Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εγκληματική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας"
  • [02] Στο νοσοκομείο με κατάγματα ο αρχιεπίσκοπος
  • [03] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τρίτη ο πρωθυπουργός
  • [04] Από τον Ιούνιο η φοροκάρτα ο»Ώ

  • [01] "Εγκληματική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας"

    Η διαφάνεια, η αλληλεγγύη και η αξιοκρατία είναι οι αρχές που υπηρετούμε, τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα της «Διεθνούς Διαφάνειας», με θέμα "Κράτος και Διαφθορά". Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του αναφέρθηκε στις παθογένειες του ελληνικού κράτους και στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα για να αλλάξει τα πράγματα.

    Σε πρακτικές αδιαφάνειας απέδωσε ο πρωθυπουργός και όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στην διεθνή οικονομία, στη δράση των αγορών, αλλά και στην επίθεση που δέχτηκε η χώρα αλλά και το ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε εγκληματική προπαγάνδα κατά της χώρας αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες, όπως είπε, σε βάρος του ευρώ. Υπονομεύουν, τόνισε χαρακτηριστικά, τη χώρα αλλά και τη ζώνη του ευρώ.

    Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, περάσαμε, περνάμε και θα περάσουμε δύσκολα χρόνια, καθώς η χώρα βασίστηκε σε ένα στρεβλό αναπτυξιακό μοντέλο, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στην παρέμβασή του. Αυτό όμως, τόνισε ο υπουργός, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει προοπτική, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται θα φέρουν δημοσιονομική προσαρμογή και νέες θέσεις εργασίας.

    Εξάλλου, "ανοησίες" και "κακόγουστο αστείο" χαρακτήρισε τα σενάρια περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους με "κούρεμα" και πρόσθεσε ότι όλα αυτά δεν τα θέλουν ούτε η χώρα μας, ούτε η ευρωζώνη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στο νοσοκομείο με κατάγματα ο αρχιεπίσκοπος

    Στην Αθήνα μεταφέρεται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αγρίνιο για την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου, υπέστη δύο κατάγματα στο πόδι.

    Ο κ. Ιερώνυμος τραυματίστηκε προσερχόμενος στον ιερό ναό του Αγίου Χριστοφόρου, όταν βγαίνοντας από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε, γλίστρησε, προφανώς λόγω της ολισθηρότητας από την βροχή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιεπίσκοπος θα εισαχθεί στο ΚΑΤ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τρίτη ο πρωθυπουργός

    Τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου θα δεχθεί την Τρίτη, στις 13.30, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Από τον Ιούνιο η φοροκάρτα

    Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της «φοροκάρτας», στην οποία θα καταγράφονται οι αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων για το κτίσιμο του αφορολόγητου αποδείξεων των 12.000 ευρώ.

    Όπως προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών η χρήση της φοροκάρτας θα είναι προαιρετική και δεν θα περιέχει κανένα προσωπικό στοιχείο των φορολογούμενων ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή ένσταση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Για τον κάθε φορολογούμενο θα προβλέπεται ότι θα μπορεί να ενεργοποιήσει το πολύ μέχρι 3 κάρτες, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών του.

    Η φοροκάρτα θα καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των φορολογούμενων και θα δίνει τη δυνατότητα στην εφορία να ελέγχει online τον τζίρο των επιχειρήσεων και τον ΦΠΑ που οφείλουν να αποδίδουν.

    Διευκρινίζεται ότι η φοροκάρτα θα είναι ανώνυμη ενώ θα έχει τις διαστάσεις μια συνηθισμένης μαγνητικής πιστωτικής κάρτας. Είτε ο καταναλωτής πληρώνει για την αγορά ενός προϊόντος με μετρητά, είτε με πιστωτική - χρεωστική κάρτα, θα δίνει στον καταστηματάρχη την κάρτα του για να την περάσει από τα μηχανήματα POS, που χρησιμοποιούνται και σήμερα για τις πιστωτικές κάρτες. Έτσι, η συναλλαγή θα καταγράφεται από την τράπεζα, η οποία δεν θα έχει καμία πληροφορία για τον καταναλωτή που έκανε τη συναλλαγή.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 May 2011 - 20:30:18 UTC