συντελούνται αυτή την περίοδο τεκτονικές αλλαγές. Ιστορική ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης, για να μην έχει το ΠΑΣΟΚ το τέλος της Ένωσης Κέντρου, είναι ο συνεχής αγώνας να ανταποκρίνεται στις νέες κοινωνικές απαιτήσεις, να αντιστοιχείται με τις εθνικές προτεραιότητες και να εκφράζει τη συμμαχία των παραγωγικών δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας με τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της περιθωριοποίησης» δηλώνει στο "Βήμα της Κυριακής" ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή τα 37α "γενέθλια" του κυβερνώντος κόμματος.

    Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αλλαγές άμεσα και τολμηρά, και προσθέτει « οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων δεν είναι τόσο όσοι αντικειμενικά ξεβολεύονται ή πλήττονται στα συμφέροντά τους, αλλά εκείνοι που συνεχίζουν να είναι αμετανόητα προσκολλημένοι στο παρελθόν, νομίζοντας ότι αρκεί μια δήθεν μεταρρυθμιστική ρητορική».

    Απαντώντας σε ερώτηση, πώς θα συνεχιστούν ομαλά οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, δηλώνει ότι χρειάζονται "προοδευτικές μεταρρυθμίσεις τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, κανέναν δισταγμό και χωρίς παλινωδίες».

    Ο υπουργός Υποδομών σημειώνει ότι με βάση τα αποτελέσματα στους στόχους που έχουν τεθεί, θα κριθούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ που ακολουθούν προγράμματα εξυγίανσης, όπως ο ΟΣΕ και ο ΟΑΣΑ, ενώ κάνει λόγο και για αναθεώρηση ορισμένων επιχειρησιακών σχεδίων.

    Σε ό,τι αφορά τα ταξί τονίζει ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα φέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο- πιθανότατα την προσεχή Τετάρτη- τις ρυθμίσεις για τις άδειες και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης. Τονίζει ότι σε πολλές ευρωπαικές πόλεις και χώρες δεν υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά σημειώνει « άλλο τα επιστημονικά τεκμηριωμένα πληθυσμιακά κριτήρια και άλλο τα πληθυσμιακά τεχνάσματα για να παραμείνει το επάγγελμα κλειστό». Διερωτάται, επίσης, γιατί αν το επάγγελμα είναι κορεσμένο η μεταπώληση της άδειας στη μαύρη αγορά είναι τόσο ακριβή.

    [06] Αγνοούνται 15 λαθρομετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Κεφαλονιάς

    Συνεχίζονται οι έρευνες στην θαλάσσια περιοχή, 60 ν.μ. δυτικά της Κεφαλονιάς, στα όρια του ελληνικού FIR, για τον εντοπισμό των λαθρομεταναστών που αγνοούνται από τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε.

    Χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν στην Κεφαλονιά, με ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο το οποίο βρέθηκε στη περιοχή του ναυαγίου, έντεκα εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες που περισυλλέγησαν από την θάλασσα και οι σοροί δύο αγνοουμένων.

    Επίσης, νωρίτερα, με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο Αργοστόλι και στην συνέχεια στο νοσοκομείο ένας ακόμη λαθρομετανάστης με σπασμένο χέρι, ενώ αργά την νύχτα εντοπίστηκαν στην θάλασσα ακόμη 2 σοροί, η μία εκ των οποίων μεταφέρθηκε με ναυαγοσωστικό του Λιμενικού στο Αργοστόλι.

    Στους ναυαγούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενδύματα και τροφή. Η λιμενικοί της Κεφαλονιάς διεξάγουν προανάκριση προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες του ναυαγίου αλλά και να εντοπίσουν το κύκλωμα των σύγχρονων δουλεμπόρων. Για την τύχη των 11 Πακιστανών θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας, ωστόσο έχει ετοιμαστεί ένας χώρος στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας για να φιλοξενηθούν εκεί αν χρειαστεί.

    [07] Ρήξη χιαστών ο Νίνης, έξι μήνες εκτός δράσης

    Εκτός γηπέδων για τουλάχιστον 6 μήνες θα μείνει ο Σωτήρης Νίνης. Ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού, σκόρερ του "χρυσού γκολ" της εθνικής ομάδας επί του Ισραήλ, υπέστη τελικά ολική ρήξη χιαστών στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα στο «Μπλούμφιλντ» και η επιστροφή του στα γήπεδα τοποθετείται τον Φεβρουάριο του 2012. Ο 21χρονος παίκτης θα υποβληθεί σε νέα μαγνητική στην Αθήνα, όπου θα βρίσκεται αύριο κι από κει και πέρα θα οδηγηθεί στο χειρουργείο για την αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που έπαθε στο γόνατο.

    [08] Αν. Διαμαντοπούλου: Μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, η μόνη διέξοδος από την κρίση

    Ο πιο μεγάλος κίνδυνος στην παρούσα συγκυρία είναι η αδυναμία υλοποίησης του συμφωνημένου πακέτου της 21ης Ιουλίου, υπογραμμίζει με συνέντευξή της στο "Έθνος της Κυριακής" , η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

    Η υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι είναι εναντίον των πρόωρων εκλογών, ενώ σημειώνει πως δεν πρέπει να ληφθεί κανένα μέτρο που επιδεινώνει την ύφεση και το χρέος.

    Επίσης τονίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς εκπτώσεις είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση, ενώ τάσσεται χωρίς περιστροφές υπέρ των απολύσεων υπαλλήλων στο Δημόσιο που είναι «ασυνείδητοι».

    Η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στις αντιδράσεις για το νέο νόμο στα ΑΕΙ-ΤΕΙ , επικρίνει τους πανεπιστημιακούς που ανέβαλλαν τις εξετάσεις για να δώσουν χώρο στις κινητοποιήσεις των φοιτητών . "Αυτά είναι συμπτώματα ενός συστήματος για το οποίο το συμφέρον των φοιτητών δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία , τη γνώση και τη μάθηση" λέει χαρακτηριστικά.

    [09] Επανέρχεται από αύριο ο δακτύλιος

    Το καλοκαίρι τελείωσε και μαζί με το φθινόπωρο επανέρχονται και οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς τίθεται εκ νέου σε εφαρμογή ο γνωστός Δακτύλιος, στο πλαίσιο του οποίου τα οχήματα θα κινούνται εκ περιτροπής, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας (μονά-ζυγά).

    Όπως είναι γνωστό ο Δακτύλιος ισχύει από τη Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, την Παρασκευή έως τις 3 το απόγευμα, ενώ δεν ισχύει τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες. "Ελαστική" είναι η αστυνόμευση τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Για τους παραβάτες το πρόστιμο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό και φτάνει τα 200 ευρώ, ενώ η παράβαση καταγράφεται και στο λεγόμενο «πόιντ σύστεμ» (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς των Οδηγών).

    [10] Δεκαεπτά νεκροί από την τροπική καταιγίδα Τάλας στην Ιαπωνία

    Το βαρομετρικό χαμηλό στο οποίο υποβαθμίστηκε νωρίτερα η τροπική καταιγίδα Τάλας, έπληξε τη δυτική Ιαπωνία με έντονες βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας 17 θανάτους και μερικές δεκάδες αγνοούμενους, μετέδωσε σήμερα Κυριακή ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK.

    Ωστόσο, δεν υπήρξαν πληροφορίες για μεγάλη αναταραχή στη βιομηχανική παραγωγή και η εταιρία Ηλεκτρική Εταιρία του Τόκιο (Tokyo Electric Power Co) ανέφερε πως η κατεστραμμένη από το τσουνάμι μονάδα πυρηνικής ενέργειας Φουκουσίμα Νταϊίτσι, στη βόρεια Ιαπωνία, δεν επηρεάστηκε από την καταιγίδα.

    Η Τάλας, που έπληξε το δυτικό νησί της Ιαπωνίας Σικόκου το Σάββατο, και είχε διασχίσει το κυριότερο νησί της χώρας έως νωρίς το πρωί της Κυριακής, βρισκόταν ανοικτά της εθνικής δυτικής ακτής το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα), κινούμενη βόρεια-βορειοανατολικά με ταχύτητα 10 χλμ/ώρα ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Η τηλεόραση έδειξε πλάνα με κατολισθήσεις λάσπης και ισοπεδωμένα ξύλινα σπίτια δίπλα σε ένα φουσκωμένο, σκούρο καφέ ποταμό στη νομαρχία Νάρα της δυτικής Ιαπωνίας.

    Αξιωματούχος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ανέφερε πως αναμένονται επιπλέον βροχές, αν και το κέντρο της καταιγίδας δεν βρίσκεται πλέον στην Ιαπωνία και πως οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 September 2011 - 10:30:09 UTC