Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειώνονται τα πρόστιμα στα αυθαίρετα
  • [02] Κι όμως είμαστε... ευτυχείς!
  • [03] Συζήτειται στη Βουλή η σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για Ζήμενς
  • [04] Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης για εγγυήσεις δανείων στην Ελλάδα
  • [05] Έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη
  • [06] Διαψεύδει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα ο Ευ. Βενιζέλος
  • [07] Νέα σημαντική πτώση κατά 1,76% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  • [01] Μειώνονται τα πρόστιμα στα αυθαίρετα

    Μειώσεις στα πρόστιμα για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά τις προωθούμενες ρυθμίσεις.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου που ανακοίνωσε ουσιαστικές αλλαγές και βελτιώσεις στο νομοσχέδιο, δήλωσε παρ' όλα αυτά ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό και σε περαιτέρω αλλαγές αν η χρεία τους προκύψει κατά τη συνέχιση της συζήτησης.

    Μεταξύ των αλλαγών, είναι και αυτή που προβλέπει μειωτικό συντελεστή, όπως τον χαρακτήρισε ο υπουργός, για υπόγεια, πατάρια και σοφίτες και αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν μικρότερα πρόστιμα για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

    Εισάγεται επιπλέον κοινωνικός συντελεστής για την κύρια και μοναδική κατοικία των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) με χαμηλό εισόδημα και ο συντελεστής παλαιότητας και όσο παλαιότερο είναι το αυθαίρετο τόσο μικρότερο θα είναι και το πρόστιμο.

    Αποσαφηνίζεται επίσης ότι εξαιρούνται των ρυθμίσεων τα ακίνητα που έχουν χτιστεί χωρίς άδεια πριν από το 1955 και αυτά που έχουν τακτοποιηθεί με παλαιότερους νόμους.

    [02] Κι όμως είμαστε... ευτυχείς!

    Τη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τους ευτυχέστερους πολίτες της Ευρώπης καταλαμβάνουν οι Έλληνες, παρά την οικονομική κρίση, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Foundation for Future Studies", με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας.

    Ευτυχέστεροι όλων των πολιτών από 13 χώρες της Ευρώπης (Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ισπανία, Αυστρία, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία και Ρωσία) δηλώνουν οι Δανοί, σε ποσοστό 96% και ακολουθούν οι Έλληνες με ποσοστό 80%, οι Ιταλοί με 79%, οι Γάλλοι με 77%, οι Ολλανδοί και οι Βρετανοί με 72%, οι Ελβετοί με 71%, οι Ισπανοί με 68%, οι Αυστριακοί με 63%.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην 11η θέση, με ποσοστό 61% - μια θέση κάτω από τους Τούρκους, με το ίδιο ποσοστό - είναι οι πολίτες της εύρωστης οικονομικά Γερμανίας, που, όπως σχολιάζουν οι ερευνητές της οργάνωσης, αποδεικνύουν κατ' αυτόν τον τρόπο το χαρακτηρισμό "απαισιόδοξοι", που τους αποδίδεται.

    Τις δύο τελευταίες θέσεις του καταλόγου καταλαμβάνουν οι Πολωνοί, με ποσοστό 50% και οι Ρώσοι, που 20 χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης εμφανίζονται ικανοποιημένοι μόνο σε ποσοστό 37%.

    Συνολικά, η έρευνα καταδεικνύει ότι το 1/3 των Ευρωπαίων είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, παρά την οικονομική κρίση και τους εκπεφρασμένους φόβους για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος.

    Η έρευνα κατέδειξε, επίσης, πως υπάρχουν ορισμένα κοινά στοιχεία σε όλες τις χώρες, όπως ότι οι γυναίκες είναι ευτυχέστερες από ό,τι οι άνδρες, γεγονός που ισχύει και για όσους ζουν στην ύπαιθρο σε σχέση με τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων. Μεγαλύτερη ευτυχία δηλώνουν ότι βιώνουν τα ζευγάρια σε σχέση με τους εργένηδες, καθώς και οι υψηλόμισθοι σε σχέση με τους χαμηλόμισθους.

    Επίσης, θετικό κρίνεται από τους ερευνητές το γεγονός ότι η νέα γενιά στην Ευρώπη είναι αυτή που δηλώνει σε μεγάλο ποσοστό ευτυχισμένη και, παρά τις συνθήκες κρίσης στις οποίες διαβιεί, ατενίζει με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον.

    [03] Συζήτειται στη Βουλή η σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για Ζήμενς

    Με φόντο την προηγούμενη άρνηση της Ολομέλειας της Βουλής, να παραπέμψει τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Αλογοσκούφη και Χ. Μαρκογιαννάκη σε δικαστικό συμβούλιο για τις ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες στο σκάνδαλο Ζήμενς, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, για την σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για την ίδια υπόθεση και πρόσωπα.

    Από τις τοποθετήσεις των εισηγητών, προκύπτει πως μονάχα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στηρίζει την πρόταση.

    Η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει, διατρανώνοντας πως οι πρώην υπουργοί της κατηγορούνται χωρίς στοιχεία και χωρίς να έχουν καν πεισθεί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις ποινικές τους ευθύνες.

    Το ΚΚΕ προσανατολίζεται σε λευκή ψήφο, εκτιμώντας πως το σκάνδαλο αφορά και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα και πως συνειδητά συσκοτίστηκε. κάλεσε δε το ΠΑΣΟΚ, εάν επιμένει να προχωρήσει μονάχο στην σύσταση της Επιτροπής.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέμενεται να δηλώσει την εναντίωσή του στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, αναγράφοντας στα ψηφοδέλτια που θα δοθούν στους βουλευτές του, τη θέση «όχι στο κουκούλωμα».

    Τέλος, ο ΛΑΟΣ, δια του προέδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη, δήλωσε πως αποχωρεί καταγγέλλοντας τη «γελοιότητα» της διαδικασίας.

    [04] Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης για εγγυήσεις δανείων στην Ελλάδα

    Λονδίνο, Βρετανία 25/08/2011 12:26 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Βρετανία: Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης για το ζήτημα των εγγυήσεων των δανείων στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times

    Με τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συνεχισθούν αύριο οι συζητήσεις για το ζήτημα των εγγυήσεων των δανείων τους στην Ελλάδα, που έχει τεθεί από τη Φινλανδία και άλλες χώρες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι μετά τον οίκο αξιολόγησης Moody\'s - ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η συμφωνία της Φινλανδίας με την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων μπορεί να καθυστερήσει το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα και να θέσει σε αμφιβολία τα μελλοντικά προγράμματα διάσωσης - και άλλοι παράγοντες της αγοράς εκπέμπουν αντίστοιχα προειδοποιητικά μηνύματα.

    [05] Έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη

    Η κατάσταση στην ευρωζώνη θα είναι το αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Τύπου της Ευρωβουλής.

    Στη συνεδρίασης αυτή, όπου θα εξεταστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και τα επόμενα βήματα, θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος, \'Ολι Ρεν και ο προεδρεύων του Συμβουλίου Ecofin Πολωνός υπουργός οικονομικών, Γιάτσεκ Ροστόφσκι.

    [06] Διαψεύδει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα ο Ευ. Βενιζέλος

    Αθήνα, Ελλάδα 25/08/2011 11:19 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    \"Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα, ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει διεθνώς\", δηλώνει ο Ευ.Βενιζέλος

    \"Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα, ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει διεθνώς\", δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, διαψεύδοντας δημοσιεύματα ή σχόλια, σύμφωνα με τα οποία, από τις χθεσινές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, προκύπτει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναδιαπραγματευθεί\" με την τρόικα το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας ή ότι θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, \"χαλαρώνοντας\", έτσι, την οικονομική πολιτική.

    Ειδικά για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, με δεδομένη τη \"χρηματιστηριακή βουτιά\" των μετοχών, ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει, ότι στις πωλήσεις όπου συμμετέχει η παράμετρος της χρηματιστηριακής αξίας, θα διαμορφωθούν μηχανισμοί ενσωμάτωσης μελλοντικών αναβαθμίσεων της. Ενώ, θα προηγηθούν δικαιώματα και περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, τα οποία μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν με γρήγορες διαδικασίες

    Η πλήρης δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:

    \"Όπως τόνισα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσα τη Δευτέρα 22.08.2011, ιδίως τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μία πάρα πολύ λεπτή και σκληρή διαπραγμάτευση για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα, ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει διεθνώς και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να δημιουργηθεί η αίσθηση της χαλάρωσης.

    Αυτό που είναι προφανές, είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν με την τρόικα τα μακροοικονομικά δεδομένα, τα οποία έχουν διαμορφωθεί τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011 και επί τη βάσει αυτών προφανώς θα αξιολογηθούν οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας.

    Επίσης, σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, επαναλαμβάνω αυτό που τόνισα στην ίδια συνέντευξη: ότι προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, στην πρώτη αυτή φάση των ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνονται δικαιώματα και περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου τα οποία μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν με γρήγορες διαδικασίες, ενώ όπου συμμετέχει η παράμετρος της χρηματιστηριακής αξίας, θα διαμορφωθούν μηχανισμοί ενσωμάτωσης μελλοντικών αναβαθμίσεων της\".

    [07] Νέα σημαντική πτώση κατά 1,76% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Σε νέο κλοιό πιέσεων βρίσκονται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να καταγράφει και νέα σημαντική πτώση, κόντρα στο ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται και πάλι οι τραπεζικές μετοχές και η μετοχή της ΔΕΗ.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:15 υποχωρεί στις 877,23 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,76%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,382 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,37% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,18%.

    Από τις μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν μόνο οι μετοχές της Jumbo (+1,85%) και της Βιοχάλκο (+1,56%).

    Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Alpha Bank (-5,45%), της Eurobank (-4,62%), της ΔΕΗ (-4,55%), του Τ.Τ (-4,13%). Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί σε ποσοστό 2,53%, στα 3,08 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 August 2011 - 10:29:45 UTC