Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Βενιζέλου - Σαμαρά την Τρίτη με θέμα τις συζητήσεις με την τρόικα
  • [02] Σε εξέλιξη η φωτιά στον Αλμυρό Μαγνησίας
  • [03] Εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου ζητεί ο Τρισέ
  • [04] Ανέβαλε και το Πανεπιστήμιο Αθηνών την εξεταστική
  • [05] Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δηλώσεων χωρίς πρόστιμα
  • [06] Δημοκρατική Αριστερά: Θετικές εξελίξεις μπορεί να φέρει η συγχώνευση Alpha - Eurobank

  • [01] Συνάντηση Βενιζέλου - Σαμαρά την Τρίτη με θέμα τις συζητήσεις με την τρόικα

    Για το πλαίσιο των συζητήσεων με την τρόικα και την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου θα ενημερώσει,αύριο το πρωί, τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, οαντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος..

    Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού.

    [02] Σε εξέλιξη η φωτιά στον Αλμυρό Μαγνησίας

    Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά, που εκδηλώθηκεσε ορεινή περιοχή στη Φυλάκη του δήμου Αλμυρού Μαγνησίας.

    Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, καθώς και 2 πεζοπόρα τμήματα.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλμυρού, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το δύσβατο της περιοχής.

    [03] Εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου ζητεί ο Τρισέ

    Έκκληση για πλήρη και άμεση εφαρμογή της συμφωνίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου σχετικά με τη νέα ευρωπαϊκή αρωγή προς την Ελλάδα, απηύθυνε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    Ειδικότερα, σε παρέμβασή του στην έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αντικείμενο την κατάσταση στην ευρωζώνη, ο Ζ. Τρισέ ζήτησε από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να τηρήσουν κατά γράμμα την υπογραφή τους σε ότι αφορά την Ελλάδα, κάτι που, όπως είπε, είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιστροφή σε βιώσιμα δημόσια οικονομικά και σε εξομάλυνση στη λειτουργία των αγορών.

    Εξάλλου, πεπεισμένος ότι το ζήτημα των εγγυήσεων δεν θα παρεμποδίσει την υλοποίηση του δεύτερου δανείου προς την Ελλάδα εμφανίστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος υποστήριξε ότι «η ομάδα εργασίας της ευρωζώνης επεξεργάζεται πρόταση η οποία θα ικανοποιήσει όλα τα κράτη μέλη».

    Ειδικότερα, σε παρέμβασή του στην έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ζ. Γιούνκερ αφού εξέφρασε την αντίθεσή του σε διμερείς συμφωνίες οι οποίες δεν είναι βιώσιμες, υπογράμμισε ότι αναζητείται μια άλλη λύση. «Είμαστε πολύ κοντά σε λύση», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το θέμα των εγγυήσεων δεν θα σταθεί εμπόδιο στην οριστικοποίηση του νέου προγράμματος για την Ελλάδα. Αναγνώρισε βέβαια ότι το φιλανδικό αίτημα για την παροχή εγγυήσεων ήταν γνωστό πριν από τη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου και αναγνώρισε ότι οι ηγέτες του ευρώ οχυρώθηκαν πίσω από «μια γενικόλογη διατύπωση» προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα.

    Σύμφωνα ακόμη με τον Ζ. Γιούνκερ η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος εξαρτάται από την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια των ελληνικών αρχών.

    [04] Ανέβαλε και το Πανεπιστήμιο Αθηνών την εξεταστική

    Μετά την απόφαση της Συγκλήτου του Ε.Μ.Πολυτεχνείου για μεταφορά της εξεταστικής περιόδου - που άρχιζε σήμερα- στις 5 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασε και η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που αποφάσισε την αναβολή των προγραμματισμένων εξετάσεων ως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011.

    Στην ανακοίνωσή της η Σύγκλητος, μεταξύ άλλων, ανφέρει ότι «ο νέος νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή αποδομεί το δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο,εισάγει επιχειρηματικές λογικές στη λειτουργία και τον προσανατολισμό τουκαι υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία που απονέμονται».

    Ιδιαίτερα, επισημαίνει η Σύγκλητος ότι «ο νόμος στη σημερινή του μορφή δεν μπορεί να εξασφαλίσει σε καμιά περίπτωση τη συναίνεση της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ».

    [05] Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δηλώσεων χωρίς πρόστιμα

    Έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν τη δυνατότητα οι φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) να υποβάλουν εκπρόθεσμες, αρχικές ή τροποποιητικές, δηλώσεις σχεδόν για κάθε είδος φόρου, χωρίς να πληρώνουν πρόστιμα. Αυτό αναφέρει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, στο πλαίσιο της εφαρμογής διάταξης του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

    Μεταξύ άλλων, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν χωρίς πρόστιμα εκπρόθεσμες δηλώσεις φόρου εισοδήματος (οικονομικού έτους 2010 και προγενέστερες), ΦΠΑ, κληρονομιών, παρακρατούμενων φόρων κ.λπ.

    [06] Δημοκρατική Αριστερά: Θετικές εξελίξεις μπορεί να φέρει η συγχώνευση Alpha - Eurobank

    «Η συγχώνευση Alpha Bank- Eurobank, αποτελεί μια αναγκαία κίνηση στο πλαίσιο των ραγδαίων αλλαγών που πυροδοτούν η κρίση χρέους και οι μεγάλες ανάγκες των τραπεζών για κεφαλαιακή επάρκεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά και προσθέτει:

    «Το νέο σχήμα σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης, θα διαθέτει προϋποθέσεις ρευστότητας για επαρκή χρηματοδότηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και ελληνικών επιχειρήσεων και στο βαθμό που θα διασφαλίσει τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων στις τράπεζες αυτές μπορεί να έχει θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 August 2011 - 16:29:44 UTC