Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρσεναλ, Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ
  • [02] Κρίσιμα ματς για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
  • [03] Ματαιώθηκαν οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Καβάλα και ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου
  • [04] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες από τη φωτιά περιοχές του Έβρου
  • [05] Η ΑΕΚ πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα
  • [06] Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Στάνος Αμφιλοχίας
  • [07] Δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

  • [01] Άρσεναλ, Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ

    Στον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντιπάλους τις Αρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ, κληρώθηκε ο Ολυμπιακός, μετά τη διαδικασία που διεξήχθη σήμερα στο Μονακό.

    Βατή η κλήρωση για τον ΑΠΟΕΛ που έπεσε με Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης.

    Σχολιάζοντας την κλήρωση του Ολυμπιακού, ο Ράφικ Τζιμπούρ τόνισε μεταξύ άλλων: "Θα θέλαμε να έχουμε μία άλλη ομάδα εκτός από τη Ντόρτμουντ".

    "Θα δώσουμε μάχη, θα κάνουμε ότι μπορούμε για το καλύτερο δυνατό. Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ", πρόσθεσε οσέντερ φορ του Ολυμπιακούτονίζοντας ότι"η Αρσεναλ είναι πολύ καλή ομάδα και το φαβορί. Δυνατές είναι και οι τρεις ομάδες. Εμείς δεν έχουμε ρυθμό, αυτό είναι το άσχημο, ενώ οι αντίπαλοί μας παίζουν κανονικά στα πρωταθλήματά τους".

    [02] Κρίσιμα ματς για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

    Προσπάθεια της να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κάνει αυτή την ώρα η ΑΕΚ που φιλοξενείται στην Τιφλίδα από τη Ντιναμό (1-0) και καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0 από τον αγώνα του ΟΑΚΑ.

    Το... θαύμα ψάχνει ο Παναθηναϊκός που στις 21:15υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχοντας να ανατρέψει το εις βάρος του 3-0 από το Ισραήλ.

    Στις 22:00, σειρά παίρνει ο ΠΑΟΚ που θα παίξει στο Λβιβ της Ουκρανίας με την Καρπάτι, έχοντας προίκα το υπέρ του 2-0 από το πρώτο ματς της Τούμπας.

    [03] Ματαιώθηκαν οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Καβάλα και ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου

    Ματαιώνονται οι αναμετρήσεις της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος στις 27 και 28 Αυγούστου, ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκα.

    Πιό συγκεκριμένασε ανακοίνωσή της η Σούπερ Λίγκααναφέρει τα εξής:

    «Η Super League ανακοινώνει την ματαίωση των αγώνων Ολυμπιακός - Καβάλα και ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου που είχαν ορισθεί να διεξαχθούν στις 27 και 28 Αυγούστου αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 1ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, καθώς σύμφωνα με τις από 23.08.2011 αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορηγήθηκε στις ΠΑΕ Καβάλα και ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πιστοποιητικό του Άρθρου 77Α Β§3 του Ν.2725/99».

    [04] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες από τη φωτιά περιοχές του Έβρου

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε αργά το μεσημέρι ολόκληρη η περιοχή νοτίως της Λευκίμης Έβρου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ανεξέλεγκτη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

    Το μέτωπο της φωτιάς, συνολικού μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων, αυτή την ώρα, οριοθετείται μεταξύ των τοποθεσιών, Λευκίμης -Σαράντα Σπίτια - Ερείπια Βυρίνης - ερείπια Κιτρινόπετρας - Ύψωμα Καρβουνιάρης - Μελία - Β. Οικισμού Κοίλων και Ερείπια Αμυγδαλιάς.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η φωτιά έχει αποτεφρώσει περισσότερα από 30 χιλιάδες στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες.

    Περισσότεροι από 150 πυροσβέστες με 47 οχήματα, δίνουν μάχη στα μέτωπα της φωτιάς, με την συνδρομή τεσσάρων αεροπλάνων Καναντέρ και δυο ελικοπτέρων, ενώ στην προσπάθειά τους συνεπικουρούνται από μηχανήματα της περιφέρειας, του στρατού, του δήμων και του δασαρχείου.

    Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το χωριό Κοίλα και μια μονάδα της αεροπορίας. Επίσης ειδοποιήθηκαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, για την απομάκρυνση των ζώων από τις μονάδες τους.

    Την ίδια ώρα, στην αστυνομία κρατείται ένας αγρότης, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

    Παράλληλα και εξ αιτίας του νέφους με τέφρα που έχει καλύψει την πόλη της Αλεξανδρούπολης, η Διεύθυνση Υγείας Έβρου και για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων αναπνευστικών προβλημάτων, καλεί τους κατοίκους να έχουν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών τους, ενώ τονίζει πως σε περίπτωση έντονης δύσπνοιας και ζάλης, θα πρέπει να απευθύνονται στα κατά τόπους ιατρεία για την παροχή πρώτων βοηθειών. Συγχρόνως, σε ετοιμότητα έχει τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

    Σημειώνεται πως το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 5 έως 6 Μποφώρ, που πνέουν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή.

    [05] Η ΑΕΚ πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα

    Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε στην ΑΕΚ το πιστοποιητικό συμμετοχής της στο νέο πρωτάθλημα, αφού η ΠΑΕ προσκόμισε σήμερα χειρόγραφη φορολογική ενημερότητα από την ΦΑΕΕ Αθηνών, ενώ διευκρίνισε στην Επιτροπή, ότι δεν ήταν εφικτό να είναι μηχανογραφημένη, λόγω της ρύθμισης στην οποία έχει υπαχθεί.

    Τη στιγμή που η ΕΕΑ "άναβε το πράσινο φως" για τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο νέο πρωτάθλημα, έφθανε στα γραφεία της επιστολή της ΠΑΕ Πανιώνιος, η οποία ανέφερε, ότι έχει σφραγισμένη επιταγή ύψους 160.000 ευρώ της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ και ζήτησε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΑΕΚ. Η ΕΕΑ, όμως, δεν μπορούσε να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, αφού πρέπει πρώτα να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση στα Δικαστήρια.

    [06] Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Στάνος Αμφιλοχίας

    Σε εξέλιξη είναι ακόμα η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε προχθές σε δασική έκταση στην περιοχή Στάνος Αμφιλοχίας.

    Η τροχαία έχει διακόψει προληπτικά την κυκλοφορία των οχημάτων στο 15ο χλμ της εθνικής οδού Αμφιλοχίας Βόνιτσας.

    Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται μεταξύ των χωριών Σπάρτου και Στάνου, ενώ την κατάσβεσή της δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι κατά τόπους φθάνουν και τα 7 μποφόρ.

    Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 22 πυροσβέστες, με 10 οχήματα και έντεκα άτομα πεζοπόρο, καθώς τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν αφού έπεσε η νύχτα.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ η κατάσβεση της φωτιάς θα συνεχιστεί καθ? όλη τη διάρκεια της νύχτας.

    [07] Δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Οι δύο ασθενείς ήταν άνω των 65 ετών και με υποκείμενα νοσήματα, όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Συνολικά, σε 46 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, ο οποίος μεταδίδεται μέσω δήγματος μολυσμένων κουνουπιών. Από αυτά τα 36 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 10 κρούσματα ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

    Ειδικότερα, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 23, έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 20 νοσηλεύονται ακόμη, από τους οποίους οι 5 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

    Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 10 έχουν καταγραφεί στην Ανατολική Αττική, και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Σέρρες, Ημαθία, Βοιωτία και Πέλλα.

    Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας παραμένει σε επαγρύπνηση και συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα.

    Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 August 2011 - 18:29:43 UTC