Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρία μέτρα για τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης πρότειναν Μέρκελ- Σαρκοζί
  • [02] Βρετανία- Μογγολία με ... ασθενοφόρο
  • [03] Συμφωνία με τη Φινλανδία για το δάνειο
  • [04] Παράνομες ανασκαφές με σημαντικά ευρήματα
  • [05] Θεσσαλονίκη: Ληστείες σε σπίτια για 30 ευρώ
  • [06] Οι "μοναχικές" επιθέσεις ανησυχούν τον Ομπάμα

  • [01] Τρία μέτρα για τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης πρότειναν Μέρκελ- Σαρκοζί

    Με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών και να δοθεί η διαβεβαίωση ότι το γαλλογερμανικό δίδυμο δίνει από κοινού την μάχη για την προστασία της ευρωζώνης, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσαν, την Τρίτη, τρία σημαντικά νέα μέτρα για τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης, κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν μετά από δίωρη συνεργασία.

    Σε ό,τι αφορά στα ευρωομόλογα οι δύο ηγέτες δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν είναι δυνατή η έκδοση ευρωομολόγων σήμερα, καθ? ότι "πρέπει να προηγηθεί η οικονομική ολοκλήρωσης της Ευρώπης".

    Β· Ως πρώτο μέτρο για τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης πρότειναν τη σύσταση μιας "πραγματικής οικονομικής διακυβέρνησης". Θεωρούν ότι μπορεί να συνέρχεται δύο φορές το χρόνο, ή πιο συχνά εφ' όσον είναι ανάγκη, και να εκλέγει έναν " σταθερό πρόεδρο " για δυόμισι χρόνια. Ως πρώτο υποψήφιο για την προεδρία του νέου οργάνου οι δύο ηγέτες προτείνουν τον νυν πρόεδρο του Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

    Β· Το δεύτερο μέτρο που προτείνουν είναι η ένταξη, πριν από το καλοκαίρι του 2012, του λεγόμενου "χρυσού κανόνα" για τον προϋπολογισμό, στα συντάγματα των 17 χωρών της ευρωζώνης. Πρόκειται για τον κανόνα που θα υποχρεώνει τα κράτη να στοχεύουν στην ισορροπία του ισολογισμού των ετήσιων προϋπολογισμών ώστε να επιτευχθεί η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και κατ' επέκταση τη μείωση του χρέους. Ο Νικολά Σαρκοζί ανέφερε την προσπάθεια που γίνεται αυτόν την καιρό από την γαλλική κυβέρνηση για την ένταξη του χρυσού κανόνα στο γαλλικό σύνταγμα, αφού έχει ήδη ψηφισθεί από το Κοινοβούλιο και τη Γερουσία. Δήλωσε ότι στοχεύει να καλέσει το Κογκρέσο για την τελική ψηφοφορία ένταξης μέσα στο Σεπτέμβριο.

    Β· Το τρίτο μέτρο το οποίο στοχεύουν να προτείνουν από κοινού τον Σεπτέμβριο οι δύο χώρες, μέσω των υπουργών οικονομίας είναι οι φόροι στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, μέτρο που ο Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε "πρωτεύον".

    Επιπλέον, οι δύο χώρες πήραν αποφάσεις διμερούς ενδιαφέροντος μέσα από τη θέληση να δώσουν " το παράδειγμα της σύγκλισης " στις οικονομίες τους.

    Για το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγων οι δύο ηγέτες υιοθέτησαν από κοινού θέση αρνητική, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος έκανε μια ιδιαίτερη προσπάθεια να εξηγήσει τον μ

    μηχανισμό που συνεπάγεται μια τέτοια έκδοση.

    Τί είπαν "κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών" στην Αθήνα

    "Μπορεί η συζήτηση για το ευρωομόλογο να μην έχει ωριμάσει, αλλά ο νέος ρόλος του EFSF είναι κάτι πολύ σημαντικό, πρακτικό και συγκεκριμένο" αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, σχολιάζοντας τησυνέντευξη Μέρκελ-Σαρκοζί στο Παρίσι.

    Σκεπτικισμός τουγερμανικού Τύπου

    Με σκεπτικισμό αντέδρασε ο γερμανικός Τύπος στις ανακοινώσεις περί της μη έκδοσης ευρωομολόγων που έκαναν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχανστο Παρίσι.

    "Τα ευρωομόλογα θα εκδοθούν. Είναι αναπόφευκτο", προβλέπει η General Anzeiger στο κύριο άρθρο της που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της. Η εφημερίδα, που εκδίδεται στη Βόνη, χαρακτηρίζει το ευρωομόλογο "πιο έντιμη λύση" από ένα ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης ή μια κεντρική τράπεζα που "αγοράζοντας ομόλογα θα μετατρεπόταν σε Κακή Τράπεζα".

    [02] Βρετανία- Μογγολία με ... ασθενοφόρο

    Τρεις Βρετανοί πολίτες, χωρίς να γνωρίζονται ιδιαίτερα μεταξύ τους, ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου από τη χώρα τους με τελικό προορισμό τη Μογγολία. Το ταξίδι αυτό δεν γίνεται με αεροπλάνο ή ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Η ομάδα επέλεξε να ταξιδέψει με ένα στρατιωτικό τζιπ, το οποίο έχει μετατρέψει σε ασθενοφόρο, και το οποίο σκοπεύει στο τέλος να δωρίσει στους κατοίκους ενός μικρού χωριού της ασιατικής χώρας.

    Ο Τζορτζ, ο Νταν και η Λίζι αποτελούν το τριμελές πλήρωμα του οχήματος - ασθενοφόρου που ξεκίνησε από το δυτικό Σάσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου με τελικό προορισμό τη Μογγολία. Σήμερα βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, έναν από τους σταθμούς του μακρινού και δύσκολου αυτού ταξιδιού. Κατά την παραμονή τους στην πόλη, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν και κάποιες επιδιορθώσεις στο όχημα.

    Η τριμελής ομάδα θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι 10.000 μιλίων ξηράς έως την Ουλάν Μπατόρ, την πρωτεύουσα της Μογγολίας συμμετέχοντας στο «Adventurists Mongol Rally 2011». Σημειώνεται πως το πρώτο εν λόγω ράλι πραγματοποιήθηκε το 2004, όπου μόλις έξι ομάδες έλαβαν μέρος. Φέτος συμμετέχουν πάνω από 300 ομάδες, η κάθε μία δημιουργώντας τη δική της διαδρομή και προσφέροντας το δικό της όχημα στους κατοίκους της Μογγολίας.

    «Δεν έχουμε ξαναπάει στη Μογγολία. Θέλαμε, και τώρα ήταν η ευκαιρία. Μεταξύ μας δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση, πριν ξεκινήσει το ταξίδι. Τώρα γνωριζόμαστε καλύτερα. Η περιπέτεια όμως και η πρόκληση ήταν τα δύο βασικά στοιχεία που μας έκαναν να συμμετέχουμε στο ράλι και να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξίδι», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο σκηνοθέτης στο επάγγελμα, Τζορτζ Μπάτλερ, κατά την ολιγόωρη παραμονή του στην Ελλάδα.

    Στη Θεσσαλονίκη τους υποδέχτηκε και τους φιλοξένησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέο πρόσωπο για το δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη», Νίκος Νυφούδης. «Με τον Τζορτζ γνωριστήκαμε σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής πολιτισμικών αξιών που διοργάνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση και διασχίσαμε με ένα πλοίο τον Ειρηνικό. Ο Τζορτζ εκπροσωπούσε τη Μ. Βρετανία και εγώ την Ελλάδα. Επικοινώνησε μαζί μου και με ρώτησε εάν θα μπορούσαμε να τους φιλοξενήσουμε κατά την παραμονή τους στην πόλη», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Νυφούδης.

    Η ομάδα ξεκίνησε από τη Βρετανία και πέρασε από την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τώρα από την Ελλάδα. Επόμενος σταθμός των τριών ταξιδιωτών θα είναι η Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια σειρά έχουν η Ρωσία, το Καζακστάν και τέλος η Μογγολία.

    Υπολογίζουν, χωρίς να μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι δυσκολίες θα συναντήσουν στη διαδρομή, πως θα φτάσουν στον τελικό προορισμό τους σε δύο με τρεις εβδομάδες. «Σε ένα τέτοιο ταξίδι ποτέ δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος για το τι θα συναντήσεις. Δεν υπάρχει επίσημη διαδρομή, ούτε συνοδευτικά οχήματα, ούτε συνεργεία να κινηματογραφούν το ταξίδι. Είμαστε εμείς και τα απαραίτητα, νερό και εφόδια», πρόσθεσε η Λίζι Ρόμπσον, που εργάζεται ως γιατρός. Ωστόσο ξέρουν πως από τα πληρώματα που ξεκινούν το ράλι, τα μισά θα εγκαταλείψουν στην Ευρώπη και ελάχιστα θα φτάσουν στην «πηγή».

    Το τριμελές πλήρωμα αγόρασε από τη Σκοτία με δικά του χρήματα ένα παλιό στρατιωτικό ασθενοφόρο, που έχει όνομα «Bertha Metavish» για να το δωρίσει στους κατοίκους ενός χωριού της Μογγολίας. Θεώρησαν ότι επειδή δεν έχει πολλά ηλεκτρονικά, είναι εύκολο να φτιαχτεί και κινείται με άνεση στα δύσβατα όρη, θα μπορεί να προσφέρει βοήθεια στους χωρικούς της Μογγολίας, που έως σήμερα εάν έπρεπε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ταξίδευαν με συμβατικό ασθενοφόρο μέχρι και τρεις ημέρες.

    Η κάθε ομάδα που συμμετέχει στο ράλι, εκτός από τη δωρεά του οχήματος, πρέπει να δώσει 1.000 λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μέρος των χρημάτων που συγκεντρώνονται πηγαίνουν σε ιδρύματα με στόχο την προστασία των παιδιών στο Βιετνάμ και τη Μογγολία, που έρχονται αντιμέτωπα με οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση, αλλά και για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    [03] Συμφωνία με τη Φινλανδία για το δάνειο

    Οι κυβερνήσεις της Φινλανδίας και της Ελλάδας συμφώνησαν για τους εγγυητικούς όρους του δανεισμού της Αθήνας, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν.

    Βάσει των όρων της συμφωνίας, η οποία απαιτείται να εγκριθεί και από τις άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης, η Ελλάδα θα μεταφέρει ένα ποσό στο φινλανδικό κράτος.

    Το ποσό αυτό και οι τόκοι θα επενδυθούν σε χαμηλού ρίσκου μακροπρόθεσμες επενδύσεις που θα εγγυηθούν το δάνειο, σύμφωνα με το Ελσίνκι.

    Η κ. Ουρπιλάινεν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος των εγγυήσεων, πάντως δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

    Οι δύο χώρες διαπραγματεύονταν για το θέμα αυτό στην διάρκεια του καλοκαιριού.

    Η νέα φινλανδική κυβέρνηση, η οποία σχηματίστηκε τον Ιούνιο αφού έγιναν παρατεταμένες διαπραγματεύσεις, είχε εξαγγείλει ότι θα ζητούσε εγγυήσεις ως προϋπόθεση για να λάβει μέρος σε μελλοντικές συμφωνίες δανεισμού της Ελλάδας και άλλων χωρών της ευρωζώνης.

    Στο μεταξύ, οι κύριες βελγικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες επιβεβαίωσαν χθες τη συμμετοχή τους στο νέο σχέδιο χρηματοπιστωτικής στήριξης της Ελλάδας έπειτα από μια συνάντηση με τον Βέλγο υπουργό Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς και του διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου Λικ Κούνε.

    Η συνολική έκθεσή τους στα ελληνικά κρατικά ομόλογα ανέρχεται σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα διαπραγματευθούν απ' ευθείας με τις ελληνικές αρχές τους όρους συμμετοχής τους.

    [04] Παράνομες ανασκαφές με σημαντικά ευρήματα

    Παράνομες ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο της Σαλαμίνας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, μερικά χιλιόμετρα από την Αμμόχωστο, πραγματοποιεί από το 1998 το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας σε συνεργασία με το τουρκοκυπριακό λεγόμενο πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου, παραβιάζοντας κατά συρροή τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.

    Ο καθηγητής Azguner υποστηρίζει ότι έχει φέρει στο φως σημαντικά ευρήματα. Για τις παράνομες ανασκαφές στη Σαλαμίνα έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς διάφορες ειδήσεις στον τουρκοκυπριακό τύπο. Προχθές όμως δημοσιεύτηκε ένα εκτενές ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» με τίτλο: «Ανασκάπτεται πυρετωδώς η Σαλαμίνα -Νέα σημαντικά ευρήματα από τις παράνομες ανασκαφές».

    Οι ανασκαφές στον κατεχόμενο αρχαιολογικό χώρο της Σαλαμίνας άρχισαν το 1998. Οι ανασκαφές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποκάλυψαν τα ρωμαϊκά λουτρά. Ήρθαν στο φως οι θέρμες που οδηγούσαν στα δημόσια λουτρά της πόλης και έγινε η αποκάλυψη των δωματίων όπου διοχετευόταν το ζεστό και κρύο νερό, τα οποία είναι διακοσμημένα με ψηφιδωτό «Οpussectile». Στις ανασκαφές που έγιναν το 2001 εντοπίστηκε ο ρωμαϊκός δρόμος, μήκους τριών χιλιομέτρων, ο οποίος έχει ανασκαφεί πλήρως και ο οποίος καταλήγει δυτικά προς το παλιό λιμάνι της πόλης. Βόρεια του δρόμου υπάρχει ένας λόφος, όπου οι ανασκαφές αποκάλυψαν ότι κάτω υπήρχε μια διασταύρωση που κατέληγε σε μια Πύλη. Από εδώ ένας δρόμος οδηγούσε στα λουτρά και ο άλλος προς το Γυμνάσιο και το Αμφιθέατρο. Μια άλλη σημαντική ανακάλυψη, όπως αναφέρεται, είναι ότι η βόρεια είσοδος της Πύλης σφραγίστηκε, πιθανόν κατά τη διάρκεια των αραβικών επιδρομών. Τον χώρο πίσω από τη σφραγισμένη πλευρά της πόλης, κοσμούν δύο κορινθιακού ρυθμού κίονες σε τέλεια κατάσταση.

    Το 2003 οι εργασίες συνεχίστηκαν στη νότια πλευρά του ρωμαϊκού δρόμου, η οποία οδηγεί στην κατοικημένη περιοχή της αρχαίας πόλης. Κατά τις ανασκαφές που έγιναν πέρσι, για πρώτη φορά ανακαλύφθηκαν τρία μεγάλα ρωμαϊκά αγάλματα, ύψους δύο μέτρων και είκοσι εκατοστών, που τοποθετούνται στο 2ο αιώνα π.Χ. Βρέθηκαν στο σημείο (Frigidaire), των ρωμαϊκών λουτρών και στην προέκταση της λεωφόρου προς τη θάλασσα που έχει κατεύθυνση Ανατολικά και Δυτικά.

    Πιστεύεται ότι το ένα από τα ακέφαλα αγάλματα ανήκει σε ρωμαϊκή προσωπικότητα, ενώ το άλλο φαίνεται να ανήκει στον θεό Άδη. Το τρίτο ακέραιο άγαλμα ανήκει στη σύζυγό του Περσεφόνη. Δύο αγάλματα που δεν έχουν κεφάλια, ούτε πόδια πιστεύεται ότι είναι αγάλματα Σατύρων.

    Οι παράνομες ανασκαφές στην αρχαία Σαλαμίνα αποτελούν πρωτοφανές φαινόμενο στα διεθνή αρχαιολογικά χρονικά, σε αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις, αφού η Διεθνής Σύμβαση της Χάγης, που υπέγραψε η Κύπρος το 1964 και η Τουρκία το 1965, απαγορεύει ρητά κάθε αρχαιολογική εργασία σε κατεχόμενη από ξένα στρατεύματα περιοχή χωρίς τη συγκατάθεση της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας (άρθρο 5). Το άρθρο 9, που προστέθηκε στη Σύμβαση της Χάγης τον Μάη του 1999 και επικυρώθηκε ήδη από 30 χώρες, τονίζει ακόμη πιο έντονα την αντίθεση της διεθνούς κοινότητας στην ανάληψη αρχαιολογικών ανασκαφών.

    Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών έκανε διαβήματα σε διεθνείς οργανισμούς και το θέμα καταγγέλθηκε στην ΟΥΝΕΣΚΟ, τα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο της Ευρώπης επικαλούμενο τις κατευθυντήριες γραμμές της ΟΥΝΕΣΚΟ προς τα κράτη μέλη της που αποτρέπουν τη διεξαγωγή ανασκαφών σε κατεχόμενες περιοχές και τη σύμβαση της Χάγης που επίσης απαγορεύει τις ανασκαφές σε κατεχόμενες περιοχές.

    [05] Θεσσαλονίκη: Ληστείες σε σπίτια για 30 ευρώ

    Μόλις τριάντα ευρώ απέσπασαν άγνωστοι, που εισέβαλαν στη διάρκεια της νύχτας σε δύο σπίτια, στον Τρίλοφο και στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, και λήστεψαν τους ιδιοκτήτες τους.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τρεις άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του 63χρονου, στον Τρίλοφο, και με την απειλή βίας του απέσπασαν 20 ευρώ κι έναν φορητό υπολογιστή.

    Εξάλλου, στις 3:50 τα ξημερώματα έπεσε θύμα ληστείας 34χρονος, στον οικισμό Αγίας Παρασκευής Ασπροβάλτας, και πάλι από τους τρεις άγνωστους. Πήραν από το σπίτι του 10 ευρώ, το κινητό του τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα και εξαφανίστηκαν, ενώ οι αστυνομικοί της ασφάλειας ερευνούν το ενδεχόμενο οι ληστείες να διαπράχθηκαν από τα ίδια άτομα.

    [06] Οι "μοναχικές" επιθέσεις ανησυχούν τον Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε αργά το βράδυ τηςΤρίτης ότι θα πρέπει να υπάρχει λιγότερος φόβος για μια "μαζική" και "οργανωμένη" τρομοκρατική επιχείρηση και περισσότερη ανησυχία για μια επίθεση που θα μπορούσε να διαπράξει ένας "μοναχικός λύκος" μερικές ημέρες πριν από την 10η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

    "Το πιο πιθανό σενάριο κατά του οποίου πρέπει να προφυλαχτούμε είναι μια επιχείρηση από έναν μοναχικό λύκο και όχι μια μαζική και καλά συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση", δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN στο πλαίσιο της περιοδείας του σε τρεις βασικές βόρειες Πολιτείες της χώρας.

    "Πρέπει τουλάχιστον να είμαστε σε επαγρύπνηση. Στο εξής δεν μειώνουμε ποτέ τη φρούρηση, αυτό είναι στην ίδια τη φύση της αποστολής μας", τόνισε και ζήτησε να ληφθούν "πολύ ενισχυμένα" μέτρα ασφαλείας και "αυξημένη επαγρύπνηση" ενώ πλησιάζει η 10η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα ερωτήθηκε για τους κινδύνους επιθέσεων που μπορεί να σημειωθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον ή ως απάντηση στην αμερικανική επιδρομή στο Πακιστάν κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι "εξετάζουν πιθανούς κινδύνους σε μόνιμη βάση" και ότι οι εκστρατείες που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ έκαναν την Αλ Κάιντα μια "πιο εύθραυστη οργάνωση, με δυνατότητες αρκετές λιγότερες σε σχέση με αυτές που διέθετε πριν από δύο ή τρία χρόνια".

    "Ο κίνδυνος που μάς ανησυχεί ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή είναι αυτός "του μοναχικού λύκου", κάποιου που μπορεί διαπράξει ένα μακελειό σε μεγάλη κλίμακα με ένα μόνο όπλο, όπως συνέβη στη Νορβηγία πρόσφατα", τόνισε αναφερόμενος στο Νορβηγό Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ που σκότωσε 77 ανθρώπους στο 'Οσλο και στο νησί Ουτόγια στις 22 Ιουλίου.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε τη Δευτέρα μια περιοδεία με πούλμαν στις βόρειες Πολιτείες Μινεσότα, Αϊόβα και Ιλινόι, προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα του, 15 μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 August 2011 - 6:29:47 UTC