Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι πρώτες καταθέσεις της Προανακριτικής για τα υποβρύχια
  • [02] Καταδίκη Κεντέρη - Θάνου ο»Ώ

  • [01] Οι πρώτες καταθέσεις της Προανακριτικής για τα υποβρύχια

    Τη Πέμπτη στις 10 το πρωί, με τις καταθέσεις έξι δημοσιογράφων, ξεκινάει τις εργασίες της η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής που θα διερευνήσει ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση της σύμβασης των γερμανικών υποβρυχίων.

    Ως μάρτυρες θα εξεταστούν οι δημοσιογράφοι Ν. Χατζηνικολάου, Μάκης Πολάτος, Τάσος Τέλλογλου, Γιάννα Παπαδάκου, Αριστέα Μπουγάτσου και Κώστας Αλατζάς οι οποίοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μάρκο Μπόλαρη, είχαν το βασικό ρεπορτάζ για την συγκεκριμένη υπόθεση.

    Η Επιτροπή συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα, εκλέγοντας πρόεδρο τον κ. Μπόλαρη, αντιπρόεδρο τον Άγγελο Μανωλάκη και γραμματέα τον Άγγελο Τόλκα.

    Όπως ανέφερε αμέσως μετά ο κ. Μπόλαρης, η ΝΔ ζήτησε να καθυστερήσει για μια εβδομάδα η έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί για την δικογραφία, αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό, λόγω του περιορισμένου χρόνου που υπάρχει μέχρι τις 6 Ιουνίου για την κατάθεση του πορίσματος.

    Επίσης, ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ότι ήδη έχει μοιραστεί σε όλα τα μέλη της Επιτροπής η δικογραφία ενώ αναμένεται ακόμα το υλικό της γερμανικής δικαιοσύνης από τις καταθέσεις των στελεχών των γερμανικών εταιριών Ferrostaal και HDW.

    Υπενθυμίζεται ότι η Προανακριτική Επιτροπή θα ασχοληθεί μόνον με την ενδεχόμενη εμπλοκή του κ. Τσοχατζόπουλο, ενώ, σε ότι αφορά την εκτέλεση της σύμβασης από τους επόμενους υπουργούς Άμυνας, την έρευνα θα διεξάγει Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, η οποία θα ενισχυθεί με επιπλέον αρμοδιότητες, όπως αυτές που έχει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Καταδίκη Κεντέρη - Θάνου

    Ποινές φυλάκισης από έξι έως και τριαντατρεις μήνες, με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους κατηγορούμενους για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004.

    Το δικαστήριο επέβαλε στους δύο Ολυμπιονίκες συνολική ποινή, κατά συγχώνευση,31 μηνών φυλάκισης, και στον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο, φυλάκιση 33 μηνών.

    Οι κατηγορούμενοι γιατροί του ΚΑΤ καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 6 έως 8 μήνες, ενώ στους δύο αυτόπτες μάρτυρες επιβλήθηκε φυλάκιση 7 και 15 μηνών.

    Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις όλων των κατηγορουμένων.

    Λίγο νωρίτερα, με απόφασή του, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά μόνο στους αυτόπτες μάρτυρες (πρότερος έντιμος βίος) και στους γιατρούς (μη ταπεινά ελατήρια), γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της υπεράσπισης των τριών βασικών κατηγορουμένων. Μάλιστα, όπως είπε ο συνήγορος του κ. Τζέκου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σκοπεύει να καταθέσει αγωγή κακοδικίας, θεωρώντας εσφαλμένη την κρίση του δικαστηρίου. Απευθυνόμενος στην έδρα, ο συνήγορος σχολίασε την απόφαση λέγοντας "ετιμήθη η δικαιοσύνη σήμερα".

    Πριν την έκδοση της τελικής απόφασης, ο προπονητής Χρήστος Τζέκος αποχώρησε από το δικαστήριο, όταν άκουσε την πρόταση του εισαγγελέα, που ζήτησε ως ποινή βάσης τα 4 χρόνια.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 May 2011 - 14:30:15 UTC