Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βλέπει" την τρόικα ο Ευάγγελος Βενιζέλος
  • [02] Αντισυνταγματική η διατήρηση κλειστών επαγγελμάτων σύμφωνα με το ΣτΕ
  • [03] Η τελική μάχη είναι κοντά τονίζει ηγέτης των εξεγερμένων της Λιβύης
  • [04] Η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς είναι η Μελβούρνη
  • [05] Α. Φάκος: "Δεν έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα"
  • [06] Απέκτησε τον Ρουμάνο επιθετικό Β. Γιάκομπ ο Άρης
  • [07] Ενδιαφέρον της Σάντερλαντ για τον Γιώργο Σαμαρά

  • [01] "Βλέπει" την τρόικα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

    Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αναμένεται να έχουν το βράδυ, στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας, που ελέγχουν την ελληνική οικονομία εν όψει της 6ης δόσης του δανείου ύψους 8 δισ. ευρώ.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθούν το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και οι υπερβάσεις στο σκέλος των δαπανών, καθώς στο σκέλος των εσόδων υπάρχουν έως το τέλος του έτους τα έκτακτα φορολογικά μέτρα (π.χ. έκτακτη εισφορά, αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση, κ.λπ.).

    Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε στο υπουργείο με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και εκπροσώπους μεγάλων τραπεζών.

    Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρευστότητα στην οικονομία και οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

    [02] Αντισυνταγματική η διατήρηση κλειστών επαγγελμάτων σύμφωνα με το ΣτΕ

    Νέα δεδομένα στο χώρο των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων δημιουργεί απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία πρόκειται να εκδοθεί πολύ σύντομα και αναμένεται να κρίνει αντισυνταγματική τη διατήρηση οποιουδήποτε κλειστού επαγγέλματος για οποιονδήποτε λόγο, στη χώρα μας.

    Το Ανώτατο Ακυρωτικό δικαστήριο θα επικαλείται για την απόφαση αυτή το σχετικό άρθρο του Συντάγματος περί ελεύθερης επαγγελματικής επιλογής των Ελλήνων πολιτών.

    Συγκεκριμένα, θα βασίζεται στο άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος, με το οποίο κατοχυρώνεται η προσωπική και οικονομική ελευθερία ως ατομικό δικαίωμα, ειδικότερη εκδήλωση της οποίας αποτελεί η ελευθερία επιλογής και ασκήσεως ορισμένου επαγγέλματος.

    [03] Η τελική μάχη είναι κοντά τονίζει ηγέτης των εξεγερμένων της Λιβύης

    \"Η έναρξη της τελικής μάχης είναι επικείμενη. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία πρόταση για ειρηνική παράδοση. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι είμαστε έτοιμοι στρατιωτικά για τη μάχη που θα θέσει τέλος στη σύγκρουση\", δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της εξέγερσης Άχμεντ Όμαρ Μπάνι στη Βεγγάζη,σε συνέντευξη Τύπου.

    \"Συνεχίζουμε να αναζητούμε μια ειρηνική λύση, αλλά το Σάββατο θα χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά μέσα απέναντι σε αυτούς τους εγκληματίες\", είπε ο συνταγματάρχηςΜπάνι.

    \"Είμαστε έκπληκτοι για το ότι οι κάτοικοι της Σύρτης εξακολουθούν να αρνούνται τις ειρηνικές προτάσεις μας για να αποφευχθεί η αιματοχυσία και από τις δύο πλευρές\", πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς σχετικά με τις προγραμματισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις, είπε ότι πρόκειται για \"στρατιωτικές πληροφορίες\" και δεν θα μπορούσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Σχετικά με τις μάχες, είπε ότι \"η διάρκειά τους δεν είναι πρόβλημα, το σημαντικό είναι να απελευθερωθεί η Σύρτη\", περιοχή από όπου κατάγεται ο συνταγματάρχης Καντάφι, και όπου ο τελευταίος θα μπορούσε να κρύβεται.

    [04] Η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς είναι η Μελβούρνη

    Η Μελβούρνη εκθρόνισε το Βανκούβερ από την πρώτη θέση της εξαμηνιαίας κατάταξης των πόλεων στις οποίες είναι πιο ευχάριστο να ζει κανείς, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από μια θυγατρική του δημοσιογραφικού ομίλου The Economist.

    Η Αθήνα χάνει πέντε θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη κατάταξη και κατεβαίνει στην 67η θέση.

    Στην τελευταία θέση του καταλόγου βρίσκεται η Χαράρε, πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε.

    Η Μελβούρνη πέρασε το Βανκούβερ του Καναδά, που τα δέκα τελευταία χρόνια βρισκόταν στις πρώτες θέσεις, όμως αυτή τη φορά καταλαμβάνει την τρίτη θέση, πίσω από την Βιένη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας.

    Μεταξύ των δέκα πόλεων στις οποίες η ζωή είναι πιο εύκολη περιλαμβάνονται, εκτός της Μελβούρνης, άλλες τρεις πόλεις της Αυστραλίας: το Σίδνεϊ (6η θέση), το Περθ και η Αδελαΐδα (στην 8η και οι δύο).

    Ο Καναδάς βρίσκεται επίσης σε καλή θέση, με το Τορόντο και το Κάλγκαρι να καταλαμβάνουν την 4η και την 5η θέση αντιστοίχως.

    Το Ελσίνκι, η πρωτεύουσα της Φινλανδίας, βρίσκεται στην 7η θέση και το Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία, στη 10η θέση, διευκρινίζεται στη μελέτη αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Economist Intelligence Unit.

    Όπως και στην προηγούμενη κατάταξη, η Χαράρε έρχεται τελευταία, ακριβώς μετά την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, την Ντάκα και το Πορτ Μόρεσμπι, στην Παπούα - Νέα Γουινέα.

    [05] Α. Φάκος: "Δεν έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα"

    \"Το πρωτάθλημα δεν έπρεπε να ξεκινήσει, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δικαστικές υποθέσεις να είναι σε εξέλιξη, να μην έχει ξεκαθαρίσει ποιές ομάδες πέφτουν και ποιές ανεβαίνουν, αποστολή ποδοσφαιρικού συλλόγου να γυρίζει πίσω στη μέση της διαδρομής προς την έδρα του αντιπάλου του και οπαδοί να κλείνουν τα διόδια για να διαμαρτυρηθούν. Είναι εφικτό με αυτή την κατάσταση να διεξάγονται αγώνες\";

    Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος, δεν διστάζει, για μια ακόμη φορά, μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, να εκφράσει ξεκάθαρα την γνώμη του, υιοθετώντας τη γνωστή ρήση του Ουμπέρτο Εκο \"δεν μπορώ να ταιριάξω επιλογές, που δεν μπορούν να συμβαδίσουν\"...

    \"Η άποψή μου, άλλωστε, ως προς την έναρξη του πρωταθλήματος είναι ταυτόσημη με αυτή του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη\", πρόσθεσε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. \"Βέβαια, με αυτή τη δικομανία που μας χαρακτηρίζει ως χώρα, είναι φυσικό να εκδικάζονται ακόμη τόσες υποθέσεις. Οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου έκριναν, ότι πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Εκείνοι είναι αρμόδιοι να αποφασίσουν, όχι εγώ...\".

    - Συμφωνείτε με τις αποφάσεις που έχουν λάβει έως τώρα οι δικαστικές επιτροπές του ποδοσφαίρου;

    \"Δεν θα διστάσω να σας πω, ότι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Ηρακλή, όπου προσέφυγαν οι δικηγόροι της ΠΑΕ είναι άκυρη. Μη σύννομη, για να μιλήσω στη δικαστική γλώσσα. Η αθλητική δικαιοσύνη δεν είναι όπως η ποινική, όπου μπορείς να προσφύγεις στον Αρειο Πάγο. Οι αποφάσεις της Δευτροβάθμιας δεν ανατρέπονται, σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ\".

    - Πως σχολιάζετε την πολυσυζητημένη απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής, που ακύρωσε τον υποβιβασμό Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας;

    \"Δεν έχω διαβάσει ακόμη το σκεπτικό της απόφασης, αν και το έχω ζητήσει εδώ και αρκετές ημέρες. Οταν το διαβάσω, να είναι βέβαιοι όλοι, ότι θα πω δημόσια την άποψή μου\".

    - Φημολογείται, ότι θα ασκήσετε και νέες διώξεις κατά ΠΑΕ;

    \"Αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής για την υπόθεση της Ηλιούπολης, στην οποία εμπλέκονται συνολικά 19 ΠΑΕ. Πρόκειται για υπόθεση, που αφορά δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό. Θα περιμένω την απόφαση της Δευτεροβάθμιας και μετά θα κρίνω εάν θα πρέπει να ασκήσω ή όχι νέες διώξεις\".

    - Η UEFA μας έστειλε νέο \"ραβασάκι\" με υπόνοιες για \"στημένο αγώνα\" και μάλιστα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγώνων των πλέϊ οφ για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα...

    \"Θα ζητήσω από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, κ.Παπανδρέου, τον φάκελλο και αυτής της υπόθεσης. Οπως φαίνεται πλέον, η UEFA είναι με την \"παγίδα\" και το \"δόκανο\" απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο\".

    - Με το χέρι στην καρδιά, εκτιμάτε, ότι θα φθάσουμε έως το τέλος αυτή τη φορά ή \"όλα θ\' αλλάξουν για να μείνουν τα ίδια\"...

    \"Πιστεύω, ότι θα επιτευχθεί η πλήρης κάθαρση του ποδοσφαίρου, με όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται, μετά από περίπου τριάντα χρόνια. Εάν δεν υλοποιηθεί και τώρα αυτός ο στόχος, να σηκωθούμε και να φύγουμε...\"

    [06] Απέκτησε τον Ρουμάνο επιθετικό Β. Γιάκομπ ο Άρης

    Τον Βικτοράς Γιάκομπ, μέλος την τελευταία διετία του Ηρακλή, απέκτησε ο Αρης.

    Ο διεθνής Ρουμάνος επιθετικός έβαλε σήμερα την υπογραφή του σε μονοετούς διάρκειας συμβόλαιο με τους "κίτρινους" και μέσω της επίσημης σελίδας της ΠΑΕ, τόνισε:

    "Ηθελα να ολοκληρωθεί η μεταγραφή μου στον Αρη. Ζω στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει Αρης. Έρχομαι στον Αρη για να προσφέρω, να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, που φυσικά γνωρίζω πόσο κοντά είναι στην ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στις δυνατότητές μου και πιστεύω ότι θα δικαιώσω τους ανθρώπους του Αρη για την επιλογή τους αυτή, κάνοντας σωστά την δουλειά μου μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

    [07] Ενδιαφέρον της Σάντερλαντ για τον Γιώργο Σαμαρά

    Η Σάντερλαντ κινείται για την απόκτηση του Γιώργου Σαμαρά.

    Ο Ελληνας διεθνής φορ, που συνεχίζει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Σκοτίας με τη φανέλα της Σέλτικ, είναι στα μεταγραφικά πλάνα της αγγλικής ομάδας και σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

    Η Σάντερλαντ έχει προβλήματα στην επιθετική γραμμή και ο τεχνικός της, Στιβ Μπρους, θεωρεί πως ο Σαμαράς πως μπορεί να δώσει τις λύσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 August 2011 - 14:29:48 UTC