Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πραγματοποιήσαμε τα οράματά μας"
  • [02] Εντοπίστηκαν 20.000 συντάξεις "μαϊμού" - Έλεγχοι για το επίδομα τυφλότητας

  • [01] "Πραγματοποιήσαμε τα οράματά μας"

    Ευφορία και πανηγυρικό κλίμα από τη μία, παράπονα και ανεκπλήρωτα αιτήματα από την άλλη. Οσοι βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα Τύπου του διεθνούς αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" (και ήταν πολλοί) για τη συνέντευξη Τύπου των θριαμβευτών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Σανγκάης, έζησαν και τα δύο. Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση δύο χρυσών, ενός ασημένιου και ενός χάλκινου μεταλλίου, αλλά και τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, δεν έχουν ακόμη κοπάσει, όμως η παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, ήταν ευκαιρία για όλους να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι προσωπικά, ο υγρός στίβος, αλλά και ο ελληνικός αθλητισμός γενικότερα. «Ελπίζω να δώσετε τη δυνατότητα στον... κατηγορούμενο να απολογηθεί», είπε κάποια στιγμή χαριτολογώντας ο γγΑ, ο οποίος προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που θίχτηκαν, υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης για τον αθλητισμό, αλλά παράλληλα παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις, ενώ τόνισε ότι ο σημερινός νόμος για τα προνόμια των αθλητών είναι ισοπεδωτικός και πρέπει να αλλάξει.

    Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρών ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που επέστρεψε το πρωί από τη Σανγκάη μαζί με την αποστολή της κολύμβησης. Παρούσα επίσης σύσσωμη η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, αλλά και ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Μαριάννα Λυμπερτά (κι αυτή επέστρεψε σήμερα), προπονητές, αθλητές και πολλά ακόμη μέλη της "οικογένειας" του υγρού στίβου.

    Για στιγμές συγκίνησης, χαράς και ενθουσιασμού μίλησε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, καθώς πήρε πρώτος το λόγο. «Είδαμε να πραγματώνονται οι στόχοι και τα οράματά μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟΕ. «Στους Ολυμπιακούς του 2004 είχαμε το 35% των Ελλήνων Ολυμπιονικών, αλλά η ΚΟΕ δεν το καρπώθηκε ποτέ αυτό. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους οι τότε υπεύθυνοι του αθλητισμού. Εμείς πάντως συνεχίσαμε».

    «Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας», είπε η Κική Λιόση, απευθυνόμενη στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού. «Αρκετές από εμάς δεν έχουν δουλειά, περιμένουν από το 2005 έναν διορισμό. Κάποια παιδιά είναι απλήρωτα όλο το χρόνο από τα σωματεία τους. Κάποια κορίτσια δεν είχαν να πληρώσουν το ενοίκιο, δεν είχαν θέρμανση σπίτι τους. Και πρέπει να κοιτάξουμε και λίγο τους προπονητές μας, που είναι άνεργοι», τόνισε η αρχηγός της εθνικής γυναικών, καταχειροκροτούμενη από τις συμπαίκτριές της. «Θέλω να ελπίζω ότι τα προβλήματα αυτά θα λυθούν, γιατί δεν θα ήταν άσχημο να σηκώσουμε ξανά ψηλά την ελληνική σημαία και να ακούσουμε τον εθνικό μας ύμνο τη χρονιά που έρχεται», ήταν η ευχή και η υπόσχεση της Λιόση, που πάντως επισήμανε ότι «...για να πάρουμε μετάλλιο στο Λονδίνο, πρέπει πρώτα να προκριθούμε. Και το προολυμπιακό τουρνουά του Απριλίου θα είναι πιο δύσκολο και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

    Λιγόλογη η Μαριάννα Λυμπερτά, επισήμανε για ακόμη μία φορά ότι η διάκρισή της (χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας και πρόκριση στους Ολυμπιακούς) ήρθε στην πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας της, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπισε -λόγω της δουλειάς της- στην προετοιμασία. Οσο για την ευχή της; «Να έχω του χρόνου κολυμβητήριο να κολυμπάω, γιατί ακούω ότι το Ζάππειο θα κλείσει...».

    Δύο μετάλλια είχε κρεμασμένα στο στήθος του ο Σπύρος Γιαννιώτης, και πάλι καλά που... περιορίστηκε σε αυτά που κέρδισε στη Σανγκάη. «Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι λογικό να έχουν επιπτώσεις στον αθλητισμό, αλλά είναι μεγάλο ζήτημα να ψάχνεις κολυμβητήριο για να προπονηθείς, δέκα ημέρες πριν τους αγώνες. Οι επιτυχίες μας δίνουν την ελπίδα ότι ο ελληνικός αθλητισμός δεν έχει πεθάνει, χρειάζεται όμως και η βοήθεια της Πολιτείας. Με λυπεί ιδιαίτερα που δεν βλέπω πια παιδιά μικρότερης ηλικίας στα κολυμβητήρια και στα στάδια. Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα, μόνο να συνεχίσει να υπάρχει ο ελληνικός αθλητισμός», τόνισε ο πρωταθλητής κόσμου των 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας και δεύτερος στα 5χλμ.

    [02] Εντοπίστηκαν 20.000 συντάξεις "μαϊμού" - Έλεγχοι για το επίδομα τυφλότητας

    Είκοσι χιλιάδες συντάξεις "μαϊμού" με κόστος 120 εκατ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία εντοπίστηκαν μετά τους ελέγχους, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, προσθέτοντας, πως«πολλοί, μετά τους ελέγχους, έχουν συμμορφωθεί και δηλώνουν τους θανάτους».

    Ο κ. Κουτρουμάνης αποκάλυψε επίσης ότι το ΙΚΑ έως τα τέλη του έτους θα χρειαστεί επιπλέον 800 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση, από τα οποία τα 600 έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό ενώ τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστούν από την μείωση της σπατάλης. Σημείωσε ότι εδώ και χρόνια πολλές επιχειρήσεις δεν καταβάλλουν εισφορές και ανέφερε ότι γι' αυτό το λόγο ολοκληρώθηκε η αποστολή ειδοποιήσεων για οφειλές άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και σύντομα θα σταλούν προειδοποιήσεις για οφειλές άνω των 500 χιλιάδων ευρώ.

    Εξάλλου, την επανεξέταση όλων των δικαιούχων που λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας, προκειμένου να εξακριβωθεί αν κάποιοι από αυτούς το λαμβάνουν παράνομα, αποφάσισε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης, μετά από καταγγελίες για υπερβολικό αριθμό δικαιούχων που λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας σε νησί του Ιονίου.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου που διενεργήθηκε, το συγκεκριμένο επίδομα λαμβάνουν 625 άτομα (ποσοστό 2% του πληθυσμού του νομού).

    Τα στοιχεία επανεξέτασης θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων.

    Σχετικοί έλεγχοι θα διενεργηθούν και σε άλλους νομούς της χώρας, που παρουσιάζουν παρόμοια φαινόμενα, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 August 2011 - 14:29:45 UTC