Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις"
  • [02] "Χρειάζονται άμεσα μέτρα"
  • [03] "Δείξε τους την Ελλάδα που αγαπάς"
  • [04] "Κόκκινα βέλη" στο Φάληρο
  • [05] Πέρασαν στην τελική φάση ο»Ώ

  • [01] "Εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις"

    Εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα ξεκινήσει άμεσα, επιπρόσθετες παρεμβάσεις ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ για το 2011, καθώς και εξασφάλιση άλλων 22 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015 αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.

    Στόχος, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, είναι το έλλειμμα να περιοριστεί στο 1% το 2015 και να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 6% που θα βοηθήσουν στη δραστική μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ.

    Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είπε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα δημιουργηθεί Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας με ειδικά χαρτοφυλάκια για την κινητή και ακίνητη περιουσία και ανάμεσα στις υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις που ανέφερε ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΔΕΠΑ, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, κ.ά.

    Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται και στην υπηρέτηση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος δεν συγχωρείται λιγοψυχία, τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Αύριο, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση.

    Από την Τετάρτη, αρχίζουν νέες διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής της "τρόικας".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Χρειάζονται άμεσα μέτρα"

    Επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και επιτάχυνση των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης ζήτησε ο ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.

    "Αυτά επείγουν", είπε ο κ. Ρεν, μιλώντας σε συνέδριο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που έγινε στη Βιέννη.

    Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Ρεν δήλωσε: "Εκτιμούμε εύλογα ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει έσοδα 50 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ της, από τις ιδιωτικοποιήσεις τα επόμενα χρόνια".

    Ο Όλι Ρεν χαρακτήρισε απαραίτητη τη διάσωση της Ελλάδας, "προκειμένου να αποφευχθεί μια χρηματοπιστωτική κατάρρευση", θεωρώντας ότι θα ήταν πολύ πιο ριψοκίνδυνο να μη βοηθηθεί η χώρα και πως δεν μπορούν να λυθούν χωριστά κρίσεις κρατών και τραπεζών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Δείξε τους την Ελλάδα που αγαπάς"

    Δίμηνη εκστρατεία για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, η έγκριτη ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης, «Greek News», απευθύνοντας κάλεσμα σε ομογενείς και φιλέλληνες, αλλά και στους φίλους τους, να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα. Η εκστρατεία καλύπτει, πέραν της έντυπης δίγλωσσης έκδοσης, και την ηλεκτρονική της (www.greeknewsonline.com ). Το μήνυμα σαφέστατο: «Αγαπούμε την Ελλάδα-Βοηθούμε την Ελλάδα: Φέτος το Καλοκαίρι πάρε μαζί σου στην Ελλάδα τους Αμερικανούς φίλους σου, δείξε τους την Ελλάδα που αγαπάς, τον τόπο που γεννήθηκες».

    «Τα μηνύματα της εκστρατείας της Greek News στοχεύουν, αφενός, να δώσουν στη γενέτειρα οικονομική ανάσα, ενώ αποτελούν και μία επίδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, στη δύσκολη αυτή ώρα, να νιώσει πως δεν είναι μόνος.», τονίζει-μεταξύ άλλων-στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη Νέα Υόρκη, ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας, δημοσιογράφος Αποστόλης Ζουπανιώτης.

    Σημειώνεται, ότι η «Greek News» ήταν πέρυσι το πρώτο ελληνικό μέσο στο κόσμο που ξεκίνησε την εκστρατεία «Πάμε Ελλάδα», μέσα σβ ένα ιδιαίτερα αρνητικό για την γενέτειρα διεθνές κλίμα, όπου η ασφάλεια των επισκεπτών αμφισβητείτο. Το μήνυμα αναπαράχθηκε από 1.500 ελληνόφωνα μέσα και διαδικτυακούς τόπους και 150 ξενόγλωσσους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Κόκκινα βέλη" στο Φάληρο

    Οι κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου και οι τυχεροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το σμήνος επιδείξεων της πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας.

    Τα «Red Arrows» που στελεχώνουν οι επίλεκτοι πιλότοι της RAF παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό θέαμα στον φαληρικό όρμο

    Το ακροβατικό σμήνος της RAF παρουσιασε τον νέο σχηματισμό του με την ονομασία «Ανεμοστρόβιλος». Η επίδειξη των εννέα αεροσκαφών, που πετούσαν με ταχύτητες από 600 έως 700 χιλιόμετρα κράτησε 25 λεπτα και καθήλωσε όλους όσους την παρακολούθησαν.

    Τα Κόκκινα Βέλη είναι το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας. Δημιουργήθηκε το 1964 από τη συγχώνευση πολλών ανεπίσημων ακροβατικών ομάδων της RAF. εως σήμερα έχουν πραγματοποιήσει επιδείξεις σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου, ενώ οι πιλότοι τους θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς και επιδέξιοι μαζί με τους «Blue Angels» (Γαλάζιοι Αγγελοι).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Πέρασαν στην τελική φάση

    Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη με 87-64 στον τρίτο μεταξύ του αγώνα και προκρίθηκε για έκτη διαδοχική χρονιά στην τελική φάση των αγώνων κατάταξης (πλέι οφ) της Α1 του μπάσκετ , όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό (πρώτος αγώνας την Πέμπτη) που επικράτησε 105-65 του ΠΑΟΚ.

    Ο Αρης θα αγωνιστεί με μειονέκτημα έδρας με τον ΠΑΟΚ για την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 May 2011 - 18:30:21 UTC