Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Moody's εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Ισπανίας
  • [02] "Η αύρα της Σανέλ": Αυτοβιογραφία για μια ''διανοούμενη της μόδας''
  • [03] "Ενίσχυση του λαϊκού αγώνα", ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στη Σάμο
  • [04] Κλειστό το Σαββατοκύριακο το τμήμα του Ηλεκτρικού, Πειραιάς-Ομόνοια
  • [05] Δεκαεννέα νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν

  • [01] Η Moody's εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Ισπανίας

    Το ενδεχόμενο υποβάθμισης του ισπανικού αξιόχρεου,κατά μια βαθμίδα, από το επίπεδο Αa2 όπου βρίσκεται σήμερα, ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's.

    Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του οίκου, η επανεξέταση της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί υπο το φως της δημοσιονομικής κατάστασης της Ισπανίας αλλά και εξαιτίας του "προηγούμενου" που δημιούργησε η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη νέα διάσωση της Ελλάδας, εντείνοντας έτσι τους κινδύνους για τους επενδυτές, κατόχους ομολόγων χωρών στην περιφέρεια της ευρωζώνης.

    [02] "Η αύρα της Σανέλ": Αυτοβιογραφία για μια ''διανοούμενη της μόδας''

    Δυναμική, δαιμονική, διανοούμενη της μόδας. Μια γυναίκα μύθος, που το όνομά της είναι συνώνυμο της γυναικείας κομψότητας. Η Κοκό Σανέλ. Η μεγάλη κυρία της μόδας που, με επίκεντρο τη Γαλλία, απελευθέρωσε τις γυναίκες του κόσμου. Τώρα έρχεται στο ελληνικό προσκήνιο -40 χρόνια μετά το θάνατό της- με την κυκλοφορία του βιβλίου «Η αύρα της Σανέλ», μια αυτοβιογραφική αφήγηση στον Γάλλο διπλωμάτη και φίλο της συγγραφέα Πολ Μοράν, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άγρα.

    Η ιστορία της μοιάζει με μυθιστόρημα: Γεννημένη το 1883 μέσα στη φτώχεια, ορφανή από μητέρα, μεγάλωσε έγκλειστη σε ορφανοτροφείο, χωρίς πατέρα, καθώς οι γονείς της δεν είχαν παντρευτεί. Ξεκίνησε μοδίστρα σε ραφείο και παράλληλα τραγουδούσε σε καμπαρέ. Γνώρισε τον αριστοκράτη Ετιέν Μπαλζάκ, που της άνοιξε τις πόρτες της λεγόμενης «καλής κοινωνίας». Καπάτσα, εκκεντρική, προκλητική και φεμινίστρια, έφερε τα πάνω κάτω στη μόδα. Εκείνη ήταν που λάνσαρε πρώτη τα γυναικεία παντελόνια, τα μαύρα ταγιέρ, τις ψηλοτάκουνες γόβες και τα κοντά μαλλιά. Εκείνη απελευθέρωσε τη γυναίκα από τους κορσέδες και τις βάτες. Μια άσημη που, εκ του μηδενός, δημιούργησε έναν από τους διασημότερους οίκους μόδας. Με τη φαντασία της, αλλά και με τη σκληρότητά της ως εργοδότρια.

    [03] "Ενίσχυση του λαϊκού αγώνα", ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στη Σάμο

    Την πρόταση του ΚΚΕ για την "ενίσχυση του λαϊκού αγώνα" και την ανατροπή της "αντιλαϊκής πολιτικής με τη λαϊκή εξουσία", ανέλυσε η γγ της του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, χθες το βράδυ, στην πλατεία Πυθαγόρα, στη Σάμο.

    Σήμερα δεν είνα η μέρα να σας πούμε τα προβλήματα, τα οποία τα γνωρίζετε, ούτε να κλάψουμε γι' αυτά. Αλλά να σας αναλύσουμε και να σας δώσουμε διεξοδικά την πρόταση του ΚΚΕ, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, η οποία έκανε λόγο για "βαρβαρότητα που ζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με την επίθεση που δέχονται" και τόνισε ότι "δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από τον οργανωμένο λαϊκό αγώνα για την απόκρουση αυτών των μέτρων".

    Στην κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, το ΚΚΕ θα αναλάβει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του και θα είναι στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση του λαού και την αντεπίθεσή του.

    [04] Κλειστό το Σαββατοκύριακο το τμήμα του Ηλεκτρικού, Πειραιάς-Ομόνοια

    Κλειστό θα παραμείνει και αυτό το Σαββατοκύριακο, 30 και 31 του μηνός, το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Πειραιάς-Ομόνοια, λόγω ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

    Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές.

    [05] Δεκαεννέα νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν

    Δεκαεννέα είναι τα θύματα από την έκρηξη νάρκης κατά τη διέλευση μικρού λεωφορείου στο νότιο Αφγανιστάν σήμερα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της επαρχίας Χελμάντ.

    Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από την περιοχή Ναρ-ε-Σαράζ και κατευθυνόταν στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, Λασκάρ Γκα.

    Η Λασκάρ Γκα είναι μια από τις πρώτες περιοχές του Αφγανιστάν, η ευθύνη για την ασφάλεια της οποίας παραδόθηκε αυτόν τον μήνα από το ΝΑΤΟ στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 July 2011 - 8:29:44 UTC