Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου για τις εξελίξεις στην Ευρώπη
  • [02] Υπό έλεγο η πυρκαγιά στο Μαζαράκι Αχαΐας
  • [03] Το πρώτο δίμηνο του 2012 η ηλεκτρονική τιμολόγηση μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου
  • [04] Έκλεισε με πτώση 0,17% το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [05] 1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ύδρα
  • [06] Δημ. Γόντικας: Στόχος του Παναθηναϊκού είναι η πρώτη θέση

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου για τις εξελίξεις στην Ευρώπη

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου θα έχει σε λίγη ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στην χώρα μας, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις των Μέρκελ - Σαρκοζί για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη.

    Ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό και για τις συζητήσεις που είχε τηλεφωνικά τις προηγούμενες ημέρες με Ευρωπαίους ομολόγους του,αλλά και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την υλοποίηση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

    [02] Υπό έλεγο η πυρκαγιά στο Μαζαράκι Αχαΐας

    Δέκα στρέμματα δασικής έκτασης αποτέφρωσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι κοντά στο χωριό Μαζαράκι Αχαΐας.

    Η γειτνίαση της δασικής περιοχής με το χωριό Μαζαράκι ενεργοποίησε όλες τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Συγκεκριμένα στην περιοχή εστάλησαν 9 οχήματα με 18 άνδρες καθώς και πεζοπόρο τμήμα επτά ανδρών.

    Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν αποδείχτηκαν σύμμαχοι του έργου των πυροσβεστών κι έτσι έγκαιρα περιορίστηκε χωρίς να επεκταθεί στην κατοικήσιμη περιοχή.

    [03] Το πρώτο δίμηνο του 2012 η ηλεκτρονική τιμολόγηση μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου

    Aπό το πρώτο δίμηνο του 2012 θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου.

    Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξη Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έστειλε ενημερωτικό έγγραφο σε όλους τους φορείς του επιχειρηματικού κόσμου με το οποίο γνωστοποιεί ότι, πέραν της μέριμνας για ηλεκτρονική καταχώρηση των δελτίων αποστολής, το Σεπτέμβριο αναμένεται αφενός, να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ενιαίο πρότυπο του ηλεκτρονικού τιμολογίου και αφετέρου να λειτουργήσει ένα forum για τον εντοπισμό και την άρση εμποδίων ένταξης στο σύστημα αυτό, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Στα πλαίσια της διάχυσης, ενίσχυσης και εμπέδωσης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης επίκειται η καθιέρωση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις συναλλαγές των επιχειρήσεων, τόσο μεταξύ τους όσο και με το δημόσιο.

    Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, η βούληση της Πολιτείας να προταχθεί χρονικά η καθιέρωση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου συνεπάγεται ότι, θα γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικά τιμολόγια, όλες οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων και του συνόλου του δημόσιου τομέα (στενού και ευρύτερου), από το πρώτο δίμηνο του 2012.

    [04] Έκλεισε με πτώση 0,17% το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, με τις σημαντικές διακυμάνσεις να χαρακτηρίζουν την εικόνα της αγοράς.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.010,76 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση σε ποσοστό 0,17%.

    Αρχικά υποχώρησε έως τα επίπεδα των 996,21 μονάδων όταν υποχωρούσε έως και 1,61%, στη συνέχεια κινήθηκε ανοδικά έως τις 1.019,83 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο 0,72%, για να κλείσει τελικά με μικρή πτώση.

    Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, κάτω των 50 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 43,692 εκατ. ευρώ.

    [05] 1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ύδρα

    Στην Ύδρα, ένα από τα πιο όμορφα λιμάνια του κόσμου, με τα επιβλητικά αρχοντικά και τα γραφικά σοκάκια, σύγχρονοι διακεκριμένοι ερμηνευτές και μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα «συμπλεύσουν» σ? ένα φεστιβαλικό ταξίδι κλασικής μουσικής από τις 6 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου.

    Το νησί, πηγή έμπνευσης για τον Χατζηκυριάκο-Γκίκα, τον Εγγονόπουλο και τον Ακριθάκη, αλλά και για τον Σαγκάλ και τον Πικάσο, θα γίνει το «ορμητήριο» για καλοκαιρινά ακούσματα κλασικής μουσικής, σε μία εποχή που ο πολιτισμός είναι τόσο απαραίτητος.

    Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Ψυχογιός παρουσιάζει: «Αυτοσχεδιασμοί τζαζ πάνω σε μουσική του Rachmaninoff».

    Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί το μουσικοθεατρικό αναλόγιο «Καπετάνισσα Μπομπελίν», σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Μάγδας Μαυρογιάννη, με θέμα τη ζωή της μεγάλης Καπετάνισσας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.

    Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η συναυλία με γενικό τίτλο «Ρομαντική μουσική εν τη γενέσει», με τους Anton Martynov, βιολί και Απόστολο Παληό, πιάνο.

    Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στη μουσική παράσταση «Στα φτερά του Κόνδορα», θα παρουσιαστούν μουσικά κομμάτια από την παράδοση της Λατινικής Αμερικής ως την Ευρώπη του Hendel και του Bach, με τον Nicolas Petrovich- Njegosh, φλάουτο, τον Θοδωρή Μίλκοβ, μαρίμπα (κρουστός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών) και τον Fabiola Ojeda, τσέλο.

    Όλες οι συναυλίες θα διεξαχθούν στο Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Ύδρας, στις 9 το βράδυ, με γενική είσοδο 10 ευρώ.

    [06] Δημ. Γόντικας: Στόχος του Παναθηναϊκού είναι η πρώτη θέση

    Ο Δημήτρης Γόντικας εξέφρασε την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τον Αντρέ Κάστρο από τη Σπόρτινγκ Χιχόν, αφού, με δηλώσεις του στον «Sentra», τόνισε πως το «τριφύλλι» αποσύρθηκε από την διεκδίκηση του παίκτη από την Πόρτο.

    Επίσης, ξεκαθάρισε ότι οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της ομάδας, ενώ υπογράμμισε πως αυτές γίνονται σε συνάρτηση με το να παραμένει ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός.

    Όσον αφορά τον Κάστρο, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ είπε ότι υπήρχε ενδιαφέρον για τον παίκτη, ωστόσο υπογράμμισε πως η Χιχόν πρόσφερε 600.000 ευρώ στην Πόρτο για μονοετή δανεισμό, ποσό που, στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, με την εφορία θα έφτανε το 1,5 εκατομμύριο.

    «Δεν πρόκειται για κανένα ναυάγιο, εμείς αξιολογήσαμε ότι δεν γινόταν να πληρώσουμε τόσα λεφτά. Αξιολογήσαμε ότι αυτά τα λεφτά δεν μπορούν να πληρωθούν από τον Παναθηναϊκό για δανεισμό ενός έτους, δεν υπήρχε περίπτωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της εταιρείας.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» ξεκαθάρισε ότι οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της ομάδας, επισημαίνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Για τις επόμενες κινήσεις μας, θα κριθούν από τα αποτελέσματα των αγώνων και από το τεχνικό τιμ. Το αν θα κάνουμε κάτι παραπάνω σε ό,τι αφορά την ενίσχυση, θα φανεί και αγωνιστικά. Από το πώς είναι η ομάδα, αν μπορούμε να σταθούμε σωστά και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας».

    Τέλος, ο κ. Γόντικας διαβεβαίωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι «... κάνουμε ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο το έργο μας, ο στόχος μας είναι απαρέγκλιτος και είναι η πρώτη θέση κι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και βλέπω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Ίσως χρειαστούμε λίγο χρόνο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 August 2011 - 16:29:45 UTC