Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση βάσεων και μείωση αριστούχων
  • [02] Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία
  • [03] Δημοπρασία έργων του Γουόρχολ από τον οίκο Sotheby's
  • [04] Υπερδιπλασιασμός διαβητικών από το 1980
  • [05] Η Σκιαβόνε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

  • [01] Πτώση βάσεων και μείωση αριστούχων

    Χαμηλότερες είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

    Αυτό το γεγονός -εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί- ωθεί τις βάσεις στις περισσότερες σχολές και τμήματα σε πτώση, η οποία αναμένεται να είναι μεγαλύτερη στα περιφερειακά ιδρύματα.

    Φυσική και Μαθηματικά φαίνεται να είναι η "αχίλλειος πτέρνα" των υποψηφίων φέτος.

    Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας το 43,71% είναι φέτος κάτω από τη βάση, ενώ πέρυσι ήταν το 36,26%. Στα Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, κάτω από τη βάση είναι φέτος το 72,53%, ενώ πέρυσι ήταν το 61,33%.

    Στη Φυσική Γενικής Παιδείας το 44,75% κάτω από τη βάση φέτος, έναντι 23,32% πέρυσι. Στη Φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης 2, φέτος ήταν κάτω από τη βάση το 75,17%, ενώ πέρυσι ήταν το 61,32%. Στη Φυσική θετικής κατεύθυνσης, το 41,2% κάτω από την βάση φέτος, έναντι 23,69% πέρυσι.

    Στα Μαθηματικά Θετικής Κατεύθυνσης το 39,21% των υποψηφίων ήταν κάτω από τη βάση φέτος, έναντι 25,39% πέρυσι.

    Εξάλλου, μείωση εμφανίζεται στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18 και 20 (11,09 έναντι 15,51% για το 2010), καθώς και σε εκείνα που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 15-18 (18,08% έναντι 19% για το 2010).

    [02] Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία

    Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκανκατά τη συντριβή στη διάρκεια της προσγείωσης ρωσικού αεροσκάφους σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Πετροζαντόφσκ της Καρελίας, στη νοτιοδυτική Ρωσία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας.

    "Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 52 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος, 44 σκοτώθηκαν και 8 έχουν τραυματισθεί", ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου στο πρακτορείο ειδήσεων RΙΑ Novosti.

    Το αεροσκάφος, ένα Tu-134 , που ανήκει στην αεροπορική εταιρεία RussAir, επιχείρησε να προσγειωθεί λίγο πριν από τα μεσάνυκτα σε αυτοκινητόδρομο, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το αεροδρόμιο του Πετροζαντόφσκ. Εξαιτίας του σοκ της πρόσκρουσης, το αεροσκάφος διερράγη και ανεφλέγη.

    Οκτώ αλλοδαποί, καθώς και ένας διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου ρωσικής υπηκοότητας, περιλαμβάνονται μεταξύ των 44 νεκρών της συντριβής.

    Ένας Σουηδός, ένας Ολλανδός και δύο Ουκρανοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο των νεκρών, καθώς και μία τετραμελής οικογένεια ρωσικής και αμερικανικής υπηκοότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Ο διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου Βλαντιμίρ Πετάι, 38 ετών, περιλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο των νεκρών.

    Οι οκτώ τραυματίες του αεροπορικού δυστυχήματος νοσηλεύονται με εγκαύματα. Επτά βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Μεταξύ τους, περιλαμβάνεται ένα παιδί 10 ετών.

    Σε σφάλμα του πιλότου οφείλεται πιθανότατα η συντριβή του αεροσκάφους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ.

    Το αεροπορικό δυστύχημα είναι ένα από τα πλέον πολύνεκρα των τελευταίων ετών στη ρωσική αεροπορία, έπειτα από τη συντριβή του Tu-154 της ρωσικής εταιρείας Poulkovo στην Ουκρανία το 2006, κατά την οποία σκοτώθηκαν 170 άνθρωποι.

    [03] Δημοπρασία έργων του Γουόρχολ από τον οίκο Sotheby's

    Πέντε έργα του Άντυ Γουόρχολ τέθηκαν σε δημοπρασία από τον Oίκο Sotheby's στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων και το διάσημο «Four dollar Signs», που ανήκε στη συλλογή Ιόλα και είχε αγοράσει απευθείας από τον καλλιτέχνη, ο Αλέξανδρος Ιόλας.

    Στο μεταξύ νωρίτερα κυκλοφόρησε ένα ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα, πυροδοτώντας συζητήσεις για τον σημερινό κάτοχο του προς δημοπράτηση έργου και τον τρόπο απόκτησης του.

    Σε απάντηση των παραπάνω, ο οίκος Sotheby's, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Ο Οίκος Sotheby's επιβεβαιώνει ότι ο τωρινός ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου έργου το απέκτησε από τον Αλέξανδρο Ιόλα όσο ο τελευταίος βρισκόταν εν ζωή, πριν το 1987, και το έργο έχει παραμείνει στην ίδια συλλογή μέχρι σήμερα» και συνεχίζει: «Όπως αναφέρεται στον κατάλογο του Οίκου Sotheby's το έργο προέρχεται από Ευρωπαίο ιδιώτη συλλέκτη και όχι από τη συλλογή του κ. Πορταλάκη όπως έχει λανθασμένα υπονοηθεί. Ουπαινιγμός ότι το έργο αυτό εξαφανίστηκε από το σπίτι του Ιόλα μετά το θάνατό του είναι αβάσιμος» καταλήγει η ανακοίνωση του Οίκου.

    Σημειώνεται ότι η αξία πώλησης του έργου «Four Dollar Signs», εκτιμάται από 600 έως 800 χιλιάδες λίρες. Τα άλλα τέσσερα έργα Γουόρχολ, που δημοπρατούνται απόψε αλλά δεν προέρχονται από τη συλλογή Ιόλα είναι το πορτρτέτο της Τζάκι Κένεντυ, το δίπτυχο «Oxidation Painting», το «Campbell's chicken noodle soup box» και το ακριβότερο όλων, ένα πολλαπλό πορτρέτο της Μέρλιν Μονρόε, «Nine multicoloured Marilyns», αξίας 2 έως 3 εκατ. λιρών.

    [04] Υπερδιπλασιασμός διαβητικών από το 1980

    Ο αριθμός των διαβητικών έχει υπερδιπλασιαστεί παγκοσμίως μετά το 1980, με περίπου 350 εκατομμύρια ανθρώπους να πάσχουν από την ασθένεια αυτή, αναφέρει σήμερα η βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

    Ο αριθμός των ενηλίκων που προσεβλήθησαν από την ασθένεια έφθασε από τα 153 εκατομμύρια το 1980, στα 347 εκατομμύρια το 2008, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του

    Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει καρδιοπάθειες, εμφράγματα, αλλά επίσης να προσβάλει τους νεφρούς και τα μάτια.

    Η ασθένεια αυτή ευθύνεται για το θάνατο τριών εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο κάθε χρόνο.

    Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των διαβητικών έχει παρουσιάσει μεγαλύτερη αύξηση στις περισσότερες χώρες του Ερηνικού απ΄ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο.

    Έτσι, στα νησιά Μάρσαλ, μια στις τρεις γυναίκες και ένας στους τέσσερις άνδρες πάσχουν από διαβήτη. Μικρότερη αύξηση του ποσοστού των διαβητικών σημειώθηκε στις χώρες της δυτικής Ευρώπης.

    [05] Η Σκιαβόνε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

    Η Φραντσέσκα Σκιαβόνε προκρίθηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

    Η Ιταλίδα τενίστρια, η οποία κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο στο φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ, που διεξάγεται στο Παρίσι, νίκησε σήμερα στον δεύτερο ημιτελικό την Γαλλίδα Μαριόν Μπαρτολί με 2-0 σετ (6-3, 6-3) και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Σαββάτου.

    Εκεί η Σκιαβόνε θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Να Λι, η οποία κατέβαλε στον πρώτο ημιτελικό την αντίσταση της Ρωσίδας Μαρία Σαράποβα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 July 2011 - 7:18:48 UTC