Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Συναίνεση και αποκρατικοποιήσεις"
  • [02] Απεργία ΠΟΕ- ΟΤΑ σήμερα, ΕΛΠΕ από αύριο
  • [03] Πανελλήνιες: "Απαιτητικά" τα θέματα της Βιολογίας
  • [04] Με αξιολόγηση οι μετατάξεις Video
  • [05] Κανονικά η απογραφή
  • [06] Στο Ηρώδειο το καλοκαίρι ο»Ώ

  • [01] "Συναίνεση και αποκρατικοποιήσεις"

    Να συναινέσουν «στους στόχους και στις πολιτικές» του οικονομικού προγράμματος προσαρμογής κάλεσε ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν, όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι η συναίνεση αποτελεί προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος.

    Σύμφωνα με τον Επίτροπο, είναι καθοριστικής σημασίας, οι ελληνικές αρχές να ανακοινώσουν αποφασιστικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

    Όταν ληφθούν αυτά τα μέτρα, συμπλήρωσε ο Όλι Ρεν, το Eurogroup θα εξετάσει ενδεχόμενα επόμενα βήματα.

    Η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του δημοσίου ύψους 15 δισ. το 2011 και το 2012 είναι αποφασιστικής σημασίας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί, τόνισε ο Επίτροπος.

    Ο Όλι Ρεν επανέλαβε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    "Συνταγή καταστροφής" χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, το μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γιούργκεν Σταρκ, στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο που πραγματοποιείται στο Λαγονήσι, από το Βρετανικό περιοδικό Economist.

    "Αποτελεί ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι μια αναδιάρθρωση, υποτίμηση ή άλλο θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων" της Ελλάδας, επεσήμανε ο κ.Σταρκ.

    "Απορρίπτω την επιλογή μιας ήπιας αναδιάρθρωσης για την Ελλάδα", δήλωσε ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπίνι Σμάγκι στη διάρκεια παρέμβασής του στο Μιλάνο.

    Τέλος, ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, σημείωσε, στο συνέδριο του Economist, πως η Ελλάδα οφείλει "να επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" και ιδιαίτερα όσες αφορούν στη σμίκρυνση του δημόσιου τομέα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Απεργία ΠΟΕ- ΟΤΑ σήμερα, ΕΛΠΕ από αύριο

    Εικοσιτετράωρη απεργία στους Δήμους έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ και παναττική στάση εργασίας από τις 11.30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου η ΑΔΕΔΥ, για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και στο οποίο προβλέπεται αύξηση των ωρών εργασίας, μετατάξεις κ.α.

    Συγκέντρωση και πορεία μέχρι τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι των ΟΤΑ και στη Θεσσαλονίκη.

    Εξάλλου, σε τέσσερις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ το ΔΣ του Σωματείου προγραμματίζει επίσης για αύριο συνέντευξη Τύπου «για να αποκατασταθεί η αλήθεια που τόσο βάναυσα κακοποιήθηκε από την Εταιρεία, προσβάλλοντας όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ».

    Το Σωματείο των εργαζομένων έχει αποφασίσει επίσης άλλη μία 24ωρη απεργία, την ημέρα που θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 29 Ιουνίου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Πανελλήνιες: "Απαιτητικά" τα θέματα της Βιολογίας

    Με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Χημείας, της Βιολογίας και των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (όλα κατεύθυνσης) συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις.

    Οι υποψήφιοι συνάντησαν δυσκολίες μόνο στη Βιολογία. Όπως είπαν πολλοί απ΄αυτούς, τα θέματα ήταν πολλά, δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους και οπωσδήποτε ήταν τα δυσκολότερα των τελευταίων χρόνων.

    Οι καθηγητές χαρακτηρίζουν τα θέματα "απαιτητικά", ενώ σημειώνουν ότι φέτος η εξεταστική επιτροπή φαίνεται να επιλέγει δυσκολότερα θέματα και εκτιμούν πως στόχος αυτής της επιλογής είναι η πτώση των βάσεων.

    Κατά τα άλλα, στην Ιστορία οι περισσότεροι βρήκαν τα θέματα εύκολα και κατανοητά, το ίδιο και στη Χημεία, ενώ ορισμένες ασάφειες στη διατύπωση θεμάτων, διαπίστωσαν κάποιοι υποψήφιοι στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, που από πολλούς θεωρείται δύσκολο μάθημα.

    Τη σκυτάλη των εξετάσεων θα ξαναπάρουν οι ίδιοι υποψήφιοι μεθαύριο, με Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής κατεύθυνσης) και Φυσική (Θετικής-Τεχνολογικής).

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Με αξιολόγηση οι μετατάξεις Video

    Περισσότεροι από 40.000 υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που εργάζονται σήμερα σε ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και Ανώνυμες Εταιρίες του δημοσίου, αναμένεται να περάσουν από αξιολόγηση, έπειτα από ενδεχόμενη κατάργηση ή συγχώνευση των φορέων που απασχολούνται, σύμφωνα με πληροφορίες και με δεδομένη την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών για την ανάγκη αξιολόγησης των υπαλλήλων.

    Με αφορμή όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να απαιτεί την απόλυση του 1/3 των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του δημοσίου, ήδη έχουν αναπτυχθεί σενάρια για το ποιοι «κινδυνεύουν να βρεθούν στο ταμείο ανεργίας», δημιουργώντας πανικό σε μερίδα εργαζομένων, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο, που να επιβεβαιώνει αυτούς τους φόβους.

    Πάντως, ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι «δεν είμαι υπέρ ούτε των τυφλών μετατάξεων ούτε των τυφλών απολύσεων, γιβ αυτό πρέπει να περάσουμε σε ένα σύστημα αξιολόγησης και το μόνο που μπορεί να αναλάβει το βάρος αυτής της ευθύνης, ώστε να υπάρχουν τα εχέγγυα αντικειμενικότητας, διαφάνειας και αξιοκρατίας, είναι το ΑΣΕΠ».

    Σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται ότι έρχεται νέο, μεγάλο αυτή τη φορά, κύμα μετατάξεων από ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του δημοσίου, όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγχώνευσης και κατάργησης οργανισμών που ελέγχονται από το δημόσιο, καθώς το 2011 θα πραγματοποιηθούν μόνο 4.000 μετατάξεις από τον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ, καλύπτοντας μέρος του ορίου των 10.600 προσλήψεων για φέτος.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Κανονικά η απογραφή

    Κανονικά διεξάγεται η γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών 2011, παρά τα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη εβδομάδα. Η απογραφή ξεκίνησε στις 10 Μαΐου, πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την επικράτεια και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου.

    Τα βασικά προβλήματα που παρουσιάζονται έχουν να κάνουν κυρίως με την άρνηση Ελλήνων πολιτών να απογραφούν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, καθώς επίσης με τον φόβο και την καχυποψία από πλευράς, κυρίως, των γηραιότερων.

    Επιπλέον, δεν είναι λίγοι αυτοί που αρνούνται να απογραφούν σε κάθε περίπτωση, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση.

    Σημειώνεται ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα από πλευράς των μεταναστών, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν την απογραφή ως μέρος της διαδικασίας ένταξής τους στην ελληνική κοινωνία.

    "Η διαδικασία της γενικής απογραφής, μέχρι στιγμής, σε γενικές γραμμές, διεξάγεται κανονικά", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου.

    Όσον αφορά στους μετανάστες, ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι "σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνουμε από όλες τις εποπτείες της χώρας, το μεγαλύτερο ποσοστό έχει απογραφεί κανονικά".

    Η απογραφή πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες στο www.apografi2011.gr.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Στο Ηρώδειο το καλοκαίρι

    Πληθώρα εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν φέτος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, καθώς το Ελληνικό Φεστιβάλ ζήτησε το μνημείο και για τον Σεπτέμβριο, περίοδο που πραγματοποιούνταν κυρίως εξωφεστιβαλικές εκδηλώσεις, ενώ μια ακόμα καινοτομία είναι και η μεταφορά παραστάσεων της Επιδαύρου στην Αθήνα.

    Μεταξύ άλλων:

    - Την 1η Ιουνίου και στις 3-5 του ίδιου μήνα, θα παρουσιαστούν οι όπερες «Καβαλερία Ρουστικάνα» και «Παλιάτσοι» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

    -Στις 12 Ιουνίου η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ και με σολίστ τον Κυπριανό Κατσαρή (πιάνο), θα παρουσιάσει αφιέρωμα στον Φραντς Λιστ, ενώ στις 18 Ιουνίου θα δοθεί η παράσταση «Νιζίνσκι: Είμαι μια μαριονέτα του Θεού ...».

    -Στις 24 Ιουνίου η Ορχήστρα των Χρωμάτων, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, θα δώσει συναυλία αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

    - Στις 26 Ιουνίου η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σκάλας του Μιλάνου, υπό τη διεύθυνση του Σεμιόν Μπίτσκοφθα, είναι αφιερωμένη στον Γκούσταβ Μάλερ με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του, ενώ στις 29 και 30 Ιουνίου το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ με την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 May 2011 - 10:30:22 UTC