Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα
  • [02] Ο εθνικός διάλογος για το νέο φορολογικό σύστημα αρχίζει τη Δευτέρα
  • [03] Στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, για να παρουσιάσει, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο,
  • [04] "Περίπατος" του Ολυμπιακού Βόλου στο Λουξεμβούργο
  • [05] Και επίσημα στη Μάντσεστερ Σίτι ο Σέρχιο Αγουέρο
  • [06] Οδεύει προς το τέλος του το σίριαλ της μετεγγραφής Παστόρε

  • [01] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

    Κατά 600.000.000 ευρώ αναμένεται να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου έως το τέλος του 2011, μόνο από την είσπραξη του παραβόλου για την υπαγωγή στη διαδικασία ρύθμισης αυθαιρέτων, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, το οποίο κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.

    Το νομοσχέδιο «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ», εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, την προσεχή εβδομάδα.

    Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου γίνεται επίσης λόγος για αύξηση εσόδων και από τον επανακαθορισμό του ύψους των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων, χωρίς όμως να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό. Ποσοστό από τα έσοδα αυτά, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, θα αποδοθεί στο Πράσινο Ταμείο. Στο ταμείο αυτό θα αποδοθούν επίσης και τα πρόστιμα που θα εισπραχθούν από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως.

    Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, ειδικά για αυθαίρετα, το νομοσχέδιο χαράσσει κόκκινη γραμμή στην αυθαίρετη δόμηση, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική καταπολέμησή της στο μέλλον και να αποκατασταθεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο στις υφιστάμενες πολεοδομικές παρεμβάσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι από 1.1.2012 και εφεξής απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η μεταβίβαση ακινήτου στο οποίο έχει εκτελεσθεί οποιαδήποτε αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης.

    [02] Ο εθνικός διάλογος για το νέο φορολογικό σύστημα αρχίζει τη Δευτέρα

    Αρχίζει τη Δευτέρα ο εθνικός διάλογος για το νέο φορολογικό σύστημα.

    Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η πρώτη συνεδρίαση της σχετικής διακομματικής επιτροπής έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011, στις 12 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών της οδού Καραγεώργη Σερβίας.

    Με βάση τις προτάσεις που θα υποβληθούν κατά τη διαδικασία του διαλόγου το υπουργείο Οικονομικών θα καταλήξει στις αλλαγές οι οποίες θα αφορούν στο σύνολο του φορολογικού συστήματος. Ειδικότερα οι αλλαγές θα αφορούν στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, τις φοροαπαλλαγές οι οποίες θα επανεξεταστούν, τη φορολογία επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της μείωση της όπως και αλλαγές στη φορολογία ακινήτων.

    Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει το νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές το φθινόπωρο. -

    [03] Στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, για να παρουσιάσει, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, την έκθεση του Οργανισμού για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

    Στην Αθήνα θα βρεθεί ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία, προκειμένου να παρουσιάσει, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, την έκθεση του Οργανισμού για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

    Η παρουσίαση της έκθεσης θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, την Τρίτη 2 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά (Αιόλου 82- 84).

    Σύμφωνα, μάλιστα, με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στην εκδήλωση αυτή θα παραστούν, μεταξύ άλλων, επιστήμονες που έχουν διατελέσει πρόεδροι του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και προκάτοχοι του κ. Γκουρία στον ΟΟΣΑ. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, ότι η συγκεκριμένη έκθεση του ΟΟΣΑ εμπεριέχει «πολλά θετικά μηνύματα για την πραγματική οικονομία στην Ελλάδα και ο κ. Γκουρία θέλησε να την παρουσιάσει ο ίδιος στην Αθήνα, σε μια στιγμή που είναι ακόμα πολύ ?ζωντανό? το θέμα της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου».

    [04] "Περίπατος" του Ολυμπιακού Βόλου στο Λουξεμβούργο

    Στη «σκιά» της απόφασης για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου στην Β' Εθνική, η θεσσαλική ομάδα νίκησε 3-0 την Ντιφερντάνζ στο «Ζοσί Μπαρτέλ» του Λουξεμβούργου, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

    Ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 4 Αυγούστου στο Πανθεσσαλικό του Βόλου.

    Τα τέρματα για την ομάδα του Χάβι Γκράθια σημείωσαν οι Σκέμπρι (67΄), Ακόστα (71΄) και Σολάκης (90΄).

    [05] Και επίσημα στη Μάντσεστερ Σίτι ο Σέρχιο Αγουέρο

    Με κάθε επισημότητα ο Σέρχιο «Κουν» Αγουέρο ανήκει στο δυναμικό της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού.

    Όπως ανέφερε η Μάντσεστερ Σίτι, ο 23χρονος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, κάτι που είχε γνωστοποιήσει ο ίδιος ο Αγουέρο μέσω του «twitter» την Τετάρτη, με το κόστος της μεταγραφής του να φτάνει τα 45 εκατ. ευρώ.

    Στη Σίτι ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι γαμπρός του Ντιέγκο Μαραντόνα- έχει παντρευτεί μία από τις κόρες του Αργεντινού "θρύλου" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου-θα φορέσει τη φανέλα με το Νο 16 και εκτός απροόπτου θα βρίσκεται στην αποστολή ενόψει του τουρνουά προετοιμασίας στο Δουβλίνο, το οποίο θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο.

    [06] Οδεύει προς το τέλος του το σίριαλ της μετεγγραφής Παστόρε

    Το "σίριαλ" του Χαβιέ Παστόρε οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, αφού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, η υπόθεση αναμένεται να κλείσει την Παρασκευή, με πιθανότερο προορισμό για τον Αργεντινό διεθνή το Λονδίνο και την Τσέλσι, αν και η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται πάντοτε "στο παιχνίδι".

    «Υπάρχουν προσφορές που κυμαίνονται από τα 40 στα 50 εκατομμύρια ευρώ.Το θέμα θα τελειώσει την Παρασκευή. Ο Παστόρε είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και αξίζει 50 εκατομμύρια. Σίγουρα η νέα σεζόν θα τον βρει να παίζει στο εξωτερικό και είναι κρίμα, γιατί θα μου άρεσε να τον δω στη Ρόμα» δήλωσε ο Τζαμπαρίνι στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Radio".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 July 2011 - 20:29:42 UTC