Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΝΑΤΟ εντατικοποίησε τις επιθέσεις του στη Λιβύη
  • [02] Στο επίκεντρο οι αλλαγές στην Παιδεία
  • [03] Αρνήθηκε να δηλώσει

  • [01] Το ΝΑΤΟ εντατικοποίησε τις επιθέσεις του στη Λιβύη

    Το ΝΑΤΟ κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον λιβυκών στόχων κατά την διάρκεια της νύχτας σε δύο πόλεις, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Jamahiriya.

    Το ΝΑΤΟ πρόσφατα εντατικοποίησε τις επιθέσεις του στη χώρα σε μία προσπάθεια να αυξήσει την πίεση προς τον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

    Το Jamahiriya, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ έπληξαν μη στρατιωτικά σημεία ελέγχου απ΄όπου ελέγχεται η κίνηση στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά από την Τρίπολη, η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο του καθεστώτος Καντάφι.

    Οι γυναίκες κάτοικοι της πρωτεύουσας μεταφέρθηκαν πρόσφατα σε έναν χώρο εκπαίδευσης στην Μπάνι Ουαλίντ για να μάθουν να χειρίζονται όπλα.

    ο ΝΑΤΟ έβαλε επίσης στο στόχαστρό του λιμάνια και σημεία ελέγχου στην παραθαλάσσια πόλη Ζουάρα, που βρίσκεται περίπου 125 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Η Ζουάρα είναι μία από τις έξι πόλεις - λιμάνια στην Λιβύη, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε τον Ιούνιο σε μία εκτενή μαύρη λίστα με λιβυκές εταιρίες και πρόσωπα με βάση το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που επέβαλαν τα Ηνωμένα Έθνη.

    Τον περασμένο μήνα 34 αξιωματούχοι στην Ζουάρα αυτομόλησαν από τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι και συντάχθηκαν με τους εξεγερμένους.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Στο επίκεντρο οι αλλαγές στην Παιδεία

    Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει σήμερα με πανεπιστημιακούς η υπουργός Παιδείας, στους οποίους θα παραδώσει το τελικό νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ μεθαύριο αναμένεται να συναντηθεί και με το διοικητικό συμβούλιο των καθηγητών Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Αύριο, συνεδριάζουν στο υπουργείο Παιδείας εκτάκτως και οι Πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

    Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, που συνήλθε το Σαββατοκύριακο, απέρριψε σχεδόν στο σύνολό τους τις προτεινόμενες αλλαγές, τις οποίες χαρακτήρισε «χαριστική βολή στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο".

    Η Σύνοδος αποφάσισε να αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, των πολιτικών κομμάτων, των θεσμικών οργάνων της Βουλής και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ελληνική νεολαία να υπερασπιστεί το δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Διευκρινίζει δε, ότι καμία μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι εφικτή, χωρίς τη συμμετοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι πρυτανικές αρχές τονίζουν ότι, λειτουργούν με ευθύνη και θα τιμήσουν την εντολή που έχουν πάρει από την πανεπιστημιακή κοινότητα, υπερασπιζόμενες σθεναρά το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

    "Το νομοσχέδιο που έχει διαρρεύσει στον Τύπο είναι πολύ διαφορετικό από την πραγματικότητα", διευκρίνισε ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Παιδείας Β. Παπάζογλου στους προέδρους των ΤΕΙ που συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά Λ. Βρυζίδης. Λίγο αργότερα και ο πρόεδρος των διδασκόντων ΤΕΙ Γ. Τσάκνης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μετά τις διευκρινίσεις του ειδικού γραμματέα Β. Παπάζογλου εκτιμά πως οι νέες διατάξεις του υπουργείου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση κινούνται προς θετική κατεύθυνση.

    Αλλά και το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε ανακοίνωσή του διαμηνύει για άλλη μία φορά ότι "παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και διαψεύσεις μας αναφορικά με τις χύδην διαρροές στον Τύπο ως προς το Νόμο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, κάποιοι συνεχίζουν να "μεταφράζουν" κατά το δοκούν όσες πληροφορίες έχουν και να δημιουργούν λάθος εντυπώσεις".

    Τέλος, ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Βασίλης Παπάζογλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ανάφερε ότι η αστυνομία, θα επεμβαίνει στο χώρο των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ακόμη και αν ειδοποιηθεί από έναν περαστικό που βλέπει να γίνονται έκτροπα.

    "Το άσυλο, αυτή τη στιγμή, όπως υπάρχει στο νόμο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτό στο οποίο εμείς επιμένουμε είναι να πάμε το άσυλο στις «ρίζες» του. Τι σημαίνει αυτό: ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, να μπορεί καθένας να πει τη γνώμη του ελεύθερα μέσα στο Ίδρυμα, να μην φοβάται, να μην προπηλακίζεται, να υπάρχει προστασία της περιουσίας του Ιδρύματος. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Από εκεί και πέρα επαφίεται σε κάθε Ίδρυμα πώς θα το εφαρμόσει αυτό, μέσω του οργανισμού του. Αν θα κάνει υπηρεσία φύλαξης, πώς θα την κάνει, πώς θα την πληρώνει" ανέφερε ο κ. Παπάζογλου.

    Το πλήρες ρεπορτάζ της Μ.Παπουτσάκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Αρνήθηκε να δηλώσει

    Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, αρνήθηκε σήμερα να δηλώσει αθώος ή ένοχος ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη, όπου εμφανίστηκε.

    Ο Μλάντιτς απομακρύνθηκε από την αίθουσα του δικαστηρίου αφού αρνήθηκε να ακούσει την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Ο Μλάντις επέμενε να ζητεί περισσότερο χρόνο και να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους που έχει επιλέξει, κάτι που το Δικαστήριο δεν έχει κάνει προς το παρόν δεκτό.

    "Οχι, όχι, δεν πρόκειται να ακούσω καθόλου. Χωρίς τον δικηγόρο μου, δεν θα ακούσω άλλο," είπε ο κατηγορούμενος βγάζοντας τα ακουστικά της διερμηνείας που φορούσε.

    Ο προεδρεύων δικαστής, Αλφόνς Οριέ, τον είχε προηγουμένως προειδοποιήσει πολλές φορές να σταματήσει να παρακωλύει την διαδικασία.

    Μετά την απομάκρυνσή του από την αίθουσα του δικαστηρίου, το δικαστήριο θεώρησε ότι δηλώνει αθώος, όπως συμβαίνει στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος αρνείται να δηλώσει ένοχος ή αθώος.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 July 2011 - 10:30:19 UTC