Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις''
  • [02] "Πρέπει να γίνουν όλα τώρα"
  • [03] Υποβάθμιση της Ελλάδας από τον Fitch
  • [04] "Θα συνεχιστούν οι συγχωνεύσεις"
  • [05] "Σύγχρονοι Κένταυροι" ο»Ώ

  • [01] ''Να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις''

    Μήνυμα εθνικής συστράτευσης σε κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας απηύθυνε από το Ναύπλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε σύσκεψη με τοπικούς φορείς.

    "Όταν τίθεται θέμα κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, υπάρχει τοίχος. Και αυτό το επαναλαμβάνουμε όποτε χρειαστεί και γι' αυτό πρέπει να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις", τόνισε ο πρωθυπουργός, "απαντώντας" έτσι στην προσφώνηση του δημάρχου Ναυπλίου, ο οποίος τον κάλεσε "να μην κάνει ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα".

    Ο Γ.Παπανδρέου έφερε ως παράδειγμα την αντίδρασή του, όταν ετέθη ζήτημα αφαίρεσης ψήφου από τις χώρες με υψηλά χρέη και ελλείμματα.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αλλαγή νοοτροπίας είναι μείζον ζήτημα και τόνισε ότι το κράτος πρέπει να είναι αρωγός και όχι διαχειριστής τοπικών προβλημάτων, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση, αλλά υπάρχουν φορές, που παρασύρεται από την καθημερινότητα.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ταυτισμένη με τον λαό, που την εξέλεξε - είμαστε σύμμαχοι με κάθε πολίτη, ενάντια σε μια δημόσια διοίκηση που πρέπει να αλλάξει, τόνισε.

    Αναφορικά με τις τράπεζες, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνικότητα των τραπεζών, ενώ σε ό,τι αφορά την ανεργία και "απαντώντας" σε επισήμανση, που του έγινε, για γενίκευση των ευέλικτων μορφών εργασίας, αφ' ενός μεν αναφέρθηκε στη επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, αφ' ετέρου δε επισήμανε ότι, κατά την γνώμη του, το πρόβλημα δεν είναι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης ή η μερική απασχόληση, αλλά το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπήρχαν πολύ δύσκαμπτες - όπως ανέφερε - μορφές απασχόλησης, που ευνοούσαν, σε πολλές περιπτώσεις, την ανομία.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια στήριξης της εργασίας - έστω και με την μορφή της μερικής απασχόλησης- υπό την προϋπόθεση ότι όλα αυτά γίνονται νόμιμα.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας θα βασιστεί, κατά μεγάλο μέρος, στην ποιότητα των προϊόντων της.

    Από τη μεριά των εκπροσώπων των τοπικών φορέων, ακούστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ παράλληλα διατυπώθηκαν και προτάσεις.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Πρέπει να γίνουν όλα τώρα"

    Η κυβέρνηση ξεκινά τις αποκρατικοποιήσεις, «βάζοντας μπροστά πωλήσεις συμμετοχών σε εισηγμένες εταιρείες, με πιο γρήγορη υλοποίηση χρηματοοικονομικών ροών που αφορούν την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Είναι ένα πολύπλοκο πράγμα, αλλά δεν υπάρχει πια χρόνος. Πρέπει να γίνουν όλα και να γίνουν τώρα», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του Κομμουνιστικού Κόμματος για την δημόσια περιουσία.

    Κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου, οι αποκρατικοποιήσεις αποσκοπούν στο «να ξαναβάλουμε μπροστά την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας», προχωρώντας «πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά»

    Οι βουλευτές του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Σπύρο Χαλβατζή, αντιπρότειναν μια «άλλου τύπου οικονομία, προσανατολισμένη στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι των αναγκών του κεφαλαίου να κερδοφορήσει - και με κοινωνικοποιημένα τα βασικά μέσα παραγωγής».

    Ο Γιάννης Πρωτούλης έκρινε πως "είναι ψέμα ότι θα επενδύσουν με δικά τους κεφάλαια οι ιδιώτες. Όσες επενδύσεις έγιναν, έγιναν με πολύ μεγάλη χρηματοδότηση απβ το Δημόσιο. Και στο Ρίο-Αντίριο, στην Αττική Οδό, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τι θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ; Πόσες θέσεις εργασίας παραπάνω απέκτησαν τα λιμάνια μετά την παραχώρησή τους στην COSCO;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Υποβάθμιση της Ελλάδας από τον Fitch

    Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά τρείς βαθμίδες, στο επίπεδο Β+ από ΒΒ+ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch, σύμφωνα με την οικονομική ειδησεογραφική υπηρεσία "Marketwatch".

    Οι προοπτικές αξιολόγησης του χρέους παραμένουν αρνητικές, σύμφωνα με τη Fitch.

    "Η απόφαση υποβάθμισης από τον οίκο Fitch έρχεται σε μια περίοδο που το οικονομικό πρόγραμμα αξιολογείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και επηρεάζεται από την έντονη φημολογία η οποία κατακλύζει τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο", αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Θα συνεχιστούν οι συγχωνεύσεις"

    Το πείραμα της συγχώνευσης των νοσοκομείων "Έλενα" και "Αλεξάνδρα" δείχνει να επιτυγχάνει και η δεύτερη συγχώνευση θα ξεκινήσει άμεσα για το Νοσοκομείο του Ρίου με το νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας

    Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι από 1ης Ιουνίου θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς θα συνδεθούν τα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

    Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών Υγείας μπαίνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, προμηθευτόταν καρδιολογικά στεντς με φαρμακευτική ουσία και τα πλήρωνε 1.500 ευρώ, ενώ η τιμή που έχει καθορίσει το Παρατηρητήριο Τιμών δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

    Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι τα ευρήματα των επιθεωρητών θα παραδοθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

    Στο μεταξύ, με χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΙΚΑ, και μετά το πόρισμα ειδικής επιτροπής, καθορίζονται νέες τιμές σε 374 νοσοκομειακά είδη περίθαλψης, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και κάτω από τις τιμές του Παρατηρητηρίου, με μειώσεις που φθάνουν μέχρι και το 50%.

    Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλη σπατάλη και αρπαγή στο χώρο της υγείας, και κάλεσε την κυβέρνηση να συγκρουστεί αποφασιστικά με όλα αυτά τα συμφέροντα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Σύγχρονοι Κένταυροι"

    Μία ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στον Ελληνικό Ιππικό Ομιλο στο Μαρούσι. Η πρεσβεία της Ουγγαρίας διοργάνωσε μία διαφορετική δεξίωση. Η ιδιαιτερότητά της ήταν ότι οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν μία επίδειξη εφίππης τοξοβολίας. Οι έφιπποι τοξοβόλοι ήταν ένα απο τα σημαντικότερα τμήματα του στράτου του Τζένγκις Χαν και συνέβαλε τα μέγιστα στις μάχες που έδωσε για την δημιουργία της Μογγολικής Αυτοκρατορίας. Την παράδοση της έφιππης τοξοβολίας επανέφερε στο προσκήνιο ο Ούγγρος Κασάι Λάιος, ο καλύτερος έφιππος τοξοβόλος στον κόσμο, κάτοχος πολλών ρεκορ Γκίνες.

    Οι έφιπποι τοξοβόλοι όμως που έκαναν την επίδειξη δεν ήταν Ούγγροι, αλλά Έλληνες. Συγκεκριμένα η ομάδα "Ελληνες Κένταυροι", που δημιούργηθηκε στα τέλη του 2006, είναι ένα σωματείο που απαρτίζεται απο περίπου 200 αθλητές, ενώ είναι η μοναδική τετοίου είδους ομάδα στην Ελάδα και έχει κατακτήσει παγκόσμιες διακρίσεις.

    Σους αγώνες έφιππης τοξοβόλιας ο αθλητής διανύει με το άλογο του μία διαδρομή 90 μέτρων, στην οποία χωρίς να οδηγεί το άλογο του με ηνία και έχοντας στα χέρια του το τόξο και τα βέλη, πρέπει να χτυπήσει τρεις διαφορετικούς στόχους, τοποθέτημενους με διαφορετικη κλίση ο καθένας. Τον τελεύταιο στόχο μάλιστα ο αθλητής πρέπει να τον χτυπήσει γυρνώντας το σώμα του προς τα πίσω.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 May 2011 - 16:30:21 UTC