Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο η κρίση χρέους στην Ελλάδα

  • [01] Στο επίκεντρο η κρίση χρέους στην Ελλάδα

    Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ - Σαρκοζί στο Βερολίνο.

    Χθες, σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η Γαλλία έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που άρχισε η Ελλάδα.

    Εξάλλου, η καγκελαρία του Βερολίνου επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Εκπρόσωπος της καγκελαρίας αρνήθηκε να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνομιλίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καγκελάριος παρέσχε στήριξη στον κ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει το ΔΝΤ. Από την πλευρά της η καγκελάριος μετέφερε στον πρωθυπουργό την κατ΄ αρχήν πρόθεση της Γερμανίας να βοηθήσει στο θέμα του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας.

    Η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτες προόδους στην αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους της αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσει η ελληνική κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ικανή να ξεπεράσει την κρίση.

    Την πεποίθηση ότι την ερχόμενη Κυριακή το Eurogroup θα αποφασίσει για την εκταμίευση, στις αρχές Ιουλίου, της 5ης δόσης των δανείων, ύψους 12 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, εξέφρασε στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν, ενώ παράγοντες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν στο ΑΠΕ ότι στο επικείμενο συμβούλιο των υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης αρκεί η συμφωνία στο βασικό πλαίσιο του νέου προγράμματος για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου.

    Παράλληλα, ο Ολι Ρεν υπογραμμίζει ότι το Eurogroup της Κυριακής και της Δευτέρας θα συζητήσει το περιεχόμενο, τους όρους και τον χαρακτήρα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ώστε να ληφθούν αποφάσεις στο Eurogroup της 11ης Ιουλίου.

    Ο κοινοτικός επίτροπος κάλεσε ακόμη όλους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης να ξεπεράσουν τις διαφορές τους την ερχόμενη Κυριακή και να καταλήξουν σε υπεύθυνη συμφωνία.

    Βέβαια, όπως υπογραμμίζει ο Ολι Ρεν, μεγάλο μερίδιο ευθύνης «πέφτει στις πλάτες » των ελληνικών αρχών και όλων των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Ρεν αναφέρει ότι αναμένει από την Ελληνική Βουλή να εγκρίνει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, όπως συμφωνήθηκε, έως το τέλος Ιουνίου. «Είναι λυπηρό ότι οι προσπάθειες για εθνική ενότητα απέτυχαν χθες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν, ο οποίος τονίζει ακόμη ότι οι αναγκαίες προσπάθειες για την αποφυγή της χρεοκοπίας - η οποία θα αποτελούσε καταστροφή για την Ελλάδα - είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

    Σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι η συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας εξαρτάται από το αν η Αθήνα θα υιοθετήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

    Οι ηγέτες του κόσμου δεν θα επιτρέψουν η κρίση της Ελλάδας να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα να επαναληφθεί μια παγκόσμια οικονομική κρίση παρόμοια με εκείνη που προκάλεσε η κατάρρευση της Λίμαν Μπράδερς, τονίζεται σε ανάλυση του πρακτορείου Ρόιτερς.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 June 2011 - 4:31:43 UTC