Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Νότιο Σουδάν κήρυξε την ανεξαρτησία του
  • [02] Ρομπότ στη... σέντρα

  • [01] Το Νότιο Σουδάν κήρυξε την ανεξαρτησία του

    Το Νότιο Σουδάν είναι από σήμερα το νεότερο έθνος-κράτος της διεθνούς κοινότητας, καθώς αποσχίστηκε οριστικά από το Σουδάν, μετά από μια σύγκρουση που κράτησε δεκαετίες.

    Την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας του Νότιου Σουδάν, ανακοίνωσε σήμερα επισήμως, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Νότιου Σουδάν Τζέιμς Ουάνι Ιγκα, ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πολιτών του νέου κράτους, στη διάρκεια επίσημης τελετής στην πρωτεύουσα Τζούμπα.

    Η τελετή πραγματοποιήθηκε μπροστά στο μαυσωλείο του ιστορικού ηγέτη των ανταρτών του Νότου Τζον Γκάρανγκ, ο οποίος σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 2005 όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε.

    Στη συνέχεια ο Σάλβα Κίιρ ορκίστηκε πρώτος πρόεδρος, υπέγραψε το προσωρινό σύνταγμα και έδωσε τον όρκο του, δηλώνοντας πως θα "προσπαθήσει για την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού του Νοτίου Σουδάν".

    Ο Νότος, του οποίου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί, χωρίζεται οριστικά από τον μουσουλμανικό Βορρά μετά δεκαετίες εμφυλίου πολέμου που στοίχισε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους.

    Η σημαία του Νοτίου Σουδάν, της 54ης χώρας της Αφρικής, είναι μαύρη, άσπρη, κόκκινη, πράσινη, μπλε και κίτρινη και το σχέδιο της βασίζεται σε αυτό της σημαίας της Κένυας. Αρχικά ήταν το σύμβολο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Σουδάν και το 2005 έγινε η σημαία της αυτόνομης περιοχής του Νότου.

    Το μαύρο συμβολίζει τους ανθρώπους, το άσπρο την ειρήνη και το κόκκινο το αίμα που χύθηκε στη διάρκεια του πολέμου. Το πράσινο αντιπροσωπεύει την γεωργία, κινητήρια δύναμη του Νοτίου Σουδάν και το μπλε τον ποταμό Νείλο. Τέλος, το κίτρινο αστέρι στη μια άκρη της σημαίας συμβολίζει την ένωση των δέκα περιοχών του Νοτίου Σουδάν που αποτελούν πλέον την καινούργια χώρα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Ρομπότ στη... σέντρα

    Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή των καλύτερων ποδοσφαιριστών από τον «κόσμο των ρομπότ» ονομάζεται RoboCup.

    Όπως μεταδίδει το BBC,οι καλύτεροι ρομπο-επιθετικοί, ρομπο-αμυντικοί και ρομπο-μέσοι από 40 χώρες μεταφέρονται στην Κωνσταντινούπολη για να μετάσχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

    Μεταξύ των 27 ομάδων που μετέχουν στην τελική φάση της Κωνσταντινούπολης είναι και οι «Noxious Kouretes», στην οποία συνεργάζονται το Πολυτεχνείο Κρήτης και τα πανεπιστήμια της Ουαλίας και της Οξφόρδης.

    Η κάθε ομάδα χρησιμοποιεί ανθρωπόμορφα ρομπότ "Νao" που κατασκευάζονται από την γαλλική εταιρία «Aldebaran Robotics». Τα ρομπότ μπορεί βέβαια να είναι συγκεκριμένα, αλλά το κάθε εργαστήριο χρησιμοποιεί την δική του τεχνολογία για την βελτίωσή τους.

    Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ρομπότ διεξάγεται εδώ και 14 χρόνια. Οι οργανωτές του έχουν στόχο να συγκροτήσουν ως το 2050 μια ομάδα ανθρωπόμορφων ρομπότ που θα μπορεί να αναμετρηθεί με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές σε όλον τον κόσμο.

    Ο διαγωνισμός έχει επίσης στόχο να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές ρομπότ να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις ικανότητές των ανθρωπόμορφων μηχανών.

    Το μεγάλο πρόβλημα των επιστημόνων προπονητών είναι πάντως να καταφέρουν τα ρομπότ να λειτουργούν ως ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό οι μηχανές ανταλλάσσουν ασύρματα πληροφορίες στη διάρκεια του παιγνιδιού. Ταυτόχρονα, τα ρομπότ πρέπει να αγωνίζονται καθαρά, χωρίς να καταφεύγουν σε σκληρά και αντι-αθλητικά χτυπήματα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 July 2011 - 16:30:19 UTC