Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικοινωνίες Παπανδρέου με επικεφαλής της ΕΕ
  • [02] Πρόσκληση στο στράτευμα μόνο μέσω διαδικτύου
  • [03] Αναψυκτικά, χυμοί και υπηρεσίες εστίασης με υψηλό ΦΠΑ 23%, από 1ης Σεπτεμβρίου
  • [04] Εντάλματα σε βάρος 14 Τούρκων αξιωματικών του στρατού
  • [05] Σε κίνδυνο τα μακροβιότερα δένδρα της ελληνικής χλωρίδας, τα πλατάνια
  • [06] Εξετάζονται νέα μέτρα κατά των εταιρειών που πωλούν οζονοποιημένο νερό
  • [07] Έλεγχοι σε κτίρια της Ναυπάκτου και της Πάτρας μετά το σεισμό των 4,7 Ρίχτερ
  • [08] Φωτιά σε λεωφορείο εν κινήσει στο Ηράκλειο. Σώοι οι επιβάτες

  • [01] Επικοινωνίες Παπανδρέου με επικεφαλής της ΕΕ

    Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλής της ΕΕ, με αντικείμενο την κρίση χρέους, έχει το τελευταίο 24ωρο ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη έκδοσης του ευρωομολόγου.

    Το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ευρωζώνης Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, με τον οποίο συζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, για την ανάγκη έκδοσης του ευρωομολόγου, τη γρήγορη προώθηση του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος και τις γενικότερες εξελίξεις στην οικονομία.

    Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και συζήτησε τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ την Κυριακή είχε συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

    [02] Πρόσκληση στο στράτευμα μόνο μέσω διαδικτύου

    Καταργείται η έκδοση, σε έντυπη μορφή, των Εγκυκλίων Διαταγών Προσκλήσεως Στρατεύσιμων (ΕΔΥΕΘΑ), ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στις 27.000 ετησίως.

    Η σχετική απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government) και του εξορθολογισμού των δαπανών.

    Στο εξής οι Εγκύκλιες Διαταγές Προσκλήσεως Στρατεύσιμων θα αναρτώνται αποκλειστικά στο διαδίκτυο, μέσω του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», των ιστοσελίδων των Γενικών Επιτελείων, καθώς και της ιστοσελίδας της ΔΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ www.stratologia.gr, ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους τους αποδέκτες.

    [03] Αναψυκτικά, χυμοί και υπηρεσίες εστίασης με υψηλό ΦΠΑ 23%, από 1ης Σεπτεμβρίου

    Αναψυκτικά, χυμοί και υπηρεσίες εστίασης θα μεταταγούν από 1 Σεπτεμβρίου 2011 στον συντελεστή 23% από 13% σήμερα όπως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που ερμηνεύει τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την οικονομία. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη προαναγγείλει ότι αναζητάτε μέτρο ισοδύναμου αποτελέσματος στα έσοδα ώστε να αποφευχθεί η μετάταξη των υπηρεσιών εστίασης στο υψηλότερο συντελεστή που θα πυροδοτούσε κύμα ανατιμήσεων σε όλα τα σεριριζόμενα προϊόντα.

    Έτσι, στον συντελεστή 23% προβλέπεται ότι θα μεταταγούν οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, τα έτοιμα ροφήματα όπως είναι ο καφές, το τσάι, η σοκολάτα και τα αεριούχα νερά, φυσικά ή τεχνητά. Αυτό δεν ισχύει για τα μη αεριούχα φυσικά ή τεχνητά μεταλλικά νερά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών τα οποία παραμένουν στο συντελεστή 13% Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες εστίασης στον συντελεστή ΦΠΑ 23% προβλέπεται ότι θα μεταταγούν η εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών επιχειρήσεων. Παράλληλα, όπως διευκρινίζεται, παροχή υπηρεσίας εστίασης είναι και η τροφοδοσία (catering), εφόσον αυτή δεν συνίσταται σε απλή παράδοση φαγητού. Επίσης στον συντελεστή ΦΠΑ 23% υπάγονται και οι παραδόσεις αγαθών από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, δηλαδή οι παραδόσεις έτοιμων εδεσμάτων ή γευμάτων ή γενικότερα φαγητών, χωρίς την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών από την επιχείρηση. Διευκρινίζεται ακόμη ότι στον συντελεστή ΦΠΑ (23%) υπάγονται και οι υπηρεσίες εστίασης που παρέχονται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στα λοιπά καταλύματα, των οποίων οι υπηρεσίες διαμονής φορολογούνται, από την 1/1/2011, με τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (6,5%). Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση όπου οι τα ξενοδοχεία παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές σε ενιαία τιμή , υπό την προϋπόθεση ότι ο διαχωρισμός στους επιμέρους συντελεστές δεν είναι εφικτός, η διάκριση από την 1η/9/2011 να γίνεται ως εξής: α. Διαμονή με πρωινό: 8% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον συντελεστή ΦΠΑ 23% ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό. β. Διαμονή με ημιδιατροφή: 20% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον συντελεστή ΦΠΑ 23% ως αντιπαροχή για το πρωινό και το γεύμα. γ. Διαμονή με το σύστημα all inclusive (πλήρης διατροφή, περιλαμβανομένων της κατανάλωσης ποτών και της παροχής λοιπών υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στο πακέτο, όπως τηλεφωνική εξυπηρέτηση, χρήση ομπρελών, αθλητικές υπηρεσίες κ.ά.): 40% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τις υπηρεσίες εστίασης, για την κατανάλωση αλκοολούχων ή μη ποτών και για τις λοιπές παροχές που ενδεχομένως περιλαμβάνει το πακέτο. Σ

    ύμφωνα με την εγκύκλιο στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ εξακολουθούν να υπάγονται οι παραδόσεις γλυκών από ζαχαροπλαστεία και λοιπές συναφείς επιχειρήσεις, τα οποία δεν καταναλώνονται επιτόπου, αλλά παραλαμβάνονται για κατανάλωση εκτός των καταστημάτων αυτών. Εντούτοις, όταν τα γλυκά περιλαμβάνονται σε πακέτα έτοιμων φαγητών προς άμεση κατανάλωση, που παραδίδονται από εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες, οβελιστήρια, οινομαγειρεία, ψητοπωλεία, ταχυφαγεία, καφετέριες και συναφή καταστήματα, ο κανονικός συντελεστής εφαρμόζεται σε όλα τα αγαθά που περιέχονται στο πακέτο.

    Εξαιρούνται από τον κανονικό συντελεστή, και κατά συνέπεια συνεχίζουν να υπάγονται στον μειωμένο, οι παραδόσεις έτοιμων εδεσμάτων, γευμάτων και φαγητών γενικά που πραγματοποιούνται από κυλικεία που λειτουργούν εντός εκπαιδευτικών ή νοσηλευτικών επιχειρήσεων, ή ιδρυμάτων, ή ιδρυμάτων κοινωνικής πρόνοιας.

    Αυτό σημαίνει ότι ο μειωμένος συντελεστής συνεχίζει να εφαρμόζεται στις παραδόσεις των ειδών αυτών από τα κυλικεία που λειτουργούν εντός σχολείων, πανεπιστημίων και λοιπών εκπαιδευτικών οργανισμών ή επιχειρήσεων, καθώς επίσης και εντός νοσοκομείων, κλινικών, γηροκομείων, ασύλων κ.λπ. Ωστόσο, οι παραδόσεις αεριούχου νερού, έτοιμων ροφημάτων, χυμών, αναψυκτικών και λοιπών μη αλκοολούχων ποτών από τα κυλικεία αυτά υπάγονται στον συντελεστή ΦΠΑ 23%. Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι συνεχίζουν να υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή οι παραδόσεις τυποποιημένων ειδών διατροφής, τα οποία παρασκευάζονται για ευρεία κατανάλωση και διατίθενται προς πώληση συσκευασμένα ή είναι εμπορεύσιμα σε μεγάλες συσκευασίες ή ποσότητες και πωλούνται χύμα ή κομμένα σε μικρότερες ποσότητες.

    Η διάταξη αυτή αφορά στα προϊόντα που παρουσιάζονται στα σημεία πώλησης συσκευασμένα, όπως κονσέρβες, αλλαντικά, αλίπαστα, γιαούρτια, έτοιμες σαλάτες (ταραμοσαλάτα, τυροσαλάτα, ρώσικη κ.ά..), καθώς και είδη διατροφής που παρουσιάζονται σε μεγάλες συσκευασίες ή σε μεγάλες ποσότητες και διατίθενται χύμα ή κομμένα σε μικρότερες ποσότητες, όπως αλλαντικά, αλίπαστα, τυριά, ελιές, τουρσί και λοιπά παρόμοια. Σημειώνεται ότι η απλή τοποθέτηση σάντουιτς σε πλαστική ή σε άλλη συσκευασία δεν καθιστά τα αγαθά αυτά τυποποιημένα. Η παράδοση ψωμιού και άλλων αρτοσκευασμάτων συνεχίζει να υπάγεται στον μειωμένο συντελεστή (13%).

    [04] Εντάλματα σε βάρος 14 Τούρκων αξιωματικών του στρατού

    Τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε σήμερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος επτά στρατηγών και επτά χαμηλόβαθμων αξιωματικών του τουρκικού στρατού με την κατηγορία ότι συνωμοτούσαν κατά της κυβέρνησης κάνοντας χρήση του Διαδικτύου.

    Ο γνωστότερος από τους στρατηγούς που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι ο στρατηγός Νουσέρ Τάσντελερ, ο πρώην αρχηγός της Δ΄ Στρατιάς (Στρατιά Αιγαίου) που μόλις την περασμένη εβδομάδα διορίστηκε διοικητής στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων. Δ

    ικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε τη σύλληψη του Τάσντελερ και των υπόλοιπων 13 κατηγορούμενων οι οποίοι κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν το Ίντερνετ για να υπονομεύσουν την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, φέρονται να κατασκεύασαν περίπου 40 ιστοσελίδες που στόχευαν να εξασθενίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση. Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή το δικαστήριο αποφάσισε να συγχωνεύσει την υπόθεση αυτή με μια άλλη υπόθεση συνωμοσίας, την αποκαλούμενη "Σχέδιο Καταπολέμησης της Οπισθοδρόμησης".

    Στην υπόθεση αυτή βασικός κατηγορούμενος είναι ο συνταγματάρχης Ντουρσούν Τσιτσέκ ο οποίος κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την αυθεντικότητα ενός στρατιωτικού εγγράφου το οποίο αναφέρεται στη δημιουργία αντικυβερνητικών ιστοσελίδων. Ο στρατός έχει πάρει αποστάσεις από τον Τσιτσέκ υποστηρίζοντας ότι οι ιστοσελίδες είχαν ως στόχο να ενημερώσουν το κοινό για θέματα εθνικής ασφάλειας.

    Μεταξύ των άλλων στρατιωτικών που κατονομάζονται στα εντάλματα είναι ο πρώην διοικητής της Πρώτης Στρατιάς, απόστρατος σήμερα στρατηγός Χασάν Ιγκσίζ, ο νομικός σύμβουλος του γενικού επιτελείου υποστράτηγος Χιφζί Τσουμπουκλού, ο αντιστράτηγος Μεχμέτ Ερόζ, ο αντιναύαρχος Μεχμέτ Οτουζμπίρογλου και ο αντιστράτηγος Ισμαήλ Χάκι Πεκίν.

    [05] Σε κίνδυνο τα μακροβιότερα δένδρα της ελληνικής χλωρίδας, τα πλατάνια

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Τσόπελας, δρ δασολόγος-φυτοπαθολόγος στο ΕΘΙΑΓΕ- Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, πρόκειται για την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, που είναι μια από τις πλέον καταστρεπτικές ασθένειες δασικών δένδρων παγκοσμίως.

    Ο μύκητας Ceratocystis platani, που προκαλεί την ασθένεια, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2003, στη Μεσσηνία και έχει ήδη προσβάλλει και νεκρώσει χιλιάδες δένδρων πλατάνου στην Πελοπόννησο, ενώ πρόσφατα η ασθένεια εντοπίστηκε και στην Ήπειρο.

    \"Ο συνηθέστερος τρόπος διάδοσης του μύκητα, σε μικρές και μεγάλες αποστάσεις, γίνεται με μηχανήματα εκσκαφής και πάσης φύσεως εργαλεία, κυρίως κοπής και κλάδευσης των δένδρων. Τα σπόρια του μύκητα μπορούν να επιβιώσουν για πολλές μέρες επάνω στα εργαλεία, ιδιαίτερα όταν πάνω σε αυτά παραμένει πριονίδι από προσβεβλημένα δένδρα. Μηχανήματα εκσκαφής, που χρησιμοποιούνται σε ποτάμια ή δρόμους με προσβεβλημένα δένδρα μεταφέρουν μολυσμένο χώμα ή κομμάτια προσβεβλημένου ξύλου και δημιουργούν νέες εστίες προσβολής\", αναφέρει ο κ.Τσόπελας.

    Σημειώνεται ότι εάν ένας πλάτανος, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την ηλικία του, προσβληθεί από το μύκητα είναι καταδικασμένος, καθώς δεν υπάρχει θεραπεία και μέσα σε δύο χρόνια ξεραίνεται..

    \"Εάν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας, το παθογόνο μπορεί να διαδοθεί ταχύτατα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προκαλώντας μια τεράστια οικολογική καταστροφή\", καταλήγει ο κ. Τσόπελας.

    Από την πλευρά του, ο κ. Αρσένης, ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδώσει έγκαιρα απόφαση σχετικά με τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του μύκητα στην ΕΕ και να χρηματοδοτήσει την επιστημονική έρευνα για τη δραστική αντιμετώπιση της θανάσιμης ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου. Χιλιάδες πλατάνια έχουν νεκρωθεί στη χώρα μας από μια ασθένεια, που απειλεί να προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή. Μάλιστα, παρέμβαση για το θέμα έκανε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, καταθέτοντας γραπτή πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την άμεση λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας, που απειλεί τα πλατάνια στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

    [06] Εξετάζονται νέα μέτρα κατά των εταιρειών που πωλούν οζονοποιημένο νερό

    Το ενδεχόμενο λήψης και επιπλέον μέτρων προς τις εταιρείες που πωλούν οζονοποιημένο νερό, πέραν της απαγόρευσης που επέβαλε ο ΕΟΦ σε κάθε είδους διαφήμισης συσκευών παραγωγής όζοντος, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, εξετάζει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

    Αυτό γνωστοποίησε η γενική γραμματεία Καταναλωτή σε επιστολή της προς τις οργανώσεις των καταναλωτών με την οποία απάντησε σε σχετική επιστολή τους, με την οποία δήλωναν την ικανοποίησή τους για τη λήψη μέτρων σχετικά με το θέμα.

    Οι οργανώσεις των καταναλωτών ανέφεραν στην επιστολή τους ότι οι καταγγελίες τους στο Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκο ''έπιασαν τόπο'', διότι ο ΕΟΦ επέβαλε απαγόρευση σε κάθε είδους διαφήμισης συσκευών παραγωγής όζοντος, καθώς και κάθε σχετικό έντυπο που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά, που περιλαμβάνει ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών.

    Όπως ενημέρωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου με βάση τη νομοθεσία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και με τις συναρμόδιες αρχές συνεχίζει να διερευνά το ενδεχόμενο λήψης και επιπλέον μέτρων.

    Οι οργανώσεις των καταναλωτών, μετά από τα παραπάνω, καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν την αγορά τέτοιων συσκευών, μια και η επίσημη πολιτεία δια των Υπηρεσιών της (Ε.Ο.Φ),ενημερώνει ότι δεν έχει χορηγήσει άδεια στις εν λόγω συσκευές.

    [07] Έλεγχοι σε κτίρια της Ναυπάκτου και της Πάτρας μετά το σεισμό των 4,7 Ρίχτερ

    Στη Ναύπακτο βρέθηκαν σήμερα κλιμάκια μηχανικών από τον τομέα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων της Πάτρας, τα οποία έλεγξαν τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από τον χθεσινό σεισμό των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ειδικότερα οι μηχανικοί έλεγξαν περίπου 15 κτίρια και όλα κρίθηκαν κατοικήσιμα. Όμως χρειάζονται εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών .

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκτελών χρέη δημάρχου στο δήμο Ναυπακτίας Κώστας Σταυρόπουλος σχετικά με την πολυκατοικία που εκκενώθηκε στην Παλαιοπαναγιά λόγω των ζημιών, θα καταβληθούν όπως είπε προσπάθειες, ώστε να γίνει άμεσα η υποστύλωση και να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες αποκατάστασης. Οι περίπου 40 ένοικοι φιλοξενούνται σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια, ενώ άλλοι μετακόμισαν στα εξοχικά τους.

    Πάντως όπως ανέφερε ο Κώστας Σταυρόπουλος έχει επανέλθει η ηρεμία, τόσο στην πόλη της Ναυπάκτου, όσο και σε γειτονικές περιοχές. Επίσης τα κλιμάκια του ΤΑΣ, πέραν των ελέγχων που πραγματοποίησαν υπενθύμισαν στους κατοίκους τις βασικές οδηγίες αντισεισμικής προστασίας.

    Στο μεταξύ στην Πάτρα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο, έχουν καταγραφεί μόνο μικρές ζημιές σε παλαιές κατοικίες, καθώς και πτώσεις σοβάδων από ορισμένα κτίρια. Πάντως κλιμάκιο μηχανικών έκανε ελέγχους σε οκτώ κτίρια, τα οποία κριθήκαν κατοικήσιμα, αλλά απαιτούνται εργασίες για την επισκευή των ζημιών.

    Όσον αφορά τους τελευταίους σεισμούς ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ανέφερε ότι «η περιοχή από το Ρίο - Αντίρριο, έως και νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου, βρίσκεται σε διέγερση, αφού τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί πάνω από 200 σεισμοί με τάξη μεγέθους από 1 Ρίχτερ έως 4,7 Ρίχτερ». Αξιολογώντας το φαινόμενο των συνεχών σεισμών τον τελευταίο μήνα εκτίμησε ότι «μετά και τον χθεσινό σεισμό, η σεισμική διέγερση στην περιοχή υπερβαίνει τα φυσιολογικά όρια» προσθέτοντας όμως «πως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένδειξη για έναν ισχυρότερο σεισμό». Ακόμη ανέφερε ότι «αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει μια κλίμακα από το 0 έως το 4, θα έλεγα πως η περιοχή βρίσκεται στο 2».

    [08] Φωτιά σε λεωφορείο εν κινήσει στο Ηράκλειο. Σώοι οι επιβάτες

    Φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι, σε λεωφορείο στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου - Μοιρών που βρίσκονταν εν κινήσει.

    Το λεωφορείο βρισκόταν στην περιοχή του Βουρβουλίτη όταν η φωτιά που προήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες πιθανόν από την μηχανή, προκάλεσε καταρχήν πανικό στους επιβάτες που αποβιβάστηκαν όμως με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσουν.

    Η φωτιά σβήστηκε από τον οδηγό και τους περαστικούς, προτού φτάσει η πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ η κυκλοφορία του δρόμου διεκόπη προσωρινά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 August 2011 - 18:29:46 UTC