Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εκταμίευση της 5ης δόσης στις αρχές Ιουλίου"
  • [02] Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Συρία

  • [01] "Εκταμίευση της 5ης δόσης στις αρχές Ιουλίου"

    Το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της 5ης δόσης, η οποία θα διατεθεί, πιθανότατα, στις αρχές Ιουλίου, έδωσε η τρόικα. Όπως ανακοινώθηκε από το κλιμάκιο των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπήρξε συμφωνία με την κυβέρνηση σε μια δέσμη οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών, που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι του οικονομικού προγράμματος της χώρας. Η αυστηρή εφαρμογή τους, επισημαίνεται από την τρόικα, θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα, να διαφυλαχθεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και να δοθεί ώθηση στην ανταγωνιστικότητα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση.

    Οι δεσμεύσεις, σύμφωνα με την τρόικα, που ανέλαβε να υλοποιήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος, αφορούν τα εξής:

    - Τη σημαντική μείωση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα, την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και τον εξορθολογισμό των επιδομάτων, με ταυτόχρονη προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων. Από πλευράς εσόδων, η κυβέρνηση θα μειώσει τις φοροαπαλλαγές, θα αυξήσει τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και θα εντείνει τις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

    - Την επιτάχυνση αισθητά του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Προς τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση θα συστήσει φορέα ιδιωτικοποίησης, με επαγγελματική και ανεξάρτητη διαχείριση. Η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει εκτεταμένο κατάλογο περιουσιακών στοιχείων προς αποκρατικοποίηση, με στόχο έσοδα 50 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2015 και θα αξιολογεί την πρόοδο που έχει σημειωθεί, βάσει ενδιάμεσων στόχων, τριμηνιαίων και ετησίων.

    - Στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, έχει σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος. Η νομοθεσία για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, τη μεταρρύθμιση της υγείας, τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς εργασίας, την εξάλειψη των εμποδίων για τη σύσταση και λειτουργία επιχειρήσεων και την απελευθέρωση των μεταφορών και της ενέργειας, έχει ψηφιστεί είτε πρόκειται να ψηφιστεί. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες στους παραπάνω τομείς και ταυτόχρονα θα δώσει νέα έμφαση σε παράγοντες ανάπτυξης, όπως είναι η αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας και η εξάλειψη των διοικητικών εμποδίων στις εξαγωγές. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων θα είναι αποτελεσματικό το ταχύτερο δυνατόν, οι ελληνικές αρχές θα ενισχύσουν τη διαδικασία υλοποίησης, μεταξύ άλλων, μέσω τεχνικής συνδρομής από το ΔΝΤ, από κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και μέσω δημιουργίας μηχανισμών παρακολούθησης.

    Τις σημαντικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση για να επιταχύνει το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων και να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, σημειώνοντας την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών να παράσχουν τεχνική βοήθεια σε τομείς στους οποίους οι ελληνικές αρχές κρίνουν ότι χρειάζεται. Παράλληλα, ο Επίτροπος Ρεν καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να υιοθετήσουν τους βασικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος προσαρμογής.

    "Η σημερινή ανακοίνωση της τρόικας επιβεβαιώνει ότι η συνταγή, που ήδη εφαρμόζεται, απέτυχε. Εξαιτίας αυτής της αποτυχίας χορηγείται, με νέα δέσμη μέτρων, περισσότερη δοσολογία από το ίδιο λάθος φάρμακο", επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.

    Κυβέρνηση και τρόικα πάνε τον λαό από τα βάρβαρα μέτρα στα ακόμα πιο βάρβαρα, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, ενώ ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα οδηγεί σε νέο ακόμα πιο βάρβαρο για τον λαό μνημόνιο.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Συρία

    Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Χάμα, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, σε διαδήλωση με αίτημα την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Άλλοι 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαδήλωση στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, η οποία θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αστικά κέντρα στην ανατολική Συρία. Σύμφωνα με κατοίκους της πόλης, οι συριακές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά για να διαλύσουν τη διαδήλωση.

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους διαφόρων πόλεων της χώρας, περισσότεροι από 50.000 μόνο στη Χάμα, σε μια κινητοποίηση που έγινε στη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν από την καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης.

    Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι νεκροί στη Συρία έχουν ξεπεράσει τους 1.100 από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 June 2011 - 18:30:15 UTC