Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα την Τρίτη η νέα υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου
  • [02] Στα 15,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο επτάμηνο του έτους
  • [03] Αποσύρεται από τη Χάμα ο συριακός στρατός, μετά από δεκαήμερη πολιορκία
  • [04] Η ρωσική Ανζί προσφέρει 20 εκατ. ευρώ ετησίως στον Σαμουέλ Ετό!
  • [05] Λουόμενοι εντόπισαν φάλαινα στον Κορινθιακό κόλπο
  • [06] Αστυνομικός πλήρωσε τη διαμονή ληστών σε ξενοδοχείο στη Λευκάδα!
  • [07] Η Ευρώπη αυξάνει την πίεση στο καθεστώς Καντάφι
  • [08] Τμήμα όρους της Νέας Ζηλανδίας παίρνει το όνομα του Σερ Έντμουντ Χίλαρι
  • [09] Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε το ΚΒΘΕ
  • [10] Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων σε κτίριο του ΟΛΠ
  • [11] Στο στόχαστρο της Μπεσίκτας ο Κέβιν Ντουράντ

  • [01] Στην Αθήνα την Τρίτη η νέα υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

    Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει αύριο η νέα Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, μετά την πρόσφατη μετακίνησή της από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό της Σταύρο Λαμπρινίδη, τον οποίο θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στις απευθείας διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού.

    Επιπλέον, μεταξύ άλλων, θα συζητήσει θέματα, όπως την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και την προετοιμασία της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

    Η κ. Μαρκουλλή θα έχει, επίσης, διαδοχικές συναντήσεις με αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ελλάδος.

    [02] Στα 15,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο επτάμηνο του έτους

    Στα 15,513 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2011, ενώ ο νέος στόχος που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής είναι 16,475 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το έλλειμμα είναι αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα που ανέρχονταν σε 12,449 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τα οποία είναι προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος το οποίο προβλέπει μέτρα για την κάλυψη της σημαντικής υστέρησης που παρουσίασαν τα έσοδα του προϋπολογισμού πριν τη ψήφιση του στη Βουλή τον Ιούλιο.

    Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού (Τακτικός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) υστερούν έναντι του νέου στόχου κατά 87 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1.049 εκατ. ευρώ.

    [03] Αποσύρεται από τη Χάμα ο συριακός στρατός, μετά από δεκαήμερη πολιορκία

    Ο συριακός στρατός αποσύρθηκε σήμερα από τη Χάμα, μετά από δέκα ημέρες πολιορκίας που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από εκατό ανθρώπους, όμως συνεχίζει τις επιχειρήσεις του σε άλλες περιοχές, κυρίως κοντά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουάλιντ Μουάλεμ, δέχτηκε το πρωί μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής, οι οποίοι ανέλαβαν πρωτοβουλία για να πείσουν το συριακό καθεστώς να σταματήσει την αιματηρή καταστολή των κινητοποιήσεων και να ξεκινήσει διάλογο με την αντιπολίτευση.

    Την ίδια ώρα περίπου σαράντα οχήματα μεταφοράς προσωπικού γεμάτα με στρατιώτες αποχωρούσαν από τη Χάμα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που συμμετείχε στην "επίσκεψη" στην πόλη που οργάνωσαν οι αρχές για περίπου 60 δημοσιογράφους.

    Στο κέντρο της πόλης, η πλατεία Άσι όπου βρίσκεται η έδρα του κυβερνείου και όπου κάθε Παρασκευή του Ιουλίου οργανώνονταν τεράστιες διαδηλώσεις ήταν σχεδόν άδεια, εκτός από λίγα αυτοκίνητα και περαστικούς. Τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά αλλά ο κυβερνήτης της Χάμα, Άνας Νάεμ, διαβεβαίωσε ότι θα αρχίσει η τροφοδοσία της πόλης με είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως ψωμί και λαχανικά.

    [04] Η ρωσική Ανζί προσφέρει 20 εκατ. ευρώ ετησίως στον Σαμουέλ Ετό!

    Το βάρος του σε... χρυσό προσφέρει η Ανζί Μαχατσκάλα στον Σάμουελ Ετό, προκειμένου να πείσει τον διάσημο φορ να συνεχίσει την καριέρα του στο ρωσικό πρωτάθλημα.

    Συγκεκριμένα οι Ρώσοι προσφέρουν στην Ιντερ 35 εκατ. ευρώ και στον ίδιο τον Ετό διετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες αποδοχές περίπου 20 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Καμερουνέζου σταρ.

    Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο μάνατζερ του Ετό, Κλαούντιο Βιγκορέλι, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο πελάτης του δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από μια τόσο εντυπωσιακή προσφορά: «Είναι αλήθεια εντυπωσιακή πρόταση και μπορώ να πω ότι σχεδόν έχουμε συμφωνήσει με την Ανζι. Τώρα ελπίζουμε να τα βρουν και οι δύο ομάδες και να ολοκληρωθεί η μεταγραφή».

    Να σημειώσουμε ότι η ρωσική ομάδα έχει κάνει ήδη εντυπωσιακές μεταγραφές, καθώς στο δυναμικό της ανήκουν ήδη ο Ρομπέρτο Κάρλος και ο Γιούρι Ζιρκόφ.

    [05] Λουόμενοι εντόπισαν φάλαινα στον Κορινθιακό κόλπο

    Μία φάλαινα φυσητήρας αντίκρισαν το πρωί έκπληκτοι οι λουόμενοι στην παραλία του Πόρτο Γερμενού.

    Το θηλαστικό έχασε προφανώς τον προσανατολισμό του και βρέθηκε εγκλωβισμένο στον Κορινθιακό κόλπο.

    Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι το κήτος πρωτοεμφανίσθηκε πριν από μία εβδομάδα.

    Σήμερα, πάντως, που ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Κορίνθου, πραγματοποίησε έρευνα, η οποία απέβη άκαρπη.

    [06] Αστυνομικός πλήρωσε τη διαμονή ληστών σε ξενοδοχείο στη Λευκάδα!

    Όχι μόνο εξόφλησε το δωμάτιο, όπου διέμεναν δράστες ληστείας χρηματαποστολής, στη Λευκάδα, αλλά ζήτησε και να σβηστούν από τις κάμερες ασφάλειας του ξενοδοχείου οι κινήσεις τους. Το αποκορύφωμα ήταν ότι παρέλαβε για λογαριασμό τους και ένα ρολόι που είχαν ξεχάσει κατά τη διαμονή τους.

    Ο λόγος για ΑστυνόμοΒ\' που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας, ο οποίος με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για συνέργεια σε ληστεία.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συγκεκριμένος αξιωματικός εξόφλησε το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμεναν οι δράστες ληστείας, που έγινε στις 5 Αυγούστου στο Νυδρί Λευκάδας.

    Επίσης, προσπάθησε να πείσει τους υπευθύνους του ξενοδοχείου να διαγράψουν από το σύστημα οπτικής καταγραφής κάμερες τις εγγραφές, που τους απεικόνιζαν.

    Ταυτόχρονα, παρέλαβε από τη ρεσεψιόν ένα ρολόι χειρός, που είχαν ξεχάσει.

    Σε βάρος του σχηματίζεται για συνέργεια στη ληστεία δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Λευκάδας.

    [07] Η Ευρώπη αυξάνει την πίεση στο καθεστώς Καντάφι

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνει την πίεση στον Μουάμαρ Καντάφι, καθώς σήμερα πρόσθεσε στην λίστα με τις κυρώσεις μία λιβυκή πετρελαϊκή εταιρεία και έναν κυβερνητικό οργανισμό, ανακοίνωσε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης.

    Η απόφαση που εγκρίθηκε από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν η πετρελαϊκή εταιρεία al-Sharara και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Διοικητικών Κέντρων (ODAC) στην Ένωση, απαγορεύοντας παράλληλα στις ευρωπαϊκές εταιρείες να έχουν συναλλαγές μαζί τους.

    Η κίνηση της ΕΕ αυξάνει τον αριθμό των νομικών προσώπων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε 49. Η Ένωση έχει επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και έχει παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία 39 ατόμων, ενώ κυρώσεις έχουν επιβληθεί και σε έξι λιμενικές αρχές.

    Σύμφωνα με πηγές που σχετίζονται με τη μεταφορά πετρελαίου, η απόφαση να προστεθεί η al-Sharara, μία εταιρεία διανομής πετρελαίου και αερίου, στη λίστα με τις κυρώσεις φαίνεται ότι στοχεύει στη μείωση των παραδόσεων καυσίμων σε τμήματα της Λιβύης, τα οποία ελέγχονται ακόμη από τον συνταγματάρχη Καντάφι.

    Ωστόσο, η Ένωση δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι πρόκειται για αυτές τις δύο εταιρείες. Τα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [08] Τμήμα όρους της Νέας Ζηλανδίας παίρνει το όνομα του Σερ Έντμουντ Χίλαρι

    Η Νέα Ζηλανδία θα δώσει σε ένα τμήμα του υψηλότερου όρους της το όνομα ενός από τους διασημότερους πολίτες της, του σερ Έντμουντ Χίλαρι, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στο Έβερεστ, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

    Το νότιο τμήμα του όρους Κουκ, γνωστού και με το όνομα Αοράκι κατά τους Μαορί, θα μετονομαστεί σε Χίλαρι, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Μορίς Ουίλιαμσον.

    \"Ο σερ Έντμουντ είχε μία τεράστια συνεισφορά στη χώρα μας και στο εξωτερικό και είναι αρμόζων και σκόπιμο να αναγνωριστεί αυτή του η συνεισφορά με αυτό τον τρόπο,\" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ουίλιαμσον.

    Το 1953 ο Χίλαρι συμμετείχε στην αγγλική αποστολή που κατέκτησε το Έβερεστ, την ψηλότερη κορυφή του κόσμου στα Ιμαλάια. Στις 29 Μαΐου ο Χίλαρι και ο Σέρπα Τένσινγκ πάτησαν στην κορυφή. Ο Χίλαρι ήταν 33 ετών όταν ανέβηκε στο Έβερεστ μαζί με τον οδηγό του από το Νεπάλ και περιέγραψε το κατόρθωμά του λέγοντας ότι «είναι σαν να φθάνεις στο φεγγάρι χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας».

    Πέθανε σε ηλικία 88 ετών το 2008.

    [09] Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε το ΚΒΘΕ

    Άγνωστος χρήστης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης facebook χρησιμοποιεί το όνομα \"Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος\" και το λογότυπο του θεάτρου, αναδημοσιεύοντας πολλές από τις ανακοινώσεις (posts), που γίνονται μέσα από την επίσημη σελίδα του οργανισμού στον συγκεκριμένο ιστότοπο, αλλά και πορνογραφικού περιεχομένου ειδήσεις.

    Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΘΒΕ, \"με τον τρόπο αυτό ο συγκεκριμένος χρήστης δημιουργεί σκόπιμα σύγχυση στα μέλη του δικτύου, εμφανιζόμενος ως ΚΘΒΕ, εκθέτοντας κατ\' αυτόν τον τρόπο ένα δημόσιο καλλιτεχνικό οργανισμό\".

    [10] Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων σε κτίριο του ΟΛΠ

    To κτιριολογικό και μουσειολογικό πρόγραμμα του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων, που θα εγκατασταθεί στο κτίριο του παλαιού ΣΙΛΟ, στον ΟΛΠ, εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.

    Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων θα συγκεντρώσει τον πλούτο των ευρημάτων από αρχαιολογικές έρευνες, που έχουν διεξαχθεί στη θάλασσα, αποτελώντας ένα ακόμα σημαντικό μουσείο και πόλο έλξης για τον Πειραιά και την κρουαζιέρα, αφού στην απέναντι ακριβώς ακτή ελλιμενίζονται τα κρουαζιερόπλοια με 2.000.000 αφιξο-αναχωρήσεις ετησίως.

    Το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠΠΟ ενέκρινε τον Ιούλιο 2011 με ομόφωνη γνωμοδότηση τις προτάσεις της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και τις προτάσεις της ΟΛΠ ΑΕ για τη δημιουργία της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά» στην περιοχή της Ηετιώνιας Ακτής.

    Σε σύσκεψη, που έγινε στην ΟΛΠ ΑΕ, τέθηκαν τα θέματα διάσωσης και ανάδειξης των ταινιόδρομων του ΣΙΛΟ, τα οποία αποτελούν βιομηχανικό μνημείο, διάνοιξης νέας ειδικής πύλης για την επίσκεψη στο πλοίο «HELLAS LIBERTY» καθώς και ο προσδιορισμός των βημάτων υλοποίησης της υποθαλάσσιας διάβασης πεζών, που θα ενώνει την Ακτή Κρουαζιέρας (Λέοντος) με την Πολιτιστική Ακτή.

    [11] Στο στόχαστρο της Μπεσίκτας ο Κέβιν Ντουράντ

    Το δρόμο που έχουν ακολουθήσει ήδη αρκετά «πρωτοκλασάτα» ονόματα του ΝΒΑ είναι έτοιμος να πάρει ο Κέβιν Ντουράντ.

    Ο ατζέντης του φόργουορντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Ααρόν Γκουντγουίν, δήλωσε στοESPN πως ο πελάτης του έχει ελκυστική πρόταση από την Μπεσίκτας, ομάδα στην οποία υπέγραψε ήδη ο Ντερόν Ουίλιαμς και διεκδικεί ακόμη και τον Κόμπι Μπράιαντ.

    Η Ισπανία και η Ρωσία είναι αγορές που επίσης εξετάζει ο Γκούντγουιν για τον Ντουράντ, όπως εξήγησε, αλλά μέχρι στιγμής η καλύτερη προσφορά φαίνεται να έρχεται από την Κωνσταντινούπολη και την Μπεσίκτας. Η Κίνα δεν είναι μέσα στις επιλογές του Ντουράντ.

    «Η τουρκική επιλογή είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Κοιτάμε και άλλες χώρες. Ο Κέβιν δεν έχει συμφωνήσει ακόμη με κάποια ομάδα, αλλά εξετάζουμε ποια θα είναι η καλύτερη περίπτωση».

    Ο Γκούντγουιν αποκάλυψε πως τουρκικές ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για έναν ακόμη πελάτη του, τον Τζαμάλ Κρόφορντ, προσθέτοντας: «Οι τουρκικές ομάδες εμφανίζονται επιθετικές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 August 2011 - 14:29:47 UTC