Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ευρωζώνη δεν θα επιτρέψει σε καμία χώρα-μέλος της να την εγκαταλείψει»
  • [02] Προσφορές και εκπτώσεις για «έξυπνους» επιβάτες
  • [03] Στην Παλαιόχωρα Χανίων παραμένουν οι λαθρομετανάστες που εντοπίσθηκαν
  • [04] «Στους Έλληνες δεν ταιριάζει η μεμψιμοιρία»

  • [01] «Η ευρωζώνη δεν θα επιτρέψει σε καμία χώρα-μέλος της να την εγκαταλείψει»

    Η ευρωζώνη δε θα επιτρέψει σε καμία από τις χώρες-μέλη της να την εγκαταλείψει, τονίζει o Ιβ Μερς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα China Business News.

    Στη συνέντευξη, ο Μερς τονίζει ότι θα ήταν μη ρεαλιστικό και οικονομική αυτοκτονία για τα μέλη της ευρωζώνης να την εγκαταλείψουν από τη στιγμή που δεν έχουν δικά τους νομίσματα για να στηριχτούν.

    Ο Μερς πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα δεν θα αφήσει κανένα μέλος της ευρωζώνης να πτωχεύσει γιατί θα ακολουθούσαν και άλλες χώρες και αυτό θα κατέστρεφε την αξιοπιστία της ευρωζώνης ως συνόλου.

    Ο Μερς υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια τον Απρίλιο και τον Ιούλιο για να ελέγξει τις πληθωριστικές προσδοκίες και τόνισε ότι οι κινήσεις του ευρώ δεν είναι καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση πολιτικής.

    [02] Προσφορές και εκπτώσεις για «έξυπνους» επιβάτες

    Νέο σύστημα τιμολογιακής πολιτικής εφαρμόζειη ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κάνοντας προσφορές σε όσους επιβάτες κλείνουν το εισιτήριό τους έγκαιρα ή και μέσω διαδικτύου. Αντίθετα θα επιβαρύνονται οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής, που δεν έχουν προγραμματίσει νωρίτερα το ταξίδι τους. Η νέα τιμολογιακή πολιτική αφορά κυρίως τον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη και τα τμήματα γραμμής Λάρισας - Βόλου & Παλαιοφαρσάλου - Καλαμπάκας και προσαρμόζεται σε αντίστοιχες διεθνείς πρακτικές άλλων σιδηροδρομικών και αεροπορικών εταιρειών.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρία, για κρατήσεις θέσεων μέσω διαδικτύου με αμαξοστοιχίες Intercity, για απλή διαδρομή που αφορά εισιτήρια Β? Θέσης, οι τιμές διαμορφώνονται στα 9, 19 και 29 ευρώ, ενώ για την πρώτη θέση στα 39 ευρώ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διευκρινίζει, ωστόσο, ότι η προσφορά αφορά περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

    Για τις θέσεις αυτές θα μπορούν οι επιβάτες να πραγματοποιούν κρατήσεις από σήμερα Κυριακή 14 Αυγούστου για δρομολόγια μετά τις 21 Αυγούστου.

    Αντίθετα, τα κανονικά εισιτήρια που αγοράζονται το τελευταίο 48ωρο πριν την αναχώρηση του δρομολογίου αυξάνονται κατά 25%. Παράλληλα καθιερώνονται προσφορές με σκοπό την ενθάρρυνση της έγκαιρης κράτησης και της αγοράς μέσω διαδικτύου:

    Επίσης θα ισχύουν οι εξής εκπτώσεις:

    - 15% όταν το εισιτήριο αγοράζεται σε χρόνο μεγαλύτερο των 2 ημερών.

    - 10% για αγορά του εισιτηρίου μέσω του διαδικτύου.

    - επιπλέον μείωση 20% θα έχει ο επιβάτης που αγοράζει εισιτήριο μετ? επιστροφής.

    Παράλληλα, για τις περιπτώσεις καθυστερήσεων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αποζημιώνει τους επιβάτες της. Συγκεκριμένα:

    - για καθυστέρηση από 31 - 60 λεπτά, προβλέπεται έκπτωση 25% επί της συνολικής αξίας του εισιτηρίου

    - Μέχρι 90 λεπτά έκπτωση 50%.

    - Μέχρι 120 λεπτά έκπτωση 75%.

    - Και άνω των 120 λεπτών έκπτωση αξίας ίσης με την συνολική αξία του εισιτηρίου.

    Από αυτή τη διαδικασία, δεν εξαιρούνται τα εκπτωτικά εισιτήρια των 9?, 19?, 29? (Β? θέσης) & 39? (Α? θέσης), όπου εφαρμόζεται αναλογικά η αποζημίωση στα ανωτέρω ποσά. Να σημειωθεί πως τις παραπάνω εκπτώσεις δικαιούται ο επιβάτης για ταξίδι εντός ενός μηνός από την ημερομηνία του δρομολογίου που καθυστέρησε.

    Τέλος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Σεπτέμβριο θα εξετάσει περαιτέρω προσφορές και εκπτώσεις για τα μέλη των Συλλόγων Φίλων του Σιδηρόδρομου, καθώς και ομάδων και φορέων πολιτών που χρησιμοποιούν και διακινούνται συχνά με το τρένο.

    [03] Στην Παλαιόχωρα Χανίων παραμένουν οι λαθρομετανάστες που εντοπίσθηκαν

    Στο δημοτικό σχολείο της Παλαιόχωρας θα φιλοξενηθούν προσωρινά οι μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες αργά το απόγευμα της Κυριακής στην θαλάσσια περιοχή Γιαλισκάρι, της Παλαιόχωρας Χανίων και σε απόσταση περίπου 1 μιλίου από την ακτή.

    Το αλιευτικό σκάφος που τους μετέφερε από τη Λιβύη και είχε ως τελικό προορισμό την Ιταλία αναγκάστηκε να προσεγγίσει την παραλία καθώς άρχισε να «βάζει» νερά.

    Οι μετανάστες είναι νεαρής ηλικίας, όλοι άντρες, ηλικίας από 15 έως 30 ετών που εργάζονταν όπως είπαν στη Λιβύη.

    Τη φροντίδα των μεταναστών έχει αναλάβει το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων, σε συνεργασία με το δήμο Καντάνου

    Στους μετανάστες δόθηκε τροφή και νερό καθώς και ιματισμός, καθώς κάποιοι από αυτούς είχαν πέσει στη θάλασσα , ενώ τις πρώτες βοήθειες προσέφεραν γιατροί του Κέντρου Υγείας Καντάνου.

    Από τις ανακρίσεις που διεξήγαγαν οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές προέκυψε ότι από τα 67 άτομα τα οποία επέβαιναν στο σκάφος τα 5, είναι οι υπεύθυνοι της μεταφοράς των υπολοίπων και το απόγευμα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [04] «Στους Έλληνες δεν ταιριάζει η μεμψιμοιρία»

    Μήνυμα ελπίδας ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές, έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με δηλώσεις του από την ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Ημαθία, όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και την επίσημη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.

    «Η πατρίδα δοκιμάζεται σκληρά, αλλά θα τα βγάλει πέρα υπό τη σκέπη και τη δύναμη της Παναγιάς», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σημείωσε πως στους Ελληνες δεν ταιριάζει η μεμψιμοιρία και η μοιρολατρία. Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους επισήμανε ότι στην Ευρώπη δεν ταιριάζει η μισαλλοδοξία, αλλά η αλληλεγγύη και η ενότητα.

    Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής: «Σύμβολο άσβεστο πατρίδων αλησμόνητων η Παναγία Σουμελά. Η Παναγιά με τη χάρη της εμπνέει και λυτρώνει. Εδώ, με αυτή την ευκαιρία, στέλνουμε μήνυμα ελπίδας σε όλους τους Ελληνες. Η πατρίδα πράγματι δοκιμάζεται και δοκιμάζεται σκληρά, αλλά θα τα βγάλει πέρα υπό τη σκέπη και τη δύναμη της Παναγιάς. Αλλωστε, σε εμάς τους Ελληνες δεν αρμόζει η μεμψιμοιρία, ούτε η μοιρολατρία. Σε εμάς ταιριάζει ο αγώνας. Και στην Ευρώπη, άλλωστε, δεν ταιριάζει η μισαλλοδοξία. Ταιριάζει η αλληλεγγύη και η ενότητα. Θα τα καταφέρουμε με τη δύναμη της Παναγιάς. Και θα μείνουμε όρθιοι, όπως αρμόζει στους Ελληνες. Καλή Παναγιά. Χρόνια πολλά σε όλους».

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε την Παναγία Σουμελά, μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από προσκυνητές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την ιερά Μονή και προσερχόμενος σε αυτή αντάλλαξε χειραψίες και ευχές με τον κόσμο.

    Στάθηκε παραστάτης κατά τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 August 2011 - 10:29:45 UTC