Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας"
  • [02] Μείωση ελλείμματος ζητά ο Όλι Ρεν
  • [03] Χρ. Παπουτσής: "Θα μείνουν μόνο οι νόμιμοι μετανάστες"
  • [04] Ενδεχόμενο απόσυρσης ΛΑΟΣ

  • [01] "Αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας"

    Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και οι επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν απάντηση στην ύφεση και την ανεργία, είπε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, μιλώντας στην ημερίδα της Τράπεζας της Ελλάδος, με θέμα τις «περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα».

    Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της επικαιρότητας που αποτελούν οι συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων" πολιτών στις πλατείες, λέγοντας ότι "όσοι διαδηλώνουν στις πλατείες απευθύνονται σε εθνικά συστήματα δημοκρατίας, τα οποία είναι αδύναμα και αιχμάλωτα μιας παγκόσμιας εξουσίας και πρόσθεσε ότι απαιτείται μια δημοκρατική και ενημερωμένη παγκόσμια διακυβέρνηση, καθώς και ριζική αναμόρφωση της δημοκρατίας, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο".

    Για τις ΑΠΕ, είπε ότι με επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη χώρα μας, στη δεκαετία 2010-2020, θα δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας.

    Το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας έχει ξεκινήσει να αλλάζει, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, στις δε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το ύψος των επενδύσεων εκτιμάται ότι θα φθάσει την επόμενη δεκαετία στα 16,4 δισεκατομμύρια ευρώ και κονδύλια ύψους 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα προστεθούν για την ενεργειακή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.

    Ηδη 22 εταιρείες, διεθνείς και ελληνικές, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το τεράστιο πάρκο φωτοβολταϊκών στην Κοζάνη, ισχύος 200 MW, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου τόνισε ότι το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος συνδέεται με το είδος της οικονομίας που φτιάχνουμε, σημείωσε ότι οι ανεπτυγμένες χώρες πρέπει να προχωρήσουν σε δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες και υπογράμμισε ότι η νέα γενιά του πλανήτη ενώ από την μια έχει όλες τις δυνατότητες και τα εργαλεία για την εξασφάλιση της ευημερίας, εντούτοις ζει το παράδοξο της διεύρυνσης της ανισότητας και της συγκέντρωσης των εξουσιών στα χέρια «μιας ελίτ».

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Μείωση ελλείμματος ζητά ο Όλι Ρεν

    Η λύση, για να εξακολουθήσει να είναι αξιόχρεη (solvent) η Ελλάδα, βρίσκεται στη μεγάλη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της - αντίστοιχα με αυτή που έκανε το Βέλγιο τη δεκαετία του ΄90 - και τη βούληση των πιστωτών της να ανανεώσουν τα ελληνικά ομόλογα στη λήξη τους, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

    «Το Βέλγιο είναι ένα σημαντικό παράδειγμα» για να δείξει στην Ελλάδα τί είναι «εφικτό και πραγματοποιήσιμο» όσον αφορά τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, και «η πρωτοβουλία της Βιέννης μας έδωσε κυρίως θετικά μαθήματα», είπε ο Επίτροπος, προσθέτοντας ότι «η βασική ιδέα είναι να διατηρήσουν οι τράπεζες την έκθεσή τους σε εθελοντική βάση».

    «Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να ζει πέρα από τις δυνατότητές της», δήλωσε ο κ. Ρεν σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

    «Αυτό είναι ένα πραγματικό τεστ αξιοπιστίας, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση», συνέχισε, προσθέτοντας: «Θέλουμε όλοι να κάνουν αυτό που τους αντιστοιχεί». Ο Επίτροπος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρχουν κοινά συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ του τριμηνιαίου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας. «Βλέπουμε την κατάσταση της Ελλάδας σε συμφωνία, σε γενικές γραμμές, με το ΔΝΤ», δήλωσε.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Χρ. Παπουτσής: "Θα μείνουν μόνο οι νόμιμοι μετανάστες"

    «Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη παράνομων μεταναστών της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, από την Κέρκυρα, όπου συμμετείχε στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης

    Ο υπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους μετανάστες :

    «Στη Ελλάδα θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου και εκείνοι που έχουν άδεια νόμιμης εργασίας και παραμονής στην χώρα μας. Κανείς άλλος. Β¨όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση. Σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι».

    Ο Χρήστος Παπουτσής κάλεσε την ΕΕ να υποστηρίξει τα κράτη μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά της σύνορα και όχι να «τα τιμωρεί», όπως χαρακτηριστικά είπε.

    Ακόμη, επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση για αναθεώρηση του «Δουβλίνο ΙΙ», στην κατεύθυνση ,της προσωρινής αναστολής των μεταφορών μετά από αίτηση του επιβαρυμένου Κράτους Μέλους και της κατάργησης ή κατ΄ ελάχιστον της τροποποίησης του κριτηρίου της πρώτης παράνομης εισόδου.

    Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Πληθυσμού, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Υποεπιτροπής Μετανάστευσης, θα διεξαγονται σήμερα και αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου, στην Κέρκυρα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Ενδεχόμενο απόσυρσης ΛΑΟΣ

    Το ενδεχόμενο να υποβάλλουν την παραίτησή τους οι βουλευτές του ΛΑΟΣ από το βουλευτικό αξίωμα για να προκληθούν εκλογές, εξετάζει ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (Αντένα) σήμερα το πρωί, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι σκέπτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει το κόμμα από τη Βουλή, «να παραιτηθούμε όλοι για να ξεκινήσει η διαδικασία».

    Επισήμανε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα έχει ως στόχο να λειτουργήσει «ως χαστούκι σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα, όπου, δυστυχώς, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζουν, σε μια στιγμή κρίσης και όταν ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, είναι εντός. Να καταλάβουν ότι το πράγμα δεν πάει άλλο».

    Όπως είπε αυτό πιθανώς θα υποχρεώσει τα δυο μεγάλα κόμματα να ομονοήσουν, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, «γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφεραν τα πράγματα όχι από οικονομικής μόνο κατάθλιψης αλλά και κοινωνικής, να έρθουν να βάλουν πλάτη να σώσουμε τον τόπο. Ο τόπος χάνεται».

    Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης είχε δεκάλεπτη συνάντηση, την οποία ζήτησε ο ίδιος, με τον Πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Καρατζαφέρης δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι αυτό που θα επιδιώξει είναι να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλια.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επικοινώνησε με το Ιδιαίτερο Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, από όπου ενημερώθηκε ότι ο κ. Παπούλιας βρίσκεται εκτός Αθηνών.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 June 2011 - 12:30:19 UTC