Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρχεται «μίνι» καύσωνας την Τρίτη
  • [02] "Ύποπτο" δέμα στο Κολοσσαίο
  • [03] Σε εξέλιξη δυο πυρκαγιές στο Ρέθυμνο
  • [04] Ακόμη δύο μετάλλια οι έφηβοι κωπηλάτες στο φινάλε του παγκόσμιου πρωταθλήματος

  • [01] Έρχεται «μίνι» καύσωνας την Τρίτη

    Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να φθάσει την Τρίτη η θερμοκρασίακαι θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Για αύριο η ΕΜΥ προβλέπει αίθριο καιρό με την θερμοκρασία να φθάνει στους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη. Σε περίπτωση καύσωνα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ συνιστώνται οι παρακάτω οδηγίες προφύλαξης: * Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. * Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία, το βάδισμα για πολλή ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
  • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό, και φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα . * Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά . * Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας. * Συστήνεται η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου. * Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση.
  • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.

    [02] "Ύποπτο" δέμα στο Κολοσσαίο

    Το Κολοσσαίο, το εμβληματικό μνημείο της Ρώμης, άδειασε γύρω στις 18.00 ώρα απ τους επισκέπτες του και η πρόσβαση σε αυτό αποκλείστηκε, μετά τον εντοπισμό "ύποπτου" δέματος στο εσωτερικό του, κατόπιν τηλεφωνήματος αγνώστου. Σε έρευνα, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, στην οποία συμμετείχαν πυροσβέστες, καραμπινιέροι και πυροτεχνουργοί, εντοπίστηκε ένα κυλινδρικό δέμα, μεταλλικό, περιτυλιγμένο με ταινία ελαστική, ενώ εξείχε ένα φιτίλι. Επί τόπου, έσπευσε και ο δήμαρχος της Ρώμης, κ. Τζιάνι Αλεμάνο.

    [03] Σε εξέλιξη δυο πυρκαγιές στο Ρέθυμνο

    Σε εξέλιξη είναι δύο πυρκαγιές στο Ρέθυμνο, καίγοντας βοσκοτόπια και χορτολιβαδικές εκτάσεις στις περιοχές Κάτω Βαλσαμόνερο και Άδρακτος του δήμου Αγίου Βασιλείου, που δοκιμάστηκε ξανά πριν από μερικές ημέρες Στο Κάτω Βαλσαμόνερο για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα οκτώ πυροσβεστών και την εναέρια συνδρομή από πυροσβεστικό ελικόπτερο. Στον Άδρακτο επιχειρούν δώδεκα πυροσβέστες με πέντε πυροσβεστικά, οκτώ άτομα πεζοπόρου τμήματος και τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου. Και οι δύο φωτιές ξεκίνησαν γύρω στις 4 το απόγευμα και αυτή την ώρα βρίσκονται σε ύφεση και δεν απειλούν σπίτια και κατοικημένες περιοχές.

    [04] Ακόμη δύο μετάλλια οι έφηβοι κωπηλάτες στο φινάλε του παγκόσμιου πρωταθλήματος

    Με ακόμη δύο μετάλλια για την ελληνική ομάδα, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο, ολοκληρώθηκε σήμερα στο Ιτον το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Εφήβων-Νεανίδων, το οποίο αποτέλεσε και test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Αλέξανδρος Δαφνής πήρε την 2η θέση στον τελικό του σκιφ των εφήβων, ενώ την 3η θέση πήραν στην δίκωπο άνευ οι Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και Αλέξανδρος Λουλούδης. Ετσι η Ελλάδα έφτασε τα τρία μετάλλια, αφού χθες είχαν κατακτήσει το χάλκινο η Βασιλική Νταλαμάνγκα και η Ελένη Διαμάντη στη δίκωπο άνευ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 August 2011 - 18:29:45 UTC