Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Πρέπει να εφαρμοστεί το Μεσοπρόθεσμο''
  • [02] Νεκροί 15 άνθρωποι στη Λιβύη από επιδρομή του ΝΑΤΟ
  • [03] ''Να δημιουργηθεί επειγόντως μια ενιαία αγορά ομολόγων''

  • [01] ''Πρέπει να εφαρμοστεί το Μεσοπρόθεσμο''

    Συνεδριάζει σήμερα το Ecofin με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου.

    Ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς παραδέχθηκε ότι οι Ευρωπαίοι ασκούν πίεση επί της Ελλάδας για να καταβάλει προσπάθειες, διότι υπάρχουν κατά το παρελθόν προηγούμενα χωρών σε οικονομική κρίση που δεν έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους.

    "Αυξάνονται οι πιέσεις, αλλά επειδή επίσης υπάρχουν προηγούμενα, έχουμε δει ψευδή στατιστικά στοιχεία στην Ελλάδα, έχουμε διαπιστώσει πολλούς δισταγμούς, πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα εφαρμόσουν το σχέδιο", δήλωσε ο βέλγος υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στη σύνοδο των ομολόγων του της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο.

    "Χρειάζεται μία απόφαση στην Ελλάδα" για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. "Περιμένουμε απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου, γι΄αυτό ζητούμε όχι μόνο η πλειοψηφία, αλλά και η αντιπολίτευση να υποστηρίξουν το σχέδιο. Εάν γίνει αυτό, τότε θα υπάρξουν 12 δισεκατομμύρια (ευρώ) στο τραπέζι στα μέσα του Ιουλίου, αλλά επίσης θα υπάρξει λύση και για τα επόμενα χρόνια", πρόσθεσε.

    Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν δήλωσε από την πλευρά του "βέβαιος ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις, διότι η άλλη λύση θα είναι χειρότερη".

    "Μία στάση πληρωμών είναι πολύ χειρότερη για την Ελλάδα, και , κατά συνέπεια, είναι προς το συμφέρον της να εργασθεί τώρα για ένα πακέτο (μέτρων λιτότητας) και έτσι να αποφύγει τη χρεοκοπία", είπε.

    "Η Ελλάδα οφείλει να δημιουργήσει μόνη της τις συνθήκες για την καταβολή της επόμενης δόσης, όπως έχουμε συμφωνήσει", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Χθες, συνεδρίασε το Eurogroup επίσης με τη συμμετοχή του έλληνα υπουργού. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το τέλος των συνεδριάσεων, αναφέρεται ότι η έγκριση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων στις αρχές Ιουλίου. Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. "Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους χάρη στις προσπάθειες του λαού και χάρη στη συνεργασία και τη στήριξη των εταίρων μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός οικονομικών.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Νεκροί 15 άνθρωποι στη Λιβύη από επιδρομή του ΝΑΤΟ

    Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σε νέα επιδρομή που πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ τα ξημερώματα στην πόλη Σόρμαν.

    Εκπρόσωπος του λιβυκού καθεστώτος δήλωσε ότι η νέα επιδρομή του ΝΑΤΟ είχε στόχο την κατοικία ενός παλιού συνεργάτη του Μουάμαρ Καντάφι, κάνοντας λόγο "για αρκετούς νεκρούς, μεταξύ τους παιδιά", στη Σόρμαν, 70 χλμ., δυτικά της Τρίπολης.

    Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που μετέβη στην περιοχή και άλλους ανταποκριτές του διεθνούς Τύπου, αρκετά κτίρια καταστράφηκαν.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] ''Να δημιουργηθεί επειγόντως μια ενιαία αγορά ομολόγων''

    «Από την έναρξη της κρίσης του χρέους, έγιναν μια σειρά από λάθη. Η Ευρώπη καταρχήν διχάστηκε και δίστασε για πολύ καιρό προτού αναλάβει δράση. Ετσι κι αλλιώς, η Ευρώπη πάντα αντιδρά εκ των υστέρων, κλείνοντας τρύπες, χωρίς να παρουσιάζει ένα όραμα. Εχει γίνει όμως πλέον απαραίτητη η μετάβαση σε ένα ανώτερο στάδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, με τη δημιουργία μιας μεγάλης, ενιαίας αγοράς ομολόγων για τα δημόσια χρέη των κρατών».

    Αυτά λέει σε συνέντευξή του στη Λιμπερασιόν ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Βέρχοφστατ, που σήμερα είναι πρόεδρος της ομάδας των Φιλελευθέρων στο ευρωκοινοβούλιο. Κατά την άποψή του, για να σταματήσει η «μόλυνση» στην ευρωζώνη πρέπει να γίνουν τρία πράγματα.

    Πρώτον, να τεθούν σε ισχύ προγράμματα επενδύσεων για να ενισχυθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα. Η Ευρώπη έχει τα εργαλεία και τα μέσα για να το κάνει. Δεν είναι δυνατόν να ζητούνται από τους Ελληνες συνεχώς θυσίες, και τίποτα άλλο.

    Δεύτερον, να μειωθεί το επιτόκιο με το οποίο δανείζουν οι χώρες της ευρωζώνης την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να διατηρείται σε τόσο υψηλό επίπεδο, προκειμένου να κερδίζουν χρήματα οι δανειστές.

    Τρίτον, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας. Το μειώνεις είτε μιλώντας γιβαυτό, όπως κάνουν οι Γερμανοί, είτε διακριτικά, όπως κάνουν οι Γάλλοι, ανταλλάσσοντας ομόλογα ή παρατείνοντας τη διάρκεια ισχύος τους. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο! Αυτό που έχει σημασία είναι να δράς γρήγορα, γνωρίζοντας ότι η μεγαλύτερη προσπάθεια δεν θα ζητηθεί από τους ευρωπαίους φορολογούμενους ή από τις τράπεζες, αλλά από τους Ελληνες.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 June 2011 - 10:30:19 UTC