Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεις για την οικονομία
  • [02] Στο "σκαμνί" αύριο ο Μλάντιτς Video
  • [03] Το κάμπινγκ επιστρέφει

  • [01] Διαβουλεύσεις για την οικονομία

    H κυβέρνηση ολοκληρώνει τις τελευταίες τεχνικής φύσεως λεπτομέρειες για να κλείσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο στη συνέχεια θα περάσει από τα κυβερνητικά όργανα για να κατατεθεί τελικά προς ψήφιση στη Βουλή.

    Έως την Παρασκευή, οπότε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου συναντάται με τον προεδρεύοντα του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ, μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ), μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Οικονομικών που δεν ονοματίζει.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να λάβει δημοσιονομικά μέτρα ύψους 6,4 δισ.ευρώ, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών αυξήσεων και χαμηλότερων φοροαπαλλαγών.

    Ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, την επόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται να συζητηθεί η συμφωνία με την τρόικα.

    Ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα να περιλαμβάνει και την πρόβλεψη "εθελούσιας διακράτησης των ομολόγων από τους επενδυτές και μετά τη λήξη τους" όπως συνέβη και με τη συμφωνία της Βιέννης το 2009. Ο ίδιος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε οτι υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, κατά τρεις μονάδες, από Β1 σε Caa1 και σχεδιάζει να την μειώσει περαιτέρω. Η απόφαση αυτή, κατά το Moody'ς, αντικατοπτρίζει "έναν αυξημένο κίνδυνο να μην μπορέσει η Ελλάδα να σταθεροποιήσει το χρέος της, χωρίς την αναδιάρθρωσή του".

    Επηρεασμένη «από την έντονη φημολογία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο» χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών την απόφαση του Moody's και απαντά ότι «παραβλέπει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, να επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο για το 2011, αλλά και να επιταχύνει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων». Το υπουργείο χαρακτηρίζει «αξιοσημείωτο ότι ο οίκος αναγνωρίζει τις προσπάθειες της χώρας, αλλά την ίδια στιγμή προχωρά σε υποβάθμιση, αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών, προκειμένου να προχωρήσει σε αναβάθμιση».

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Στο "σκαμνί" αύριο ο Μλάντιτς Video

    Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, πάσχει από καρκίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Βελιγραδίου Blic, η οποία επικαλείται δικηγόρο του.

    Σύμφωνα με τον συνήγορο του Μλάντιτς, Μίλος Σάλιτς, ο Μλάντιτς υποβλήθηκε μυστικά σε θεραπεία για λέμφωμα Hodgkin, δηλαδή καρκίνο των λεμφαδένων, σε κλινική του Βελιγραδίου το 2009.

    Αλλά ο εκπρόσωπος της Σερβικής Εισαγγελίας για Εγκλήματα Πολέμου Μπρούνο Βέκαριτς δήλωσε ότι τα έγγραφα είναι πλαστογραφημένα. Σύμφωνα με τον Βέκαριτς, πρόκειται για τακτική της υπερασπιστικής ομάδας του Μλάντις να επιμένει στα προβλήματα υγείας του.

    Ένας σέρβος δικηγόρος επελέγη για να εκπροσωπήσει τον Ράτκο Μλάντιτς κατά την αυριανή πρώτη του εμφάνιση ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Δικαστήριο.

    Ο Μλάντιτς θα εμφανιστεί αύριο Παρασκευή ενώπιον του δικαστηρίου κατηγορούμενος για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν κατά τον εμφύλιο πόλεμο στη Βοσνία (1992-1995).

    Αναμένεται ότι θα του ζητηθεί να απολογηθεί, αλλά θα του δοθεί και το δικαίωμα να ζητήσει την αναβολή της δίκης για ένα μήνα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Το κάμπινγκ επιστρέφει

    Αν η τσέπη, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν... αντέχει ξενοδοχεία πολλών αστέρων και ενοικιαζόμενα δωμάτια, η εναλλακτική πρόταση για διακοπές χωρίς "εκπτώσεις" στον ήλιο, τη θάλασσα, τη φύση και τη διασκέδαση είναι το κάμπινγκ.

    Με μια σκηνή ή ένα τροχόσπιτο, οι θερινοί μήνες μπορούν να γίνουν "δροσεροί και παραδεισένιοι". Κι αυτό είναι όντως δυνατό, καθώς με λίγα χρήματα μπορεί κάποιος να απολαύσει βουτιές στις καταγάλανες θάλασσες, που απλόχερα προσφέρει, σε κάθε γωνιά της, η ελληνική γη και επαφή με τη φύση.

    Στα κάμπινγκ του νομού Χαλκιδικής και της Πιερίας άρχισαν να στήνονται ήδη τα πρώτα αντίσκηνα, τροχόσπιτα και τροχοβίλες, τα οποία είναι έτοιμα να προσφέρουν μια άνετη διαμονή σε οικογένειες και παρέες.

    "Δεν θα σας λείψει το σπίτι σας", υπόσχονται οι ιδιοκτήτες των κάμπινγκ, αφού, όπως αναφέρουν, έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν όλες τις παροχές για την εξυπηρέτηση, άνεση και ψυχαγωγία των επισκεπτών, χωρίς να αφαιρούν τίποτα από τη φυσική ομορφιά των περιοχών.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 June 2011 - 12:30:18 UTC