Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η αμερικανική οικονομία αναρρώνει υπερβολικά αργά" δήλωσε ο Μπ. Ομπάμα
  • [02] Μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει στην Γαλλία ο Ντομινίκ Στρος-Καν
  • [03] Επτά νεκροί σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στην Τσετσενία
  • [04] Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε εκρήξεις στην Τσετσενία

  • [01] "Η αμερικανική οικονομία αναρρώνει υπερβολικά αργά" δήλωσε ο Μπ. Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο για την ανάκαμψη, δήλωσε χθες Τρίτη πως η αμερικανική οικονομία υπέστη μια "καρδιακή κρίση" από την οποία αναρρώνει με υπερβολικά αργό ρυθμό.

    "Διερχόμαστε τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά το Μεγάλο Κραχ (κρίση του 1929) και μετά τις υφέσεις και τις οικονομικές κρίσεις που έχουμε περάσει, ο ασθενής χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει", εξήγησε ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σ' ένα ραδιοσταθμό.

    "Η οικονομία μας υπέστη μια καρδιακή κρίση, ο ασθενής εξακολουθεί να ζει, πάει καλύτερα αλλά αναρρώνει υπερβολικά αργά", πρόσθεσε.

    Ο Ομπάμα πρόκειται να παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα ένα νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση του ελλείμματος και της ανεργίας.

    Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχουν ήδη φανερώνει στην αντίθεσή τους στα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρόεδρος. Σύμφωνα μ' αυτούς, η λύση βρίσκεται στη μικρότερη ανάμιξη του ομοσπονδιακού κράτους στην οικονομική ζωή της χώρας.

    [02] Μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει στην Γαλλία ο Ντομινίκ Στρος-Καν

    Ο Ντομινίκ Στρος- Καν θα επιστρέψει στην Γαλλία μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε η Μαρτίν Ομπρί, η υποψήφια για τις προκριματικές εκλογές του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012, μιλώντας στην ιδιωτική τηλεόραση Canal+.

    Ερωτηθείσα αν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην πατρίδα του, η Μαρτίν Ομπρί απάντησε: "Θα επιστρέψει μέσα στις επόμενες ημέρες".

    "Ο Ντομινίκ Στρος Καν ξαναβρήκε την ελευθερία του, να δρα, να κυκλοφορεί και να μιλάει" δήλωσε η κ. Ομπρί.

    "Πάντα έλεγα το ίδιο πράγμα: πρώτα, η απόδειξη της αθωότητας, δεύτερον, πιστεύω το ίδιο πράγμα με πολλές γυναίκες για τη στάση του Ντομινίκ Στρος Καν απέναντι στις γυναίκες" ανέφερε.

    "Ήμουν η πρώτη που είπα την πρώτη ημέρα ότι πρέπει να υπερασπιστούμε την απόδειξη της αθωότητας, το θύμα και τα λεγόμενά του. Για τα υπόλοιπα, είναι μία υπόθεση για την οποία πρέπει να μιλήσει ο Ντομινίκ Στρος - Καν. Οι Γάλλοι δεν περιμένουν από εμένα να τους πω τι έγινε σε εκείνο το δωμάτιο, δεν γνωρίζω τίποτα" πρόσθεσε.

    [03] Επτά νεκροί σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στην Τσετσενία

    Επτά άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πολλοί αστυνομικοί, σκοτώθηκαν και 18 τραυματίσθηκαν χθες (Τρίτη) το βράδυ σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στο Γκρόζνι, πρωτεύουσα της Τσετσενίας, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τις τσετσενικές αρχές.

    Ο τετσένος πρόεδρος Ραμζάν Καντίροφ ανακοίνωσε στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης πως \"πέντε αστυνομικοί, ένας υπεύθυνος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων και ένας πολίτης\" σκοτώθηκαν από δύο χωριστές εκρήξεις και πως 18 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

    Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της τοπικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από δύο καμικάζι.

    Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν έναν ύποπτο σε δρόμο του Γκρόζνι για να ελέγξουν την ταυτότητά του. Σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί.

    Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε λίγο αργότερα στο ίδιο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικοί και περαστικοί, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μίλησε στο Ria Novosti.

    Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη μουσουλμανική γιορτή της τελευταίας ημέρας του Ραμαζανιού. \"Μαύρισαν τη γιορτή. Αυτό αποδεικνύει πως ο αγώνας εναντίον τους πρέπει να είναι σταθερός και ανελέητος. Έτσι θα πράξουμε\", δήλωσε ο Καντίροφ.

    [04] Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε εκρήξεις στην Τσετσενία

    Τέσσερις αστυνομικοί έχασαν την ζωή τους και πέντε άτομα τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι, κατά την διάρκεια εορτασμών για το τέλος του Ραμαζανιού, ανέφερε αστυνομική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας, που δεν κατονομάστηκε, ένας άνδρας πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο είχε ζωστεί όταν μία αστυνομική περίπολος προσπάθησε να τον συλλάβει. Μία δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά.

    Η αστυνομική πηγή ανέφερε ότι τρεις από τους πέντε τραυματίες είναι επίσης αστυνομικοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 August 2011 - 4:29:50 UTC