Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξε η αυλαία του Β΄Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Τήνου
  • [02] Καταθέσεις στην επιτροπή της Βουλής για τα γερμανικά υποβρύχια

  • [01] Άνοιξε η αυλαία του Β΄Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Τήνου

    Το Β΄Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου ξεκίνησε στη Χώρα του κυκλαδίτικου νησιού με εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Την έναρξη του διήμερου Φεστιβάλ,κήρυξε ο συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης, ο οποίος μίλησε για προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι και τείνει να γίνει θεσμός. Παράλληλα, τόνισε ότι «η λογοτεχνία είναι η ελπίδα και το αποκούμπι στις δύσκολες εποχές που ζούμε».

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, είπε ότι το Φεστιβάλ «όχι μόνο διευρύνει τον πνευματικό και πολιτιστικό ορίζοντά μας, συμπληρώνοντας τα πλούσια πολτιστικά δρώμενα της Τήνου, αλλά καθιστά το νησί τόπο πνευματικού προορισμού».

    Την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ διαβάστηκαναποσπάσματα ποιημάτωνκαι λογοτεχνικών κειμένωντων Τζέφρι Κάρσον (ΗΠΑ), Τόμικα Μπάγισιτς (Κροατία), Γιάννη Δάλλα και Ιωάννας Μπουραζοπούλου με θέμα τη ζωή, τον έρωτα και την πολιτική. Στη διοργάνωση συμμετέχουν 15 συγγραφείς και ποιητές από 11 χώρες, δημιουργοί οι οποίοι με τις εισηγήσεις και τις λογοτεχνικές αναγνώσεις τους φωτίζουν με το έργο τους σε εννέα διαφορετικές γλώσσες.

    Χορηγός επικοινωνίας του Β΄Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Τήνου είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [02] Καταθέσεις στην επιτροπή της Βουλής για τα γερμανικά υποβρύχια

    «Το πρόβλημα δεν ήταν τα κείμενα των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια αλλά η διαχείριση τους στις πληρωμές και πώς εξελίχθηκαν αυτές».

    Αυτό φέρεται να δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, η οποία με την κατάθεση και του πρώην υπουργού Άμυνας της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη ολοκλήρωσε την έρευνα της για την εξέλιξη των συμβάσεων από το 2002- 2009 για τα γερμανικά υποβρύχια και την επόμενη εβδομάδα θα παραδώσει το πόρισμα της στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

    Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, που ενημέρωσε την Επιτροπή με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Άμυνας, απέφυγε να αποδώσει ευθύνες, σημειώνοντας ότι «δεν είμαι δικαστής για να αποδώσω ευθύνες» και πρόσθεσε ότι είναι θέμα πώς αντιλαμβάνεται κάθε υπουργός την διαπραγματευτική δυνατότητα και την διαχείριση της.

    Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους, ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι μπορούσε να γίνει καταγγελία της σύμβασης ή άρνηση παραλαβής των υποβρυχίων, σημειώνοντας ότι μετά το 2006 υπήρξε αδράνεια και αμηχανία. η οποία επιβάρυνε την διαπραγματευτική μας θέση ως προς την γενική συμφωνία. «Καταβλήθηκαν χρήματα χωρίς αντίκρισμα. Οι καταβολές έπρεπε να λειτουργήσουν δεσμευτικά για την γερμανική εταιρία», φέρεται να είπε.

    Τέλος, ο κ Βενιζέλος επεσήμανε ότι όταν το 2009 καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις και αμφισβητήθηκε η εγκυρότητα του θεσμικού πλαισίου των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, αποφάσισε την κατάργηση τους με νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή. «Ο νόμος αυτός δεν παραγράφει ποινικά αδικήματα και καμία ρήτρα δεν αίρει ευθύνες», φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος.

    Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Άμυνας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπεραμύνθηκε των χειρισμών του και τόνισε ότι ο ίδιος είχε καθιερώσει την ανά δίμηνο ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, διακομματική αντιπροσωπεία της οποίας -όπως είπε- έχει επισκεφθεί το Κίελο για το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 July 2011 - 20:29:42 UTC