Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση εσόδων αλλά με δικαιότερα μέτρα
  • [02] Και σενάριο πτώχευσης στα τραπεζικά τεστ
  • [03] Νέα αναβολή για τον αγωγό "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη"
  • [04] "Κόκκινη" για στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου
  • [05] Καμπανούλα, η σπάνια
  • [06] Τιμή ρεκόρ!

  • [01] Αύξηση εσόδων αλλά με δικαιότερα μέτρα

    Τις δυσκολίες της κατάστασης αναγνώρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός του νόμος.

    Η όλη προσπάθεια του κ. Βενιζέλου επικεντρώνεται στο πώς θα εξασφαλιστούν τα απαραίτητα έσοδα, αλλά με μέτρα που θα διατηρούν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και χωρίς να κινδυνεύσει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, την ψήφιση του οποίου οι δανειστές θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση για να χορηγηθεί η 5η δόση του δανείου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους βουλευτές για ορισμένες αλλαγές, όπως αυτή που αφορά το αφορολόγητο όριο, το οποίο θα μειωθεί στις 8000 ευρώ.

    Από την μείωση θα εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, οι νέοι έως 30 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Διατηρείται το αφορολόγητο των 200.000 ευρώ κατ' άτομο για την ακίνητη περιουσία, ενώ δεν θα μπεί το τέλος "1 ευρώ ανά τετραγωνικό", στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

    Σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αυξηθεί κατά 5% και η εξομοίωση της τιμής με εκείνη του πετρελαίου κίνησης θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2013.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας. Στόχος της συνάντησης ήταν η οριστικοποίηση των μέτρων και των παρεμβάσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του εφαρμοστικού νόμου (φορολογικά μέτρα, αποκρατικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές). Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, θα μεταβεί το απόγευμα στις Βρυξέλλες, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Και σενάριο πτώχευσης στα τραπεζικά τεστ

    Το νέο τεστ αντοχής για τις τράπεζες περιλαμβάνει, για πρώτη φορά, και σενάριο για την πτώχευση της Ελλάδας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland (FTD).

    Τη σχετική οδηγία έδωσε στις τράπεζες η αρμόδια Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) καθιστώντας αισθητά αυστηρότερους τους όρους του τεστ, γράφει η εφημερίδα.

    Υπογραμμίζει μάλιστα τη σημαντική πολιτική διάσταση του θέματος, καθώς η ΕΕ επισήμως κινείται στη γραμμή της πάση θυσία αποτροπής πτώχευσης της Ελλάδας. Στο νέο σενάριο καλούνται οι τράπεζες να συμπεριλάβουν και την πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας σε ποσοστό 36%.

    Η εφημερίδα εκτιμά ότι με την αυστηροποίηση των όρων αυξάνονται οι πιθανότητες να κοπούν ορισμένες τράπεζες στο τεστ. Τον κίνδυνο αυτό διατρέχουν κυρίως ελληνικές τράπεζες, οι οποίες έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά κρατικά ομόλογα της τάξεως των 50 δις ευρώ.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Γ. Παππά στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Νέα αναβολή για τον αγωγό "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη"

    «Δυστυχώς, εκ νέου υφίσταται ανάγκη η έκθεση για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη να συμπληρωθεί, επειδή οι πληροφορίες που περιέχει κρίνονται ανεπαρκείς ως προς την λήψη πλήρoyς και αντικειμενικής απόφασης. Για αυτό το λόγο, επιστρέφουμε εκ νέου την έκθεση στον επενδυτή, ώστε να συμπληρωθεί με τις απαιτούμενες πληροφορίες. Νομίζω, ότι η προθεσμία δύο μηνών θα είναι αρκετή στον επενδυτή για να το κάνει. Έπειτα και στην περίπτωση που κριθεί, ότι η έκθεση έχει συμπληρωθεί με τα αναγκαία στοιχεία και δεδομένα, θα ξεκινήσει και η αντίστοιχη διαδικασία της δημόσιας συζήτησης».

    Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων, Νόνα Καρατζόβα σε συνέντευξη της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης της Βουλγαρίας ΒΝΤ.

    Σε απάντηση ερώτησης του δημόσιου καναλιού πια ακριβώς είναι τα στοιχεία που λείπουν και το βουλγαρικό υπουργείο ζητεί να συμπληρωθούν στην περιβαλλοντολογική έκθεση της διεθνούς κατασκευάστριας εταιρίας Trans Balkan Pipeline (Διαβαλκανικός Πετρελαιαγωγός), η κ. Καρατζόβα διευκρίνισε, ότι «δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την εναλλακτική λύση «λιμάνι», όπως είπε.

    Διευκρίνισε, επίσης, ότι η νομοθεσία της Βουλγαρίας δίνει στο υπουργείο τη δυνατότητα να επιστρέψει για άλλη μια, τρίτη κατά σειρά φορά, την έκθεση για επανεκτίμηση και συμπλήρωση.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Μπ. Μπορίσοφ στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] "Κόκκινη" για στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου

    Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δέκα συλληφθέντες για την υπόθεση των "στημένων αγώνων" του ποδοσφαίρου, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, με εντολή της Εισαγγελίας πρωτοδικών αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου άλλα πέντε πρόσωπα.

    Η δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση θα περιλαμβάνει 85 κατηγορούμενους από τον χώρο του ποδοσφαίρου και "πέριξ αυτού" ,όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, εννοώντας πρόσωπα που ασχολούνται με το στοίχημα, γνωστοί ως "μπούκερς", οι οποίοι θα κληθούν από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση.

    Η χθεσινή μεγάλη επιχείρηση που οργανώθηκε για τη σύλληψη εμπλεκομένων στην υπόθεση των ύποπτων αγώνων, ήταν αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας των Εισαγγελέων του Οικονομικού Εγκλήματος με τη συνεργασία πολλών αρχών και με καθοριστική συμβολή της ΕΥΠ, η οποία ξεκίνησε να καταγράφει τηλεφωνικές συνομιλίες προσώπων που είχαν στοχοποιηθεί στο πλαίσιο της έρευνας, από τον περασμένο Ιανουάριο. Ήδη οι επίμαχες καταγραφείσες συνομιλίες περιλαμβάνονται σε 85 CD, ενώ όπως λέγεται η δικογραφία για την υπόθεση φθάνει τις 10 χιλιάδες σελίδες.

    Η έρευνα των "στημένων" ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο και αφορά συνολικά 41 ύποπτα παιχνίδια, στην πλειοψηφία τους της Β' Εθνικής, βασιζόμενη σε λίστα που είχε καταρτιστεί από την OYEΦΑ. Το οικονομικό τμήμα χώρισε την έρευνα σε τρία σκέλη που αφορούν, παίκτες του ΟΠΑΠ , διοργανωτές "στημένων" αγώνων και παίκτες ιντερνετικού στοιχήματος.

    Ήδη έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για πλημμελήματα οι πρώτοι 8 παίκτες του ΟΠΑΠ με κέρδη μερικών χιλιάδων ευρώ, ενώ έχουν δώσει εξηγήσεις ως ύποπτοι άλλοι επτά που ποντάρισαν μέσω ΟΠΑΠ, με μεγάλες αποδόσεις. Επίσης αναμένονται στοιχεία για τους παίκτες μέσω μεγάλων εταιριών στοιχήματος του εξωτερικού για τους οποίους έχουν ζητηθεί στοιχεία μέσω δικαστικής συνδρομής σε πολλές χώρες.

    Οι χθεσινές συλλήψεις αφορούν στη λεγόμενη "ουσία της υπόθεσης", δηλαδή την διοργάνωση των στημένων παιχνιδιών από πρόσωπα που είναι εντός του ποδοσφαίρου, παράγοντες, παίκτες, μανάτζερς αλλά και τους "μπούκερς" και που θεωρούνται -ανά περίπτωση- ως συγκροτημένη "εγκληματική οργάνωση" που λυμαίνονταν το ποδόσφαιρο.

    Δήλωση για τις έρευνες για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχήματος έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σημειώνοντας πως "Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των αρχών ασφαλείας της χώρας για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχήματος θα συνεχιστούν αποφασιστικά. Θέλω να καλέσω όλους τους υπεύθυνους φορείς, τους συλλόγους αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου να συνδράμει τις αστυνομικές αρχές με στοιχεία, που μπορούν να φωτίσουν όλες τις πλευρές".

    "Όλα στο φως, πλήρης διαφάνεια, εφαρμογή των νόμων, απονομή δικαιοσύνης, προστασία του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος. Είναι δημοκρατικό καθήκον όλων μας", τόνισε ακόμη.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Κ. Τομαρά και της Τζ. Βινιεράτου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Καμπανούλα, η σπάνια

    Σπάνιο φυτό, με την ονομασία Campanula podocarpa (Καμπανούλα ποδισκοφόρος) εντόπισαν, τυχαία, σε απομονωμένη περιοχή του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους, ο Γερμανός βοτανολόγος Ραλφ Χαντ και λειτουργός του Κλάδου Χλωρίδας του Τμήματος Δασών Κύπρου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, το φυτό συλλέχθηκε μόνο μία φορά το 1912 στο Τρόοδος και έκτοτε δεν ξαναβρέθηκε.

    Επίσης, παρά τις προσπάθειες που έγιναν το 2004-2005, όταν υλοποιείτο το ερευνητικό έργο «Το Κόκκινο Βιβλίο της Κύπρου», που συγκέντρωνε όλα τα σπάνια είδη της χλωρίδας, το φυτό αυτό δεν εντοπίστηκε και χαρακτηρίστηκε ως «τοπικά εξαφανισθέν»

    Το Campanula podocarpa απαντάται μόνο στη Νότια Τουρκία, όπου είναι και εκεί πολύ σπάνιο, και στην Κύπρο και επομένως θεωρείται πολύ σημαντικό είδος.

    Συνολικά καταμετρήθηκαν 200 φυτά, που βρίσκονταν στην αρχή της άνθησης, και το Τμήμα Δασών θα παρακολουθεί τον πληθυσμό και θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η διαιώνισή του, καταλήγει η ανακοίνωση.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Α. Βικέτου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Τιμή ρεκόρ!

    Αντί 3.300 ευρώ πουλήθηκε στη χθεσινή δημοπρασία του οίκου Π. Βέργος, η πρώτη έκδοση του «Ημερολογίου Καταστρώματος Β΄» του Γιώργου Σεφέρη, τιμή που αποτελεί ρεκόρ για πρώτη έκδοση λογοτεχνικού έργου.

    Το «Ημερολόγιο Καταστρώματος Β΄»του νομπελίστα ποιητή τυπώθηκε για πρώτη φορά το 1944 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η έκδοση ήταν περιορισμένη σε 75 μόνο αριθμημένα αντίτυπα και αναπαρήγαγε φωτολιθογραφικά ένα χειρόγραφο γραμμένο και εικονογραφημένο από τον ποιητή. Το αντίτυπο της δημοπρασίας είχε χαριστεί από το Σεφέρη στο Γιάννη Τσαρούχη, ενόψει της εικονογράφησης από τον τελευταίο της δεύτερης έκδοσης της συλλογής (1945).

    Στην ίδια δημοπρασία μεγάλες τιμές έπιασαν μια επιστολή του Γεωργίου Καραϊσκάκη (4.720 ευρώ), μια επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (3.894 ευρώ) και ένα έγγραφο της Φιλικής Εταιρείας γραμμένο με κρυπτογραφικό αλφάβητο, ώστε να μην μπορεί να διαβαστεί από τους Τούρκους (6.490 ευρώ).

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Α.Λιδωρίκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 June 2011 - 10:30:30 UTC