Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους»
  • [02] Με ρόδες, αλλά χωρίς διόδια
  • [03] Οδηγός μέχρι τα ...100

  • [01] «Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους»

    Την ανάγκη να υπάρξει μια διαφορετική οικονομική πολιτική που δεν θα βασίζεται στην υπέρμετρη φορολογία, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος παρέστη στο ετήσιο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι, επεσήμανε πως υπάρχει ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα αρκεί να υπάρξει αλλαγή πολιτικής.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε στην Ευρώπη, επισημαίνοντας πως περιέγραψε μια πραγματικότητα «η οποία -για παράδειγμα- δεν αντέχει ως οικονομία πάνω σε μια υπερφορολογημένη χώρα, σε μια αγορά στεγνή, σε μια περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα έχει φτάσει στο μηδέν, ότι δεν σηκώνει σε αυτή την ύφεση την τεράστια να ζητάς να πάρεις και άλλους φόρους, γιατί και να τους ζητήσεις δεν θα τους βρεις».

    Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς και σημείωσε ότι το "Ζάππειο 2" είναι μια πρόταση για την έξοδο από την κρίση «πλήρης και κοστολογημένη», «η μόνη εναλλακτική οδός, για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο».

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Δ. Κοτταρίδη και του Α. Ζώη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Με ρόδες, αλλά χωρίς διόδια

    Θα ταξιδέψουν από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη πάνω σε ρόδες. Μόνο που δεν θα είναι αυτοκινήτου ή μηχανής, ούτε καν ποδηλάτου. Και, ασφαλώς, δεν θα πληρώσουν διόδια! Τα 13 άτομα που θα καλύψουν τα 504 χιλιόμετρα της διαδρομής (τέσσερα από τη Θεσσαλονίκη και εννέα από την Αθήνα), θα ταξιδέψουν πάνω ...στα πατίνια τους, ξεκινώντας ένα εγχείρημα χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα.

    Πρόκειται για δύο κοπέλες και 11 άντρες, μέλη του υπό αναγνώριση αθλητικού σωματείου "Ώθηση", που θα ξεκινήσουν στις 31 Ιουλίου από το Καλλιμάρμαρο και θα τερματίσουν στον Λευκό Πύργο στις 6 Αυγούστου, έχοντας διανύσει πάνω από 70-80 χιλιόμετρα ημερησίως. Είναι στην πλειοψηφία τους ιδιωτικοί υπάλληλοι, ηλικίας 23-40 ετών και έμπειροι αθλητές, που προετοιμάζονται αρκετό καιρό.

    Ξεκινούν το ιδιόμορφο ταξίδι τους, που το έχουν βαφτίσει "Ώθηση-Extreme 504 km", με έναν και μόνο -όπως λένε- στόχο: ν΄αναδείξουν την τριπλή χρησιμότητα των πατινιών: ως μεταφορικού μέσου στις δοκιμαζόμενες από το κυκλοφοριακό ελληνικές πόλεις, ως εναλλακτικού τρόπου αερόβιας άθλησης (ο τροχοπεδιλιστής εκτιμάται ότι "καίει" 350-400 θερμίδες σε μισή ώρα άσκησης) και ως ευχάριστου χόμπι.

    Και φυσικά, να συνδράμουν στην προσπάθεια των ποδηλατών ανά την Ελλάδα για τη δημιουργία δρόμων κατασκευασμένων ειδικά για εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως τα ποδήλατα και τα πατίνια.

    Η ομάδα "Ωθηση", που ιδρύθηκε προ διετίας (περισσότερες πληροφορίες και στη σελίδα της στο Facebook, αναζητώντας τη φράση "Ωθηση-Extreme 504 km"), έχει περίπου 10 μέλη στη Θεσσαλονίκη και 30-40 στην Αθήνα, ενώ πανελλαδικά αυτά ανέρχονται σε περίπου 600.

    Για να γίνει κάποιος μέλος, χρειάζεται μόνο ένα ζευγάρι πατίνια, ακόμη κι αν δεν γνωρίζει ακόμη να τα χρησιμοποιεί. Τα υπόλοιπα, ακόμη και η φυσική κατάσταση, θα έρθουν ...με τον καιρό.

    Το πλήρες ρεπορτάζ της Αλ. Γούτα στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Οδηγός μέχρι τα ...100

    Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ μέχρι ποια ηλικία επιτρέπεται να οδηγάτε το αυτοκίνητό σας, η Μάιρα Χέιλι, από το Βέσμπουρν της Ασφαλείας, απέδειξε πως δεν υπάρχουν όρια για τους καλούς οδηγούς, έστω και υπερήλικους!

    Η 94χρονη Μάιρα, που πήρε την άδεια οδήγησης στα 53 χρόνια της, δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να αφήσει το τιμόνι πολύ εύκολα. Μόλις έχει ανανεώσει την άδειά της μέχρι το 2013 και δεν αποκλείει την πιθανότητα να ξανακάνει ανανέωση - η οποία θα ισχύει έως τα εκατοστά γενέθλιά της.

    Αν και την δεκαετία του 70, όταν η ίδια πήρε την άδεια, δεν υπήρχαν ούτε οι αερόσακοι, ούτε οι ζώνες ασφάλειας, η κα Χέιλι έχει συνηθίσει τους νέους νόμους. Το μόνο που την ενοχλεί είναι τα όλο και περισσότερα οδικά σήματα, που κάποιες φορές, όπως λέει, κλέβουν την προσοχή του οδηγού.

    Το γεγονός ότι έφτασε την δέκατη δεκαετία της ζωής της και ακόμα οδηγεί, δίνει κύρος στις συμβουλές της προς τους νεώτερους για ασφαλή οδήγηση. Όπως λέει, πρέπει οι οδηγοί να σέβονται τους νόμους και τα οδικά σήματα και τα μάτια τους να είναι πάντα "δεκατέσσερα" στο δρόμο. Ο καλός οδηγός, συμπληρώνει, πρέπει πάντα να προβλέπει τι μπορεί να συμβεί. Το μόνο που θα σταματούσε την ίδια, πάντως, «είναι η ασφάλεια των άλλων και η δικιά της».

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 June 2011 - 12:30:20 UTC