Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας στις βάσεις εισαγωγής ΑΕΙ- ΤΕΙ
  • [02] Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων
  • [03] Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκτροχιασμό τραμ στη Βραζιλία
  • [04] Eτοιμοθάνατος ο βομβιστής του Λόκερμπι

  • [01] Η μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας στις βάσεις εισαγωγής ΑΕΙ- ΤΕΙ

    Ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, στις 8 το πρωί, τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Δείτε τις βάσεις εδώ

    Η μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας, παρατηρείται στις φετινές βάσεις εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που δόθηκαν το πρωί στη δημοσιότητα το πρωί απο το υπουργείο Παιδείας.

    Πτώση εκατοντάδων μορίων σημειώνουν ακόμη και οι περιζήτητες ιατρικές και νομικές σχολές, που βρίσκονται σε κεντρικά Πανεπιστήμια. Το σύνολο των σχολών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ παρατηρούνται πτώσεις των βάσεων που αγγίζουν και ξεπερνούν τα δύο χιλιάδες μόρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία ιατρική σχολή Θράκης έπεσε 642 μόρια και διαμορφώθηκε η βάση της στα 18.369 μόρια. Η μόνη ιατρική σχολή που έμεινε σε επίπεδα πάνω από 19.000 μόρια είναι της Αθήνας και εκεί η βάση έπεσε σε σχέση με πέρυσι 300 μόρια , φτάνοντας στα 19.153.

    Η Νομική Αθήνας έπεσε κατά 285 μόρια και έφτασε στα 18.608 μόρια, ενω στη Θεσσαλονίκη η ίδια σχολή έπεσε 311 μόρια και έφτασε τα 18.449. Εντυπωσιακή είναι η πτώση των βάσεων στα Τμήμα των Πολυτεχνείων, που ξεπέρασαν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 2.000 μόρια. Συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανολόγων Περιβάλλοντος Θράκης, έπεσε κατά 2.658 μόρια (βάση 14.533). Το Τμήμα πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου που είναι απο τα περιζήτητα τμήματα η βάση έπεσε 758 μόρια 18.483. Η σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Πολυτεχνείου έπεσε κατά 598 μόρια και έφτασε τα 21.715, ενώ η αντίστοιχη σχολή στο Βόλο, έπεσε 1246 μόρια και έφτασε 20.2003. Επίσης μεγάλες πτώσεις παρατηρούνται και στα παιδαγωγικά τμήματα όπου στην Αθηνα το Δημοτικής Εκπαίδευσης έπεσε κατά 744 μόρια και η βάση έφτασε 17.806. Το Παιδαγωγικό Τμήμα στη Ρόδο έπεσε κατά 2068 μόρια και η βάση διαμορφώθηκε στα 15.247.

    Στα ΤΕΙ θεαματικές είναι οι πτώσεις των περισσοτέρων σχολών, ωστόσο υπάρχουν και θεαματικές άνοδοι σε σχολές οι οποίες βρίσκονται κάτω από τα 7.000 μόρια, αλλά είναι σχολές με χαμηλή ζήτηση.

    Σχολές, όπως η Λογιστική ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , έπεσε κατά 1.868 μόρια και η βάση διαμορφώθηκε στα 12.292.

    Υπάρχουν όμως τμήματα με εντυπωσιακές ανόδους, όπως το Τμήμα Εμπορίας και ποιοτικού ελέγχου που ανέβηκε κατά 5.710 μόρια και διαμορφώθηκε στα 6.710 μόρια, δηλαδή είναι κάτω από τη βάση.

    Η σχολή με την μεγαλύτερη άνοδο είναι Γαλλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, όπου ανέβηκε κατά 6.212 μόρια και η σχολή με την μεγαλύτερη πτώση είναι Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου που έπεσε κατά 3.673.

    Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα απο την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

    [02] Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων

    Αθήνα, Ελλάδα 29/08/2011 00:17 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ-Υδατοσφαίριση-Ευρωπαϊκό Νεανίδων (Τελικός): Ελλάδα-Ουγγαρία 11-4. Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης

    Εντυπωσιακή ήταν καιτην Κυριακήη Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Νεανίδων που επικράτησε με 11-4 της Ουγγαρίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού στην Ισπανία (Μαδρίτη) και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το σύνολο του Κώστα Πετράκη ήταν εντυπωσιακό καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφερε να κερδίσει την Ουγγαρία και στα τέσσερα οκτάλεπτα φτάνοντας στο εντυπωσιακό 11-4.

    Τα 8λεπτα: 2-1, 2-1, 4-1, 3-1.

    Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η εθνική ομάδα νεανίδων κερδίζει το χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αφού μια δεκαετία πριν στο Μάντσετερ ξανά με τεχνικό τον Κώστα Πετράκη η εθνική ομάδα έφθανε στην κορυφή της Ευρώπης, έχοντας για αρχηγό την σημερινή παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αντιγόνη Ρουμπέση.

    Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Στεφανία Τερέφου (τερματοφύλακες), Αλκηστης Μπενέκου 3, Αναστασία Καλαργυρού, Ιόλη Μπενέκου, Μαρία Φαρμάκη, Ιωάννα Χαραλαμπίδου 1, Κατερίνα Ζάντου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Χριστίνα Κώτσια 2, Στεφανία Χαραλαμπίδου 2, Μαρίνα Φλώρου 1, Σταματίνα Κοντογιάννη.

    Για την Ουγγαρία σκόραραν οι Γκάρντα (2), Γκέμες και Ιλες.

    Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία, η οποία νίκησε 12-8 τη Ρωσία στον μικρό τελικό.

    Σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό «SentraGoal» η Αντιγόνη Ρουμπέση είπε τα εξής: «Μου θυμίζει το Μάνστεστερ το 2001, αυτή η επιτυχία στη Μαδρίτη δείχνει ότι στη γυναικεία υδατοσφαίριση υπάρχει συνέχεια. Αυτά τα κορίτσια είναι το μέλλον και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η εθνική ομάδα γυναικών θα πρέπει να στηρίζεται σιγά σιγά σε αυτές».

    [03] Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκτροχιασμό τραμ στη Βραζιλία

    Το δυστύχημα με το τραμ που προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 57 το Σάββατο στο Ρίο ντε Ζανέιρο, στην τουριστική συνοικία Σάντα Τερέζα, είναι το χειρότερο στην ιστορία του διάσημου \"μποντίνιο\", και μία οργάνωση δηλώνει πως ήταν αναπόφευκτο.

    \"Αργά ή γρήγορα, μία τραγωδία όπως αυτή θα ερχόταν. Η Σάντα Τερέζα δεν λαμβάνει καμία επένδυση\", είπε την Κυριακή η Ελζμπιέτα Μιτκίεβιτς, πρόεδρος της Ένωσης Κατοίκων και Φίλων της Σάντα Τερέζα.

    Ο υπουργός Μεταφορών της Βραζιλίας, Ζούλιο Λόπες, ο οποίος μετέβη το Σάββατο στον τόπο του δυστυχήματος, δήλωσε πως \"σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες\", το τραμ ήταν υπερφορτωμένο.

    Το όχημα, που είχε μέγιστη χωρητικότητα 44 θέσεων (32 καθημένων και 12 ορθίων) εκτροχιάστηκε σε μία στροφή του δρόμου Χοακίμ Μουρντίνιο, αναποδογύρισε στο οδόστρωμα και καταστράφηκε ολοσχερώς.

    \"Το δυστύχημα αυτό είναι ένας μεγάλος πόνος για την κυβέρνηση και τον πληθυσμό. Είναι μια τραγωδία για τον τουρισμό στην πόλη\", δήλωσε ο Λόπες.

    Ανάμεσα στους 57 τραυματίες, μεταξύ των οποίων τρεις Γάλλοι, μία Πορτογαλίδα και ένας Βρετανός, δέκα, σε σοβαρή κατάσταση που έπρεπε να εγχειριστούν, παρέμεναν το μεσημέρι της Κυριακής στο νοσοκομείο, ανέφερε η δημοτική γραμματεία που είναι υπεύθυνη για την Υγεία. Η πιο σοβαρή περίπτωση είναι ενός παιδιού τριών ετών, σύμφωνα με αυτή την πηγή.

    [04] Eτοιμοθάνατος ο βομβιστής του Λόκερμπι

    Ετοιμοθάνατος, συχνά σε κωματώδη κατάσταση, βρίσκεται ο βομβιστής του Λόκερμπι, Αμπντελαμπάσε αλ-Μεγκράχι, ο μόνος που κρίθηκε ένοχος για την έκρηξη αμερικανικού αεροπλάνου το 1988, που προκάλεσε το θάνατο 270 επιβατών, επί το πλείστων αμερικανών.

    Σύμφωνα με το CNN, ο Μεγκράχι, βρέθηκε σε σπίτι στην Τρίπολη, ετοιμοθάνατος, καθώς, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, επικαλούμενος ως πηγή των πληροφοριών του έναν άντρα που έχει αναγνωριστεί ως γιος του βομβιστή \"έχει σταματήσει να τρώει και, ορισμένες φορές, πέφτει σε κώμα\".

    Η οικογένεια του Μεγκράχι βρίσκεται στο πλευρό του. \"Του δίνουμε μόνο οξυγόνο. Κανείς δεν μας παρέχει την οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή\" εξήγησε ο Καλίντ, γιος του καταδικασθέντα σε ισόβια το 2001 εγκληματία.

    Ο Αμπντελαμπάσε αλ-Μεγκραχί φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του στην έκρηξη του αεροπλάνου την ώρα που πετούσε πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, αλλά το 2009 αποφυλακίστηκε για λόγους ανθρωπιστικούς, καθώς είχε διαγνωσθεί ότι έπασχε από καρκίνο του προστάτη και η ασθένεια του ήταν στο τελικό στάδιο, ενώ του απέμεναν μόνο τρεις μήνες ζωής. Η απόφαση αποφυλάκισης είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των οικογενειών των θυμάτων, αλλά και πολιτικών, μεταξύ των οποίων και του Μπαράκ Ομπάμα.

    Οι αρχές της Σκωτίας, πριν από μερικές ημέρες, είχαν δηλώσει πως είχαν χάσει επαφή με τον αλ-Μεγκραχί, λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 August 2011 - 6:29:47 UTC