Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραπομπή 11 κατηγορουμένων για τα "τρομοδέματα"
  • [02] Εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ελύτη
  • [03] Βαν Ρομπάι: H Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση αν εφαρμοστούν τα μέτρα
  • [04] Απορρίφθηκε η πρόταση των Δημοκρατικών για το χρέος
  • [05] Φιλικός: Χέρενφεν-Ολυμπιακός 5-4

  • [01] Παραπομπή 11 κατηγορουμένων για τα "τρομοδέματα"

    Την παραπομπή έντεκα κατηγορουμένων, για την υπόθεση με τις αποστολές παγιδευμένων πακέτων κυρίως προς πρεσβείες, τον περασμένο Νοέμβριο, που είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια Εισαγγελέας ΕφετώνΞένη Δημητρίου.

    Με την πολυσέλιδη πρόταση της η εισαγγελική λειτουργός ζητά από τους Εφέτες να διατάξουν με βούλευμα τους την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των Χάρη Χατζημιχελάκη, Νταμιάνο Μπολάνο, Χρήστου Τσάκαλου, Γεράσιμου Τσάκαλου, Παναγιώτη Αργυρού, Αλέξανδρου Μητρούσια, Γιώργου Καραγιάννιδη, Όλγας Οικονομίδου, Γιώργου Πολύδωρου και Μιχάλη Νικολόπουλου.

    Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται εκτενής αναφορά στον Χάρη Χατζιμιχελάκη, που πρόσφατα καταδικάστηκε σε 25 ετή κάθειρξη στην πρώτη δίκη για την οργάνωση, στον οποίο αποδίδεται «διευθυντικός ρόλος» στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Με την πρόταση ζητείται να παραπεμφθεί ο Χατζημιχελάκης -που το επίμαχο διάστημα ήταν προσωρινά κρατούμενος- για ηθική αυτουργία στις αποστολές των συνολικά 12 «τρομοδεμάτων» στην Αθήνα, σε πρεσβείες και φορείς, αλλά και στο εξωτερικό στους ηγέτες της Ιταλίας και Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκαν την 1η και 2η Νοεμβρίου 2010. Δύο εκ των κατηγορουμένων είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω μετά από έκρηξη παγιδευμένου πακέτου που είχαν παραδώσει σε εταιρία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.

    [02] Εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ελύτη

    Σειρά εκδηλώσεων, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη διοργανώθηκαν από την Εταιρεία Πολιτισμού "Αρχιπέλαγος" σε συνεργασία με τη σύντροφό του Ιουλίτα Ηλιοπούλου, στον προγονικό χώρο του Ελαιοτριβείου - Μουσείου Βρανά στον Παπάδο.

    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με τα αποκαλυπτήρια του ορειχάλκινου επιτοίχιου ανάγλυφου με τη μορφή του Ελύτη, έργο που φιλοτέχνησε ο διακεκριμένος γλύπτης καθηγητής Θόδωρος Παπαγιάννης,

    Μίλησαν η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο εκ των δημιουργών της Εταιρείας "Αρχιπέλαγος"Νίκος Σηφουνάκης αλλά κι ο πρόεδρός της Νίκος Κούνδουρος.

    Ακολούθησαν τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης στην ειδικά διασκευασμένη μικρή λαδαποθήκη του βιομηχανικού μνημείου. Το βράδυ, στο μικρό αίθριο του Ελαιοτριβείου Βρανά, έγινε συναυλία με έργα του Γιώργου Κουρουπού, πάνω σε ποίηση Ελύτη.

    Μιαακόμα συναυλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατοκαι πάλι με έργα του Γιώργου Κουρουπού.

    Η τρίτη μεγάλη συναυλία με μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, πραγματοποιείταιτην Κυριακή, στη μεγάλη αυλή του Ελαιοτριβείου - Μουσείου Βρανά. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας αυτής η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με τη συνοδεία του Στέφανου Κορκολή στο πιάνο, θα ερμηνευσει, 27 χρόνια μετά την πρώτη του εκτέλεση, το κλασσικό πλέον έργο "Προσανατολισμοί" του Ηλία Ανδριόπουλου, που αποτελείται από μελοποιημένα μέρη της ομώνυμης πρώτης ποιητικής συλλογής του Οδυσσέα Ελύτη.

    [03] Βαν Ρομπάι: H Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση αν εφαρμοστούν τα μέτρα

    Υπό τον τίτλο «Το καλοκαίρι της δυσαρέσκειας», η γαλλόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «L\' Echo» δημοσιεύει άρθρο του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, στο οποίο αναφέρει ότι η σύνοδος κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουλίου είχε δύο βασικούς στόχους: ο πρώτος ήταν η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα καθώς και η ελάφρυνση του χρέους της, ώστε να καταστεί περισσότερο βιώσιμο, ενώ δεύτερος στόχος ήταν να καθησυχαστούν οι αγορές αναφορικά με την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

    Στο άρθρο, το οποίο δημοσιεύεται και σε άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο κ. βαν Ρομπάι σημειώνει ότι «πήραμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της».

    «Για πρώτη φορά καλύψαμε χωρίς καμία αμφιβολία όλες τις πλευρές της κρίσης χρέους της ευρωζώνης», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΕ, σημειώνοντας ωστόσο ότι «τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί κάποιες παρανοήσεις που οφείλονται είτε στην πολύπλοκη φύση της ίδιας της συμφωνίας είτε στις απαιτήσεις που προβάλλουν τα κοινοβούλια των κρατών μελών για να την επικυρώσουν είτε τέλος στις θέσεις και τις απόψεις των ίδιων των αγορών. Γι \' αυτό το λόγο εκτιμώ ότι είναι απαραίτητο να διευκρινίσω ορισμένα σημαντικά ζητήματα».

    Όπως τονίζει ο κ. βαν Ρομπάι, πρώτο μέλημα των ηγετών της ευρωζώνης ήταν οι ανησυχίες που συνδέονται με τη «βιωσιμότητα» του ελληνικού χρέους. Επισημαίνει δε ότι «παρόλο που στην τελευταία τους αξιολόγηση το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχαν κρίνει το χρέος ως βιώσιμο, οι ηγέτες κατά τη σύνοδο αποφάσισαν να ελαφρύνουν το βάρος του ελληνικού χρέους».

    «Αναμφίβολα το χρέος της Ελλάδας παραμένει σε υψηλό επίπεδο, αλλά οπωσδήποτε σημαντικά μικρότερο από π.χ. το ιαπωνικό χρέος που ανέρχεται σε 225% του ΑΕΠ», σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι αποφάσεις που ελήφθησαν θα μειώσουν τις οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας έως το 2020, δίνοντας έτσι στη χώρα τον απαραίτητο χρόνο για να επιτύχει ανάπτυξη και να ξαναβρεί το δρόμο της προς τις αγορές. Επίσης θα της δώσει το χρόνο να πραγματοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται αρχής γενομένης από τα μέτρα που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο πριν ένα μήνα».

    Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο, αναφέρει ο κ. βαν Ρομπάι «αποφασίσαμε να παράσχουμε στην Ελλάδα διοικητική και τεχνική βοήθεια ευρείας κλίμακας, ώστε να εξασφαλιστεί η εφαρμογή αυτών των μέτρων».

    Όπως αναφέρει στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη και την εμπειρία του Βελγίου, η μείωση του χρέους είναι δυνατή υπό δύο προϋποθέσεις: Πρώτον να περιοριστούν οι σπατάλες στην οικονομία και δεύτερον να μειωθούν τα εμπόδια που υπάρχουν για την ανάπτυξη.

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τονίζει ότι «εφόσον οι νόμοι που ψηφίστηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο τεθούν σε εφαρμογή και εφόσον η τεχνική βοήθεια της Ε.Ε. αποδώσει καρπούς, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων, τότε πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να εξέλθει από την κρίση».

    [04] Απορρίφθηκε η πρόταση των Δημοκρατικών για το χρέος

    Η αμερικανική Γερουσία απέρριψε την πρόταση των Δημοκρατικών για αύξηση του ορίου χρέους της χώρας, την ώρα που οι Αμερικάνοι βουλευτές επεξεργάζονται μία άλλη πρόταση η οποία φαίνεται ότι θα γίνει δεκτή και από τα δύο κόμματα.

    Με ψήφους 50 υπέρ και 49 κατά το νομοσχέδιο του επικεφαλής της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 60 ψήφους που ήταν απαραίτητες για την έγκρισή του από τη Γερουσία.

    Εξάλλου ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, έστειλε σήμερα ένα ι-μέιλ στους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του στο οποίο αναφέρει ότι \"οι συζητήσεις (για τη νέα πρόταση) κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, όμως πρέπει να επιλυθούν σοβαρά θέματα\".

    Στο ι-μέιλ ο Μπένερ προσθέτει ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει αργότερα σήμερα μία τηλεδιάσκεψη με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του.

    Κάποια από τα στοιχεία του νομοσχεδίου του Ριντ αναμένεται να υιοθετηθούν στη νέα δικομματική πρόταση οποία ενδέχεται να οριστικοποιηθεί σήμερα.

    \"Ο διακανονισμός που επεξεργαζόμαστε με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων, την κυβέρνηση και άλλους δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη\", δήλωσε ο Ριντ στη Γερουσία μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. \"Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να γίνει\".

    Προειδοποίησε άλλωστε τους γερουσιαστές να μην απομακρυνθούν από το Καπιτώλιο για την περίπτωση που διεξαχθεί μία νέα ψηφοφορία.

    [05] Φιλικός: Χέρενφεν-Ολυμπιακός 5-4

    Τη δεύτερη ήττα του μέσα στο Σαββατοκύριακο γνώρισε ο Ολυμπιακός, αφού το Σάββατο έχασε 2-1 από την Μπρέντα και σήμερα 5-4 από την σαφώς πιο έτοιμη Χέρενφεν, σε φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους. Οι «ερυθρόλευκοι» παραουσίασαν και πάλι προβλήματα στη διάρκεια της απόδοσής τους και στην αμυντική λειτουργία τους. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Πάντελιτς (4΄, 40΄) και Κάταϊ (7΄, 31΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 July 2011 - 18:29:40 UTC