Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε επτά ανέρχονται τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου
  • [02] Διατηρεί την αξιολόγηση "Αaa" για τα αμερικανικά ομόλογα η Moody's
  • [03] Ξεκινά η δίκη του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο
  • [04] Την Παρασκευή η κλήρωση πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα
  • [05] ΙΚΑ : Η νέα λίστα γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ
  • [06] Σημαντική πτώση για τη μετοχή της Societe Generale μετά την ανακοίνωση απομειώσεων από ελληνικά ομόλογα
  • [07] Αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας News of the World

  • [01] Σε επτά ανέρχονται τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

    Σταδιακά αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου μετά από τσίμπημα κουνουπιών, στη χώρα μας.

    Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ενημερώθηκε για την εργαστηριακή διάγνωση τεσσάρων νέων περιστατικών λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Λάρισας και Μαραθώνα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός, εργαστηριακά επιβεβαιωμένων, κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανέρχεται, πλέον, σε επτά.

    Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των απλών κουνουπιών και στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν είτε ασυμπτωματικοί είτε εμφανίζουν ήπια νόσο. Σε μικρό ποσοστό (>1%), κυρίως ηλικιωμένων ασθενών, εμφανίζονται επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.

    Η πρόληψη της νόσου επικεντρώνεται στην προστασία από τα κουνούπια τόσο σε προσωπικό επίπεδο π.χ. χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σήτες κ.λ.π., όσο και σε επίπεδο κοινότητας π.χ. συστηματικές κωνωποκτονίες και απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων (περισσότερες λεπτομέρειες στην διεύθυνση www.keelpno.gr).

    Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ενημερώνει το κοινό πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, παρακολουθεί την εξέλιξη των περιστατικών και θα προβαίνει σε τακτική ενημέρωση, μέσω της ιστοσελίδας του .

    [02] Διατηρεί την αξιολόγηση "Αaa" για τα αμερικανικά ομόλογα η Moody's

    Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody\'s μετέτρεψε σε \"αρνητικές\" από \"σταθερές\" προηγουμένως, τις προοπτικές της επι του αξιόχρεου των Ηνωμένων Πολιτειών, αν και διατήρησε την αξιολόγηση του επ\'αυτού, στο επίπεδο \"Aaa\", το υψηλότερο δυνατό.

    Εξάλλου, ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Dagong προχώρησε σήμερα στην υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ στο επίπεδο \"Α\" με αρνητική προοπτική, από \"Α+\" προηγουμένως, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία του Κογκρέσου για την αύξηση του ορίου δανεισμού δεν βελτιώνει την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

    [03] Ξεκινά η δίκη του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο

    Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ έφθασε σήμερα το πρωί στο Κάιρο για να παραστεί στη δίκη του.

    Ο Μουμπάρακ μεταφέρθηκε στη συνέχεια με ελικόπτερο στην Ακαδημία της Αστυνομίας, σε προάστειο του Καΐρου για να παρουσιαστεί, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώπιον δικαστή, όπως και οι δυο γιοι του, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και έξι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας.

    Κατηγορούνται για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος και ότι διέταξαν τις δολοφονίες αντικαθεστωτικών διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης. Πάνω από 850 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

    Ο Μουμπάρακ αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου.

    Πάνω από 1.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν επιστρατευτεί για την ασφάλεια γύρω από την Ακαδημία της Αστυνομίας. Περίπου 600 άτομα, δικηγόροι, συγγενείς θυμάτων και δημοσιογράφοι έχουν λάβει άδεια να παραστούν στη δίκη.

    [04] Την Παρασκευή η κλήρωση πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα

    Την ερχόμενη Παραασκευή θα διεξαχθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 14:00 σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου, ενώ θα προηγηθεί (11:00) το τακτικό διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, στον ίδιο χώρο. Κυρίαρχο θέμα θα είναι η εκλογή του νέου προέδρου της Λίγκας, ενώ τα υπόλοιπα έχουν ως εξής:

    1. Εγγραφή Νέων Μελών Συνεταιρισμού.

    2. Ενημέρωση επί θεμάτων Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων.

    3. Ενημέρωση Σώματος για αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Ε.Π.Ο.

    [05] ΙΚΑ : Η νέα λίστα γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ

    Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η νέα λίστα των 6.525 γιατρών συμβεβλημένων με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου και τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από την 1η Αυγούστου του 2011.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΚΑ, η νέα λίστα των γιατρών θα είναι ενεργός, δυναμική και στο εξής θα αναρτάται επικαιροποιημένη την 1η κάθε μήνα.

    Στη νέα λίστα συμπεριλαμβάνονται οι γιατροί που είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα το ειδικό έντυπο, αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί μέχρι την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων τους και την αποκατάσταση λαθών.

    Στην λίστα που θα αναρτηθεί την 1η Σεπτεμβρίου θα συμπεριληφθούν και όσοι γιατροί υπέβαλαν το ειδικό έντυπο από 10.6.2011 και μετά. Τέλος, όσον αφορά στους γιατρούς οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους στο διαδίκτυο ή μέσω τηλεφωνικού κέντρου 184, τα στοιχεία τους θα αναρτώνται μόνο στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΙΚΑ.

    [06] Σημαντική πτώση για τη μετοχή της Societe Generale μετά την ανακοίνωση απομειώσεων από ελληνικά ομόλογα

    Σημαντική πτώση τιμής 7,14% σημείωνε κατά την έναρξη των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, η μετοχή της Societe Generale, μετά την ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας ότι υπέστη μείωση κερδοφορίας, το Β\' τρίμηνο του έτους, κατά 31% εξαιτίας και απομειώσεων ενεργητικού ύψους 395 εκατ. ευρώ από ελληνικά ομόλογα.

    Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα κατορθώσει να επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας για το τρέχον έτος.

    [07] Αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας News of the World

    Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο Στιούαρτ Κάτνερ, πρώην διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας News of the World ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο υποκλοπών που συγκλονίζει τον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ αλλά και τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας.

    Η Σκότλαντ Γιαρντ είχε ανακοινώσει τη σύλληψη \"ενός υπόπτου\" χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του. Σύμφωνα όμως με τα τηλεοπτικά δίκτυα Sky News και BBC επρόκειτο για τον 71χρονο Στούαρτ Κάτνερ ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2009 αφού εργάστηκε επί 22 χρόνια στον όμιλο Μέρντοκ.

    Ο Κάτνερ αφέθηκε ελεύθερος αφού προηγουμένως έδωσε κατάθεσε σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 August 2011 - 8:29:48 UTC