Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες αιματηρές διαδηλώσεις στη Συρία
  • [02] Εκατομμύρια μικροσκοπικά διαμάντια "καίγονται" στη φλόγα ενός κεριού
  • [03] Μέχρι 24/8 η αποστολή στοιχείων για το προσωπικό στους δημόσιους φορείς
  • [04] Μήνυμα Ρεν για ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων για την Ελλάδα
  • [05] Συμβιβαστική πρόταση της Αυστρίας για το θέμα των εγγυήσεων
  • [06] Ξενοδοχείο σε... τροχιά!

  • [01] Νέες αιματηρές διαδηλώσεις στη Συρία

    Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στη νότια Συρία, στην Χομς και στα περίχωρα της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), την ώρα που η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει πετρελαϊκές κυρώσεις στην χώρα.

    Σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού της Συρίας (LCC), τρεις από τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στην Ντεράα ήταν στρατιώτες οι οποίοι αρνήθηκαν να ανοίξουν πυρ κατά των διαδηλωτών.

    Από την πλευρά του, το επίσημο πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι ένας αστυνομικός και ένας άμαχος σκοτώθηκαν στην Γάμπαγεμπ από "ένοπλους άνδρες".

    Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σήμερα ότι ο πετρελαϊκός τομέας της Συρίας θα μπορούσε να πληγεί περισσότερο, καθώς η ΕΕ εξετάζει την αύξηση της πίεσης μέσω των κυρώσεων.

    "Υπάρχει ένα προσχέδιο το οποίο αναφέρεται σε έναν αριθμό τομέων που θα μπορούσαν να προστεθούν στην λίστα των κυρώσεων. Αυτό περιλαμβάνει το πετρέλαιο" δήλωσε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Κάθριν Άστον.

    Ο αξιωματούχος ανέφερε ακόμη ότι οι διπλωμάτες αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για τις επιλογές που έχουν στην ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Συρίας.

    Ο κ. Μαν πρόσθεσε ότι στην λίστα των κυρώσεων μπορεί να προστεθούν περισσότερα ονόματα πιθανότατα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

    [02] Εκατομμύρια μικροσκοπικά διαμάντια "καίγονται" στη φλόγα ενός κεριού

    Η μαγεία που εκπέμπει το φως το κεριών μπορεί να ερμηνευθεί πλέον με άλλο μάτι, καθώς μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα ανακάλυψε ότι στις μικρές φλόγες του δημιουργούνται και καταστρέφονται κάθε στιγμή εκατομμύρια μικροσκοπικά διαμάντια.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σεν Άντριους στη Σκωτία, με επικεφαλής τον καθηγητή χημείας Γουζόνγκ Τσου δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Chemical Communications" της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας Χημείας".

    Όπως αναφέρουν, βρήκαν ότι περίπου ενάμισι εκατομμύριο νανοσωματίδια διαμαντιών δημιουργούνται κάθε δευτερόλεπτο, καθώς το κερί καίγεται, και συνεχώς εξαφανίζονται για να ξαναεμφανιστούν.

    Είναι τόσο μικρά, που 300.000 από αυτά θα χωρούσαν στο κεφάλι μιας καρφίτσας, πριν περάσουν στην ανυπαρξία μέχρι να ανοιγοκλείσουν τα μάτια του παρατηρητή.

    Ίχνη διαμαντιών επίσης ανακαλύφθηκαν σε πειράματα που έγιναν κατά την καύση του φυσικού αερίου και του ξύλου.

    Οι ερευνητές ανέφεραν ότι αν καταστεί δυνατό να βρεθεί ένας τρόπος να εξαχθούν αυτά τα νανο-διαμάντια από τις φλόγες, τότε θα ανακαλυφθούν νέες μέθοδοι παραγωγής διαμαντιών, πιο φθηνές, αλλά και πιο φιλικές στο περιβάλλον.

    [03] Μέχρι 24/8 η αποστολή στοιχείων για το προσωπικό στους δημόσιους φορείς

    Προθεσμία έως την προσεχή Τετάρτη, 24 Αυγούστου, προκειμένου να αποστείλουν στοιχεία για προσλήψεις και αποχωρήσεις προσωπικού κατά τα έτη 2011-2015, θέτει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας με έγγραφό του προς όλους τους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ, Φορείς Γενικής Κυβέρνησης).

    Το \"εξαιρετικά επείγον\" έγγραφο του υφυπουργού εκδόθηκε στο πλαίσιο της νομοθετημένης ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία \"από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς του δημοσίου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις), στο σύνολο των φορέων, με εξαίρεση το έτος 2011, για το οποίο ο λόγος θα είναι ένα προς δέκα\".

    Προκειμένου να διασφαλιστεί η πιστή εφαρμογή της ανωτέρω ρύθμισης και να καταστεί δυνατός ο έγκαιρος προγραμματισμός με γνώμονα τις ιεραρχημένες ανάγκες των υπηρεσιών, ο κ. Ρόβλιας ζητεί από όλους τους φορείς:

  • Στοιχεία για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού που πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του έτους.

  • Εκτίμηση των προσλήψεων και αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι 31-12-2011.

  • Εκτίμηση των προσλήψεων και αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού για κάθε έτος χωριστά από το 2012 έως και το 2015.

    [04] Μήνυμα Ρεν για ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων για την Ελλάδα

    Οι χώρες - μέλη της ευρωζώνης δεν πρέπει να μιμηθούν το παράδειγμα της Φινλανδίας αξιώνοντας σκληρούς όρους σε αντάλλαγμα για την δεύτερη συμφωνία δανεισμού της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα οικονομίας Όλι Ρεν.

    Αφού η Ελλάδα και η Φινλανδία συμφώνησαν στους όρους την Τρίτη έγινε γνωστό ότι και άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ολλανδία, η Αυστρία, η Σλοβακία και η Σλοβενία θέλουν να λάβουν παρόμοιες εγγυήσεις, κάτι που ίσως καθυστερήσει σημαντικά την διαδικασία εφαρμογής της συμφωνίας.

    "Θα πρέπει να αποφύγουμε το να υπάρξουν πολλές δεσμεύσεις, πολλές εξαρτήσεις από όρους, πολλές εγγυοδοσίες", δήλωσε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν, σε συνέντευξη Τύπου.

    [05] Συμβιβαστική πρόταση της Αυστρίας για το θέμα των εγγυήσεων

    Η Αυστρία προτείνει να λάβουν εγγυήσεις για τα δάνεια που θα χορηγήσουν στην Ελλάδα, μόνο οι χώρες της Ευρωζώνης, ο χρηματοπιστωτικός τομέας των οποίων - τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες - δεν έχει σημαντικά ποσά ελληνικών ομολόγων και κατά συνέπεια δεν θα χρειασθεί σημαντικές εγγυήσεις για την προστασία του.

    Το πρακτορείο Ρόιτερ μεταδίδει ότι η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ έστειλε επιστολή στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, με την οποία προτείνει να συνδεθούν τα αιτήματα των χωρών για εγγυήσεις για τα δάνειά τους στην Ελλάδα με την προστασία που διασφαλίζει ο χρηματοπιστωτικός τομέας κάθε χώρας, μέσα από την παράλληλη διαδικασία της συμμετοχής των ιδιωτών στο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, όπως αποφασίσθηκε στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου. Το Ρόιτερ σημειώνει ότι οι τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες που θα συμμετάσχουν στο νέο πακέτο βοήθειας, θα έχουν μία ζημιά 21% για τα ομόλογα που έχουν του ελληνικού Δημοσίου, αλλά θα μπορούν να ανταλλάξουν αυτά με νέα ομόλογα, τα οποία θα είναι ασφαλή και εγγυημένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ). Η ανταλλαγή αυτή, αναφέρει το Ρόιτερ, περιορίζει τις δυνητικές ζημίες των ιδιωτών και ανακουφίζει τις χώρες με μεγάλη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα, όπως η Γερμανία και η Γαλλία. Με την πρότασή της, η αυστριακή υπουργός θέλει να εξαιρέσει τις χώρες αυτές, όπως και άλλες που έχουν σημαντική έκθεση σε ελληνικά ομόλογα, με το επιχείρημα ότι αυτές θα λάβουν εγγυήσεις για τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες τους.

    Το θέμα των εγγυήσεων τέθηκε χθες από την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Σλοβακία, μετά τη συμφωνία της Φινλανδίας με την Ελλάδα για την παροχή εγγύησης για το δάνειο που πρόκειται να δώσει. Η κυρία Φέκτερ δήλωσε ότι η συμφωνία της Φινλανδίας με την Ελλάδα συνίσταται στη χορήγηση ως εγγύησης ποσού σε μετρητά ίσου με το 20% της ονομαστικής αξίας του δανείου που θα δώσει η Φινλανδία στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε η κυρία Φέκτερ, ότι στην πραγματικότητα οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης θα χρηματοδοτήσουν την εγγύηση υπέρ της Φινλανδίας. Η υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρότασή της θα διαλύσει τις εντάσεις από τη μονομερή απόπειρα της Φινλανδίας να διασφαλίσει εγγύηση σε μετρητά για τα δάνεια της στην Ελλάδα. Ερωτηθείσα σχετικά με τη σημασία της πρότασής της για την Αυστρία, η υπουργός είπε: «Έχουμε χαμηλό ποσοστό συμμετοχής του ιδιωτικού μας τομέα, που σημαίνει ότι θα πάρουμε εγγυήσεις (σ.σ.: για το δάνειο που θα δώσει το αυστριακό δημόσιο στην Ελλάδα)». Συνεχίζοντας, είπε: «Γνωρίζω ότι αν όλοι ζητήσουν εγγύηση, τότε (το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα) δεν θα είναι δυνατό να χρηματοδοτηθεί. Για το λόγο αυτό πρότεινα? να συνδυάσουμε τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα - την προστασία του ιδιωτικού τομέα - με την προστασία μέσω εγγυήσεων(σ.σ.: για τα κρατικά δάνεια).

    [06] Ξενοδοχείο σε... τροχιά!

    Ένα ξενοδοχείο σε τροχιά, καθώς και πολυτελής διαστημικός τουρισμός περιλαμβάνονται στα μελλοντικά σχέδια της Ρωσίας για να διασφαλίσει ότι θα συμμετάσχει στην βιομηχανία του διαστημικού τουρισμού.

    Ρωσικές εταιρίες παρουσίασαν τα σχέδιά τους στη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης αυτή την εβδομάδα στο Ζουκόφσκι, έξω από τη Μόσχα.

    Η εταιρία Orbital Technologies ανακοίνωσε ότι στοχεύει να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο σε τροχιά που θα μπορεί να φιλοξενεί επτά ενοίκους μέχρι το 2016.

    Στα άλλα σχέδιά της περιλαμβάνεται η μεταφορά τουριστών στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και, έως το 2030, στον Αρη.

    "Ο διαστημικός τουρισμός είναι μια πραγματική και ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχείρηση," δήλωσε ο Σεργκέι Κοστένκο, επικεφαλής της ρωσικής Orbital Technologies.

    Όπως είπε ο ίδιος, το διαστημικό ξενοδοχείο δεν θα προσφέρει τις απαραίτητες ανέσεις αφού οι ένοικοί του - όπως και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - θα τρέφονται με κάψουλες σαν τους αστροναύτες και θα χρησιμοποιούν τις ειδικές τουαλέτες λόγω της έλλειψης βαρύτητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 August 2011 - 14:30:06 UTC