Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάνω από 30 εκατ. οχήματα πέρασαν από το 2004 τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
  • [02] Πυρκαγιά στην Πάργα
  • [03] Αυτοκίνητα και σκάφη ενέχυρο για μια χούφτα ευρώ
  • [04] Δημοπρασία του ΟΔΔΗΧ στις 16 Αυγούστου
  • [05] Επενδύσεις σχεδόν 4 δισ. ευρώ στα σούπερ - μάρκετ την τελευταία δεκαετία
  • [06] Νεκροί 8 διαδηλωτές στη Συρία
  • [07] Φωτογραφίες υπόπτων για τις ταραχές σε κινητή γιγαντοοθόνη στο Μπέρμιγχαμ
  • [08] Συνεδριάζει εκτάκτως η Σούπερ Λίγκα στις 23 Αυγούστου
  • [09] Αποχώρησε από τη Λάρισα ο Νίκος Νταμπίζας

  • [01] Πάνω από 30 εκατ. οχήματα πέρασαν από το 2004 τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

    Περισσότερα από τριάντα εκατομμύρια αυτοκίνητα, έχουν διέλθει απο τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», από τις 12 Αυγούστου 2004, που δόθηκε σε κυκλοφορία, έως σήμερα.

    Ειδικότερα, το έργο της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», ξεκίνησε συμβατικά το Δεκέμβρη του 1997 και δόθηκε στην κυκλοφορία στις 12 Αυγούστου του 2004, παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    Στην κατασκευή της εργάστηκαν πάνω από 1.000 άτομα, ενώ κατά την παρούσα περίοδο λειτουργίας απασχολεί περίπου 100 εργαζομένους.

    Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοινωσή της, η Γέφυρα είναι πολυβραβευμένη ως διεθνής τεχνολογική και αντισεισμική καινοτομία και οι διακρίσεις που το έργο έχει λάβει στη διάρκεια της μετακατασκευαστικής περιόδου, αφορούν την κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

    [02] Πυρκαγιά στην Πάργα

    Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Κυψέλη Πάργας.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν δύο αεροσκάφη της πυροσβεστικής έντεκα πυροσβέστες και πέντε οχήματα.

    Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    [03] Αυτοκίνητα και σκάφη ενέχυρο για μια χούφτα ευρώ

    «Χρυσές» δουλειές κάνουν τα ενεχυροδανειστήρια αυτοκινήτων και σκαφών, που έχουν ανοίξει στην Ελλάδα, παρέχοντας δάνειο έως και 50.000 ευρώ, χωρίς ελέγχους και εκκαθαριστικά σημειώματα, με ενέχυρο αυτοκίνητο ή σκάφος.

    Κατ' αυτόν τον τρόπο αποτελούν «σωσίβιο» για επιχειρηματίες και ιδιώτες, που αναζητούν άμεσα μετρητά, αλλά βρίσκονται στη μαύρη λίστα του «Τειρεσία» ή δεν μπορούν να δανειοδοτηθούν για άλλους λόγους.

    Όπως επισημαίνουν άνθρωποι της αγοράς, το τελευταίο πεντάμηνο παρατηρείται αύξηση εκείνων που καταφεύγουν στα ενεχυροδανειστήρια αυτοκινήτων, οι οποίοι μάλιστα -όπως τονίζεται - είναι άτομα με υψηλό κάποτε εισόδημα.

    Με ενέχυρο το όχημα, η «ανάσα» είναι δεδομένη για ένα τρίμηνο, με δικαίωμα ανανέωσης, βάσει σύμβασης που υπογράφεται αμέσως για να εκτελεστεί η εκταμίευση.

    Ως εκ τούτου, Πόρσε, Λαμποργκίνι, πολυτελή γιότ, αλλά και «φιατάκια», μοτοσικλέτες, καθώς και φορτηγά, ενεχυριάζονται δίνοντας τη δυνατότητα, ανάλογα με την αξία και την κατάστασή τους, για άμεση ρευστότητα από 3.000, ποσά τα οποία, μαζί με μία επιβάρυνση, όταν παρέλθει ο συμφωνημένος χρόνος επιστρέφονται, όπως και το όχημα, στον ιδιοκτήτη.

    «Οι περισσότεροι πελάτες μας είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που θέλουν να καλύψουν επιταγές και δεν έχουν δυνατότητα δανείου από τις τράπεζες», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της πρώτης εταιρείας ενεχυρίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα, Χρήστος Ιωάννου.

    «Το τελευταίο πεντάμηνο οι επαγγελματίες που έχουν αποταθεί σε εμάς έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 25%», προσθέτει και επισημαίνει ότι πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να αποπληρώσουν το δάνειο. «Ποσοστό 10% αυτών δεν μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα και να πάρουν πίσω το όχημα τους».

    Βασική προστιθέμενη αξία είναι η ασφάλεια στη φύλαξη του οχήματος και η εχεμύθεια, που προσφέρουν οι εταιρείες που ενεχυριάζουν αυτοκίνητα. Τα προσωπικά στοιχεία του πελάτη, όπως επισημαίνει ο κ. Ιωάννου, δεν τίθενται σε επεξεργασία και δεν γνωστοποιούνται σε τρίτους, ενώ εάν κριθεί απαραίτητο, το όχημα ή το σκάφος καλύπτονται και αφαιρούνται τα διακριτικά στοιχεία τους, όπως π.χ. οι πινακίδες.

    Προϋπόθεση από την πλευρά του πελάτη είναι, αυτός να είναι άνω των 18 χρόνων και ο κύριος κάτοχος του οχήματος. Εκτός από το όχημα πρέπει να προσκομίσει την άδεια κυκλοφορίας, χωρίς παρακράτηση κυριότητας, ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και όλα τα κλειδιά.

    [04] Δημοπρασία του ΟΔΔΗΧ στις 16 Αυγούστου

    Δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, ποσού 1 δισ. ευρώ θα διενεργηθείτην Τρίτη 16 Αυγούστου 2011.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η ημερομηνία διακανονισμού θα είΒ­ναι η Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011.

    Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

    Επισημαίνεται ότι η δηΒ­μοΒ­πραΒ­σία θα πραγματοποιηθεί με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαΒ­δικασία, που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

    [05] Επενδύσεις σχεδόν 4 δισ. ευρώ στα σούπερ - μάρκετ την τελευταία δεκαετία

    Κεφάλαια που ξεπερνούν τα 3,80 δισ. ευρώ διέθεσαν για την υλοποίηση επενδύσεων οι οργανωμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο διάστημα 2002-2010.

    Το ποσόαντιπροσωπεύει το 63% των συνολικών επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο λιανεμπόριο τροφίμων γενικότερα, παρότι οι οργανωμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αντιπροσωπεύουν το 40% των πωλήσεων του κλάδου.

    Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Δρ. Λευτέρης Κιοσές, υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) σε σχετική μελέτη του, «οι επενδύσεις αυτές δεν έχουν επιδοτηθεί και αφορούν το σύνολο της χώρας με μεγάλη διασπορά στην επαρχία εξαιτίας των πανελλαδικών δικτύων καταστημάτων».

    Οι επενδύσεις αυτές κατανέμονται σε διάφορες κατηγορίες με την πλειοψηφία (τα 2/3 περίπου) να αφορά την τεχνολογική και οργανωτική αναβάθμιση των δικτύων καταστημάτων των αλυσίδων, με στόχο την βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας, μείωση του κόστους εφοδιασμού και νέες υπηρεσίες στους καταναλωτές.

    [06] Νεκροί 8 διαδηλωτές στη Συρία

    Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον 8 διαδηλωτές σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού.

    Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι έχει στην κατοχή του τα ονόματα δύο διαδηλωτών που σκοτώθηκαν στο Χαλέπι, ενός στη Χομς, τρεις σε συνοικία της Δαμασκού και δύο στην επαρχία Ιντλίμπ στα σύνορα με την Τουρκία.

    Από τη μεριά της η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε \"ότι δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκε από τα πυρά ενόπλων στη Δούμα\".

    [07] Φωτογραφίες υπόπτων για τις ταραχές σε κινητή γιγαντοοθόνη στο Μπέρμιγχαμ

    Η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ βρήκε ένα νέο τρόπο για να εντοπίσει τους ταραξίες των τελευταίων ημερών: προβάλλει τις φωτογραφίες τους σε μια γιγαντοοθόνη εγκατεστημένη πάνω σ\' ένα φορτηγάκι που οργώνει τους δρόμους της πόλης αυτής της κεντρικής Αγγλίας.

    Απότην Πέμπτη, μια πενηνταριά φωτογραφίες υπόπτων, τραβηγμένες από κάμερες επιτήρησης, εκτίθενται μ\' αυτό τον τρόπο στους κατοίκους της πόλης από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ και η επιχείρηση αυτή θα διαρκέσει ως αύριο Σάββατο.

    Το φορτηγάκι θα σταματάει σε όλα τα κύρια σημεία του Μπέρμιγχαμ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βρετανίας.

    \"Είναι η πρώτη φορά που αυτό το σύστημα με το φορτηγάκι χρησιμοποιείται για να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες υπόπτων που καταζητούνται από την αστυνομία\", υπογραμμίζει ο επιθεωρητής Μαρκ Ράστον στον ιστότοπο της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος διευκρινίζει πως χρησιμοποιούνται για την επιχείρηση αυτή \"οι τελευταίες τεχνολογίες\".

    \"Και είχαμε ήδη μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό\", με περισσότερα από 500 τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα, προσθέτει.

    [08] Συνεδριάζει εκτάκτως η Σούπερ Λίγκα στις 23 Αυγούστου

    Μετά την οριστικοποίηση των 16 ομάδων που θα μετέχουν τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε ότι την Τρίτη 23 Αυγούστου (14:00) θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, ένα από τα θέματα του οποίου θα είναι η εκλογή προέδρου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης, είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός παράγοντας, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος.

    Επίσης, την ίδια ημέρα (15:00) θα λάβει χώρα και έκτακτη γενική συνέλευση στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας.

    [09] Αποχώρησε από τη Λάρισα ο Νίκος Νταμπίζας

    Μετά από έξι χρόνια παρουσίας και προσφοράς, ο Νίκος Νταμπίζας αποχώρησε από τη Λάρισα.

    Σε ανακοίνωσή της η θεσσαλική ΠΑΕ αναφέρει για τον επί σειρά ετών αρχηγό της ομάδας: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ αποχαιρετά τον επί εξαετία αρχηγό της, Νίκο Νταμπίζα, του εύχεται καλή επιτυχία στη μελλοντική του πορεία και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Ο Νίκος Νταμπίζας σφράγισε με την αγωνιστική του παρουσία και την ξεχωριστή του προσωπικότητα την σύγχρονη διαδρομή της ΑΕΛ, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια καταγράφοντας συνολικά 178 επίσημες παρουσίες και 5 γκολ. Ως αρχηγός ήταν αυτός που πρώτος κράτησε στα χέρια του το τελευταίο τρόπαιο -το Κύπελλο του 2007- που αποτελεί και την μεγαλύτερη επιτυχία ομάδας της περιφέρειας τα τελευταία 20 χρόνια».

    Από τη δική του μεριά, ο πρόεδρος Κώστας Πηλαδάκης δήλωσε: «Ακόμα ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΛ έκλεισε, τουλάχιστον όσον αφορά στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Με το Νίκο περάσαμε έξι πολύ έντονα χρόνια. Μέσα από τις διαφωνίες μας δημιουργήθηκε μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ατάκα του που συμβολίζει την ξεχωριστή υπόσταση της ομάδας μας: Είναι μαγκιά να παίρνεις Kύπελλο με την ΑΕΛ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 August 2011 - 14:29:45 UTC