Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Ε. Βενιζέλου με την τρόικα
  • [02] Νίκη στην πρεμιέρα
  • [03] Ανασυγκροτείται το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  • [01] Συνάντηση του Ε. Βενιζέλου με την τρόικα

    Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται αυτή την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης τίθενται κυρίως οι κυβερνητικές δράσεις στο σκέλος της περικοπής των δαπανών και της προώθησης των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων (π.χ. νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, κ.λπ.).

    Στο σκέλος των εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών αναμένει την πλήρη απόδοση έως το τέλος του έτους των έκτακτων φορολογικών μέτρων, που θα μειώσουν τις αποκλίσεις του προϋπολογισμού, ενώ ειδικό βάρος θα δοθεί στη μείωση της φοροδιαφυγής και στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

    [02] Νίκη στην πρεμιέρα

    Με νίκη συνδύασε η εθνική ανδρών την πρεμιέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεών της στον Γ΄ όμιλο του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Το σύνολο του Ηλία Ζούρου επικράτησε, 76-67, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης στην πόλη Αλίτους, έστω κι αν βρέθηκε στο -6 στις αρχές της 3ης περιόδου.

    Αύριο στις 18:00, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει τη Φιλανδία.

    Τα δεκάλεπτα: 15-17, 31-34, 55-49, 76-67

    [03] Ανασυγκροτείται το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    Στην ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη δημιουργία Εθνικού Συστήματος Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, και τη σύσταση Εθνικού Μητρώου δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων προχωρά το υπουργείο Υγείας.

    Η συγκρότηση Εθνικού Συστήματος Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, με την ένταξη μονάδων κοινωνικής φροντίδας στο ΕΣΥ, στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος αποκατάστασης σε όλη την επικράτεια, με ενιαία δομή και φιλοσοφία. Ο αριθμός των υφιστάμενων 94 ξεχωριστών μονάδων κοινωνικής φροντίδας σε όλη τη χώρα θα μειωθεί περίπου σε λιγότερο από το μισό, ύστερα από τις διοικητικές συνενώσεις τους. Οι υφιστάμενες θέσεις και το υπάρχον προσωπικό των υπό συγχώνευση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δεν θίγεται και μεταφέρεται στο νέο φορέα.

    Επιπλέον, στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα τηρείται ενιαίο Εθνικό Μητρώο δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων. Στο μητρώο αυτό καταχωρίζονται οι δικαιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του επιδόματος απόλυτης αναπηρίας, της σύνταξης ανασφαλίστων υπερηλίκων, της προνοιακής σύνταξης, του επιδόματος ανεργίας, του επιδόματος στήριξης ειδικών κατηγοριών ανέργων, των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ και των επιδομάτων μητρότητας, των οικογενειακών επιδομάτων σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και της εφάπαξ παροχής, των επιδομάτων ασθενείας, των επιδομάτων ατόμων με αναπηρίες, του επιδόματος ενοικίου, των οικογενειακών επιδομάτων από το δημόσιο και των οικογενειακών επιδομάτων συνταξιούχων από τα ασφαλιστικά ταμεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 August 2011 - 18:29:44 UTC