Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναζητείται συναίνεση για το μεσοπρόθεσμο
  • [02] "Ανάγκη διαγραφής"
  • [03] Κοινωνικό φαρμακείο
  • [04] Ματαίωση πτήσεων ο»Ώ

  • [01] Αναζητείται συναίνεση για το μεσοπρόθεσμο

    Την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη και κοινωνική συμφωνία στους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα επιδιώξει η κυβέρνηση, ενώ η διαδικασία έγκρισης από τη Βουλή θα αποφασιστεί μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς σήμερα. Αύριο, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, δήλωσε ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Α. Σαμαρά έγινε σε καλό κλίμα. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον κ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λογική της συνεννόησης για την επίτευξη του εθνικού στόχου, θεωρώντας αναγκαία τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Όπως διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής δεν υπήρξε καμία δέσμευση για κανένα θέμα, προσθέτοντας πως, άλλωστε, δεν αναμενόταν κάτι σχετικό.

    Ο κ. Σαμαράς, σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, διατύπωσε την άρνησή του να προσφέρει συναίνεση στην κυβέρνηση.

    "Στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.

    "Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο.Τέτοια συναίνεση δεν δίνω" σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Ανάγκη διαγραφής"

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της σε μία αποφασιστική διαγραφή χρέους της Ελλάδας, τονίζει σε σημερινό άρθρο (Lex) της η εφημερίδα Financial Times, θεωρώντας ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση και για την Ευρώπη.

    Το άρθρο, που έχει τίτλο: «Κάντε την Ελλάδα ασπίδα προστασίας της Ευρώπης», αναφέρεται στην άρνηση του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, να συζητήσει ακόμη και την πιο ήπια μορφή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καθώς θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να πληρώσει τα χρέη της.

    Το άρθρο επισημαίνει ότι η ΕΚΤ πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να «καεί», αντί να προσπαθεί μάταια να τη σώσει. Η αποφασιστική διαγραφή χρεών της Ελλάδας, σύμφωνα με το άρθρο, θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για την Ευρώπη, αν συνοδευθεί από ένα σκληρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και εξηγηθεί στις αγορές ότι η περίπτωση της Ελλάδας είναι διαφορετική από τις περιπτώσεις των άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα της Ισπανίας.

    Αυτό, προσθέτει το άρθρο, θα αποτελούσε μικρότερο κίνδυνο να υπάρξει έναν ντόμινο επιπτώσεων σε σχέση με την εναλλακτική λύση των συνεχόμενων πακέτων στήριξης. Η εφημερίδα θεωρεί ως πιο πιθανό κίνητρο της άρνησης του κ. Τρισέ να δεχθεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ότι φοβάται τον κίνδυνο ντόμινο σε άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης.

    Στο μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τους κινδύνους που εμπεριέχει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, για το οποίο κάνουν λόγο ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, έκρουσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ.

    "Δεν θα αφήσουμε το ευρώ να αποτύχει. Δεν πρέπει να υπάρξει κερδοσκοπία πάνω στην αποφασιστικότητά μας", κατέστησε σαφές ο κ.Ρομπάϊ.

    Την ίδια ώρα, κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας επισημαίνει ο οίκος Moody's.

    Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει πιθανόν αρνητικές συνέπειες για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, των ελληνικών τραπεζών και ορισμένων άλλων ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, σύμφωνα με ειδικό σχόλιο που δημοσιοποίησε ο οίκος Moody's.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κοινωνικό φαρμακείο

    Στη λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου μέσω του οποίου θα υπάρχει η δυνατότητα να δίνονται δωρεάν φάρμακα σε απόρους και πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, προχωρεί ο φαρμακευτικός σύλλογος Χανίων.

    Ωστόσο για να γίνει πράξη αυτή η πρωτοβουλία απαιτείται να στηριχθεί και από κοινωνικούς φορείς.

    "Αναλαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία, όμως ως φαρμακευτικός σύλλογος δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι το βάρος", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Βάμβουκας. Μάλιστα όπως δήλωσε ο ίδιος ''αν η πρωτοβουλία στηριχθεί, το κοινωνικό φαρμακείο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2012''.

    Στόχος της πρωτοβουλίας του φαρμακευτικού συλλόγου είναι η φαρμακευτική περίθαλψη των ατόμων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στα Χανιά.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αναμένεται να επιλεγούν με κριτήρια την οικονομική κατάσταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος υγείας. Επίσης, θα προβλέπεται και η εξυπηρέτηση αλλοδαπών, ακόμα και μεταναστών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Ματαίωση πτήσεων

    Διακόσιες πενήντα δύο πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας που προκαλεί η έκρηξη του ηφαιστείου Γκρίμσβετν και έχει επεκταθεί προς τον εναέριο χώρο της Σκωτίας και της βόρειας Ιρλανδίας, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας Eurocontrol.

    Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι το ηφαιστειακό νέφος δεν θα προκαλέσει ολικό κλείσιμο του βρετανικού εναερίου χώρου παρά τη ματαίωση δεκάδων πτήσεων από και προς τη Σκωτία.

    Κανένα πρόβλημα δεν παρατηρείται στις αφίξεις τουριστών προς την Ελλάδα, εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών Πρακτόρων, Γιώργος Τελώνης υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα όλα βαίνουν καλώς και δεν έχει διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα στις αερομεταφορές.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 May 2011 - 10:30:17 UTC