Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωμέτωπο κατά των οίκων αξιολόγησης
  • [02] Εκπτώσεις από 15 Ιουλίου
  • [03] "Γυναίκες" στο Ηρώδειο
  • [04] Στήριξη επιχειρήσεων

  • [01] Ευρωμέτωπο κατά των οίκων αξιολόγησης

    Μετά τις ευθείες βολές της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ και του ομολόγου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, κατά των οίκων αξιολόγησης, και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε επίθεση εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι "πρέπει να σπάσει το ολιγοπώλιο τους". Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου «De Standaard» κάνει λόγο για "παρτίδα πόκερ για σκληρά νεύρα", που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ΕΕ και οίκων αξιολόγησης με επίκεντρο την Ελλάδα.

    Την Τρίτη, η Άγγελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι η ΕΕ δεν θα επιτρέψει στους οίκους αξιολόγησης «να μας στερήσουν την ελευθερία να αποφασίζουμε» σε ό,τι αφορά τη στήριξη της Ελλάδας.

    Από την πλευρά του, ο Αυστριακός ομόλογός της, Βέρνερ Φάιμαν κατήγγειλε τους αμερικάνικους οίκους αξιολόγησης ότι προωθούν την κερδοσκοπία αντί να φροντίσουν για σταθερότητα και ζήτησε τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης.

    Την Τετάρτη, ο Β. Σόιμπλε εξέφρασε την εκτίμησή του ότι πρέπει "να σπάσει το ολιγοπώλιο των οίκων αξιολόγησης" και παράλληλα πρέπει "να περιοριστεί η επιρροή τους".

    Εξάλλου, και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης άσκησε κριτική στους οίκους αξιολόγησης και στο ρόλο τους. Σχολιάζοντας την υποβάθμιση της Πορτογαλίας, που δεν χρειάστηκε νέα βοήθεια, από τη Moody's, μίλησε για την "τρέλα μιας αυτοεκπληρούμενης προφητείας".

    Σκληρό πόκερ ανάμεσα σε ΕΕ και οίκους αξιολόγησης

    Δημοσίευμα της ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου «De Standaard» υπό τον τίτλο «Η ΕΕ βγάζει από το παιχνίδι τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης» και υπέρτιτλο «Η ΕΚΤ βγάζει λαγό από το καπέλο υπό την μορφή άγνωστου οίκου αξιολόγησης» κάνει λόγο για "παρτίδα πόκερ για σκληρά νεύρα", που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ΕΕ και οίκων αξιολόγησης με επίκεντρο την Ελλάδα.

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι «η ΕΚΤ θα λάβει υπόψη τις αξιολογήσεις τεσσάρων οίκων S&P, Moody's, Fitch και DRBS». Επισημαίνεται ότι ο τελευταίος αυτός οίκος είναι μια καναδική εταιρεία τοπικής εμβέλειας που αξιολογεί κυρίως την πιστοληπτική ικανότητα των καναδικών επαρχιών και σε καμιά περίπτωση δεν έχει ασχοληθεί με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Κατά την εφημερίδα, πρόκειται για τον λαγό από το καπέλο που έβγαλε ο «μάγος» Tρισέ ως απάντηση στις απειλητικές προειδοποιήσεις των υπόλοιπων οίκων ότι θα θεωρήσουν το γαλλικό σχέδιο για τη μετακύλιση (roll-over) του ελληνικού χρέους ως επιλεκτική χρεοκοπία. Προς επίρρωση του ισχυρισμού αυτού, η εφημερίδα επικαλείται τις οργισμένες δηλώσεις της Καγκελαρίου Μέρκελ ότι δεν θα επιτρέψει να άγεται και να φέρεται από τους οίκους αξιολόγησης.

    Ωστόσο, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αγορές δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι το «μπρα ντε φερ» ανάμεσα σε ΕΕ και οίκους αξιολόγησης και θεωρεί ότι οι επενδυτές φρόντισαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ξεπουλώντας μαζικά τις τραπεζικές μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    "Τρομοκρατία η υποβάθμιση" λέει Πορτογάλος πρώην υπουργός

    Αναφερόμενος στην υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τον οίκο Moody's, ο πρώην υπουργός Βιομηχανίας Λουίς Μίρα Αμαράλ τόνισε ότι "πρόκειται για τρομοκρατία".

    Στην ίδια κατεύθυνση, η έγκυρη οικονομική εφημερίδα Diario Economico έγραψε στο πρωτοσέλιδό της: "Οίκος αξιολόγησης οδηγεί την Πορτογαλία στη χρεοκοπία".

    Το κλίμα αποτυπώθηκε και στο Χρηματιστήριο. Ο δείκτης PSI20 στη Λισαβόνα έπεσε κατά 2,5%, οι επενδυτές εμφανίστηκαν περισσότερο νευρικοί από ποτέ ενώ ο αξιοσέβαστος οικονομολόγος Λουίς Ναζάρε έκανε λόγο για "επίθεση" στη χώρα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Εκπτώσεις από 15 Ιουλίου

    Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011 ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις. Λήγουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011. Λόγω της οικονομικής κατάστασης αναμένεται τα ποσοστά των εκπτώσεων να είναι μεγάλα.

    Ήδη, οι καταναλωτές στα περισσότερα μαγαζιά, βρίσκουν σημαντικές προσφορές.

    Από την πλερυά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

    Συγκεκριμένα, τα σημεία που επισημαίνονται είναι:

    - Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

    - Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση, για παράδειγμα «30% έκπτωση».

    Αναφορικά με τους καταναλωτές, ο Σύλλογος συστήνει να επιλέγουν τα προϊόντα που προτίθενται να προμηθευτούν, ύστερα από έρευνα της αγοράς και με γνώμονα τη ποιότητά και τη σχέση τελικής τιμής έκπτωσης.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] "Γυναίκες" στο Ηρώδειο

    Η νέα παράσταση του Ουαζντί Μουαουάντ με τίτλο "Γυναίκες" παρουσιάζεται στο Ηρώδειο στις 8 και 9 Ιουλίου.

    Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης, η επιλογή του να ανεβάσει στη σκηνή τον Μπερτράν Καντά, που έχει καταδικαστεί για το θάνατο της συντρόφου του, Μαρί Τρετινιάν, δεν έγινε με διάθεση «πρόκλησης» ούτε και «ασέβειας».

    Αντίθετα, όπως αναφέρει, ήταν πολύ σημαντικό «να ξαναδώσω θέση ανάμεσα στους ζωντανούς σε έναν άνθρωπο, ο οποίος καταδικάστηκε από το δικαστήριο, έχει εκτίσει την ποινή του, ανεξάρτητα, όπως είπε, αν συμφωνούμε ή επικρίνουμε την δικαστική απόφαση».

    Ακόμη, ο λιβανέζικης καταγωγής σκηνοθέτης υπογράμμισε: «Η συμβολική του παρουσία στη σκηνή ήταν πάρα πολύ δυνατή. Και στα δύο από τα τρία έργα της παράστασης (Τραχίνιες και Αντιγόνη) υπάρχει η σύνδεση με την ιστορία του Μπερτράν. Αναρωτηθήκαμε πως θα μπορούσαμε να το σκηνοθετήσουμε χωρίς να πρωταγωνιστεί αυτό το τραγικό γεγονός στην παράσταση. Τους άλλους ηθοποιούς μπορούσαμε να τους τοποθετήσουμε όπου θέλαμε επί σκηνής αλλά τον Καντά, κάθε φορά στην κατάλληλη θέση. Γιατί αυτά τα θεατρικά έργα αντικατοπτρίζουν την δική του την πτώση».

    Το πλήρες κείμενο της Νάντιας Μπακοπούλου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Στήριξη επιχειρήσεων

    Νέα εγγυοδοτικά προγράμματα για τη στήριξη των υγειών επιχειρήσεων ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης.

    Τα τρία προγράμματα θα τεθούν σε εφαρμογή εντός Σεπτεμβρίου προκειμένου να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις κεφάλαια κίνησης και να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα

    Συγκεκριμένα:

    - Ενίσχυση επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων του υπουργείου για «μεταποίηση» και «εξωστρέφεια» όπου αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 2.500 επιχειρήσεις με κεφάλαια κίνησης διάρκειας έως 2 έτη και δυνατότητα περιόδου χάριτος 6 μηνών

    - Ενίσχυση της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας των επιχειρήσεων κατά τις εμπορικές συναλλαγές με τη παροχή εγγυήσεων σε εγγυητικές επιστολές τραπεζών.

    - Παράταση έως το τέλος του 2012 η ισχύς του εγγυοδοτικού προϊόντος «εγγύηση χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών», που καλύπτει βραχυπρόθεσμες ανάγκες των επιχειρήσεων.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 July 2011 - 16:30:21 UTC