Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η μεγάλη φυγή!
  • [02] Οδηγίες για εξαγορά χρόνων ασφάλισης
  • [03] Συνομιλίες Ομπάμα-Ερντογάν για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Συρία
  • [04] Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη από το Δημοτικό Θέατρο Κρήτης
  • [05] Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο
  • [06] Στην απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων των αποθεμάτων προχωρούν και άλλες χώρες της Ευρώπης
  • [07] Ενας ακόμη νεκρός από τα δραματικά επεισόδια στο Λονδίνο

  • [01] Η μεγάλη φυγή!

    Εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις της χώρας, και οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστου, αναζητώντας ηρεμία και δροσιά σε νησιά και παραλίες.

    Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας, καθώς όλα τα εισιτήρια για τους δημοφιλείς προορισμούς, έχουν εξαντληθεί.

    Όμως, αυξημένη αναμένεται και η κίνηση στις εθνικές οδούς, για τον λόγο αυτό, η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή για τους εκρομείς του τριημέρου, αλλά και για όσους θα επιστρέψουν με το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

    Οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου θα ταξιδέψουν με καλό καιρό, καθώς προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας, μέτριοι άνεμοι και ηλιοφάνεια.

    Ενόψει της τουριστικής εξόδουτο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ζητάει από τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στα εξής θέματα:

    - Ελέγχουμε, πάντα, την καθαριότητα του χώρου, στον οποίο πρόκειται να διανυκτερεύσουμε ή να γευματίσουμε.

    - Ζητάμε, πάντοτε, να μας δοθεί ο τιμοκατάλογος (καταλύματος, εστιατορίου, καφετέριας, χώρου διασκέδασης), πριν παραγγείλουμε. Στον τιμοκατάλογο πρέπει, εκτός από τις τιμές, να αναγράφονται και ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφερόμενων προϊόντων, όπως νωπά - κατεψυγμένα, εισαγωγής ή εντόπια κ.λπ.

    - Ζητάμε, πάντοτε, την απόδειξη πληρωμής και ελέγχουμε τις χρεώσεις, με βάση τον τιμοκατάλογο, πριν πληρώσουμε.

    - Δεν πληρώνουμε κουβέρ, που έχει καταργηθεί ή οτιδήποτε άλλο φαγητό ή ποτό μας προσφέρεται, χωρίς να το έχουμε παραγγείλει.

    - Σε περίπτωση, που ο καταστηματάρχης δείξει απροθυμία να ανταποκριθεί, στις παραπάνω λογικές και νόμιμες απαιτήσεις μας, ή σε περίπτωση, που οι τιμές είναι υπερβολικά υψηλές, φεύγουμε από τον συγκεκριμένο χώρο και εξυπηρετούμαστε, από άλλη επιχείρηση.

    - Σε περίπτωση, που το κατάλυμα, στο οποίο διανυκτερεύουμε, δεν τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις, που έχουμε συμφωνήσει, καταγγέλλουμε το γεγονός, στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή και στο τέλος, αρνούμαστε την πληρωμή του προσυμφωνηθέντος ποσού.

    - Κάθε περίπτωση καταστρατήγησης των δικαιωμάτων μας την καταγγέλλουμε στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο τηλέφωνο 1520 και στις οργανώσεις των καταναλωτών.

    [02] Οδηγίες για εξαγορά χρόνων ασφάλισης

    Οδηγίες και διευκρινήσεις για την αναγνώριση και εξαγορά χρόνων ασφάλισης δίνει με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Με την εγκύκλιο, διευκρινίζονται οι ρυθμίσεις για την εξαγορά πλασματικού χρόνου και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, οι οποίες περιέχονται στο νέο νόμο για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας».

    Ο συνολικός χρόνος, ο οποίος μπορεί να αναγνωριστεί ή συνυπολογιστεί τόσο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης, είναι από 4 έως 7 έτη ανάλογα με το χρόνο κατά τον οποίο θεμελιώνεται το συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

    Διευκρινίζεται επίσης ότι μητέρες ανηλίκων τέκνων, ασφαλισμένες μέχρι 31/12/1992, που θεμελιώνουν ή κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι 31/12/2010, δεν έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αναγνώριση πλασματικού χρόνου, εκτός, αν επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν με τις προϋποθέσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου και τα αυξημένα όρια ηλικίας.

    Επισημαίνεται ότι, η αίτηση αναγνώρισης πλασματικού χρόνου μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε, όμως, προκειμένου να συνυπολογιστεί ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή 12 έτη πραγματικής ή και προαιρετικής ασφάλισης.

    Αναφέρονται τέλος αναλυτικά παραδείγματα για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου και τα ποσά που καταβάλλονται ενώ περιέχεται αναλυτικός πίνακας με τις σχολές τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης, στις οποίες ο χρόνος φοίτησης αναγνωρίζεται για την εξαγορά πλασματικού χρόνου.

    [03] Συνομιλίες Ομπάμα-Ερντογάν για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Συρία

    Τηλεφωνική συνομιλία για τα βίαια μέτρα καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών στη Συρία, είχαν χθες ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Οι δυο ηγέτες εξέφρασαν τη «βαθειά ανησυχία τους για τη χρήση βίας κατά των πολιτών από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας και υπογράμμισαν ότι πρέπει να εκπληρωθούν τα νόμιμα αιτήματα του συριακού λαού για μετάβαση στη δημοκρατία».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα και ο Ερντογάν συμφώνησαν «στην ανάγκη να δοθεί αμέσως τέλος στη αιματοχυσία και τη βία κατά του συριακού λαού».

    «Η Ουάσινγκτον και η Αγκυρα θα παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις ενέργειες της συριακής κυβέρνησης και θα συνεχίσουν να έχουν στενές διαβουλεύσεις για την κρίση», επισημαίνει η ανακοίνωση.

    Παρά τις στενές σχέσεις με την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Ασαντ, η Τουρκία έχει υιοθετήσει αυστηρή στάση όσον αφορά τα μέτρα καταστολής κατά των διαδηλωτών.

    Την Τρίτη, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε εξάωρες συνομιλίες στη Δαμασκό με το σύρο πρόεδρο.

    Τουλάχιστον τρεις ακόμη πολίτες σκότωσαν, κατά τη διάρκεια επιδρομής τους στην πόλη Χομς, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με τη Συριακή Επαναστατική Ένωση, 15 ακόμη πολίτες τραυματίστηκαν, όταν ο στρατός εισέβαλλε στην πόλη, που βρίσκεται 165 χιλιόμετρα μακριά από τη Δαμασκό.

    Αδιαφορώντας για τη διεθνή καταδίκη, για τις προσπάθειες της υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον να συνεργαστεί με την Κίνα αλλά και τη Ρωσία, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η βία του καθεστώτος Ασαντ, αλλά και για τις νέες αμερικανικές κυρώσεις, την αποστολή στη Δαμασκό του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και των εκπροσώπων τριών χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας, εξακολουθούν να βάλουν κατά των πολιτών της χώρας και να αυξάνουν καθημερινά τον αριθμό των νεκρών, υπό την προστασία και τις εντολές, ασφαλώς του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να καταστείλει την εξέγερση.

    [04] Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη από το Δημοτικό Θέατρο Κρήτης

    Δεκαπενθήμερο αφιέρωμα στη μεγάλη ηθοποιό Μελίνα Μερκούρη, θα πραγματοποιήσει, από 18 έως 31 Αυγούστου, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης.

    Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση οπτικού και ακουστικού υλικού.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου θα γίνουν την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα.

    Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι τις 31 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 και 19:00-22:00 (εκτός Κυριακές).

    [05] Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο

    Με πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 18,22 μονάδες, σε ποσοστό 0,20%, και διαμορφώθηκε στις 8.963,72 μονάδες.

    [06] Στην απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων των αποθεμάτων προχωρούν και άλλες χώρες της Ευρώπης

    Η Ισπανία και το Βέλγιο θα απαγορεύσουν τις ανοιχτές πωλήσεις (short-selling) των αποθεμάτων από την Παρασκευή, όπως άλλωστε θα πράξουν η Γαλλία και η Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών.

    Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών δήλωσε επίσης, ότι θα εμποδίσει όσους διαδίδουν ψευδείς ή παραπλανητικές ειδήσεις στην αγορά. Η ρυθμιστική αρχή ανέφερε οδηγία της ΕΕ που απαγορεύει τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με χρηματοπιστωτικά μέσα και ανακοίνωσε πως οι Ευρωπαϊκές αρχές θα υιοθετήσουν αυστηρή στάση έναντι οποιασδήποτε κακοποίησης.

    Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη απαγόρευσαν το short selling και οι αρχές της Τουρκίας και της Κορέας, ενώ υπήρξαν και συζητήσεις για άλλες χώρες.

    Σημειώνεται εδώ ότι ιδιαίτερα στο χρηματιστήριο του Μιλάνου τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει σημαντικές διακυμάνσεις προκαλώντας τις συνεχείς αναστολές στη διαπραγμάτευση κυρίως τραπεζικών μετοχών.

    [07] Ενας ακόμη νεκρός από τα δραματικά επεισόδια στο Λονδίνο

    Με ένα ακόμη θύμα από τα δραματικά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λονδίνο, συμπληρώνεται ο κατάλογος των νεκρών. Πρόκειται για 68 χρονο άντρα, τον Ρίτσαρντ Μάνινγκτον Μπόους, ο οποίος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από φλεγόμενο σημείο του δυτικού Λονδίνου, όπου εξελίσσονταν οι πρωτοφανείς διαδηλώσεις.

    Ο άτυχος άντρας, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, όπως αναφέρει και το BBC, υπέφερε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και από τη Δευτέρα το βράδυ είχε πέσει σε κώμα, μέχρι που κατέληξε.

    Η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και έχει δώσει τη φωτογραφία υπόπτου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 August 2011 - 6:29:45 UTC