Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σεναριολογία στα όρια της εγκληματικότητας"
  • [02] Εισβολή του στρατού στην Μπανιάς
  • [03] Έκθεση σχολικών βιβλίων
  • [04] Καθαρισμός των ακτών
  • [05] Κατά των πυρηνικών ο»Ώ

  • [01] "Σεναριολογία στα όρια της εγκληματικότητας"

    "Καλώ τους πάντες ειδικά στην ΕΕ να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο τέταρτο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών, στο Μεγανήσι και απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε όσα ανεύθυνα, όπως είπε, αναφέρθηκαν χθες για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται το χρέος με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, τόνισε, αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον κ.Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο.

    Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε ότι χθες ανεύθυνα, κάποιοι θέλησαν να ενσπείρουν τον φόβο για κερδοσκοπικούς λόγους. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ελλοχεύοντες κινδύνους και προβοκάτσιες και υπογράμμισε ότι κανένα σενάριο εξόδου από το ευρώ δεν συζητήθηκε καν.

    Ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να εμπλακεί στις σεναριολογίες που συχνά αγγίζουν τα όρια της εγκληματικότητας, σημείωσε ότι αυτή η σεναριολογία επιδρά πολύ αρνητικά στην ψυχολογία του ελληνικού λαού και του κάθε επενδυτή και τόνισε ότι δεν μπορεί η προσπάθεια του ελληνικού λαού να υπονομεύεται από διάφορα σενάρια και από δημόσια κακοφωνία.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Εισβολή του στρατού στην Μπανιάς

    Στην πόλη Μπανιάς, ένα από τα προπύργια των αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική Συρία εισέβαλε ο στρατός της χώρας.

    Τα άρματα μάχης μπήκαν νωρίς το πρωί στην πόλη με κατεύθυνση τις νότιες συνοικίες, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές, σύμφωνα με ακτιβιστές.

    Οι κάτοικοι σχημάτισαν ανθρώπινες ασπίδες για να εμποδίσουν τα άρματα μάχης να πλησιάσουν τις συνοικίες αυτές, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές και πρόσθεσαν πως οι επικοινωνίες και η ηλεκτροδότηση της πόλης έχουν διακοπεί.

    Στο μεταξύ, άρματα μάχης έχουν περικυκλώσει και το χωριό Μπάιντα κοντά στην Μπανιάς.

    Εξάλλου, η συριακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Sawasiah ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 800 πολίτες από τότε που ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πριν επτά εβδομάδες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Έκθεση σχολικών βιβλίων

    Ποια μαθήματα διδάσκονταν οι πρόγονοί μας στο σχολείο; Τι βιβλία είχαν; Έγραφαν κι αυτοί πάνω τους, όπως εμείς;

    Στα παραπάνω ερωτήματα καλείται να δώσει απάντηση η έκθεση σχολικών βιβλίων, με τίτλο "Σχολικά βιβλία του 19ου αιώνα", που παρουσιάζει το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 13 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.

    Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 50 σχολικά βιβλία του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού από τη συλλογή του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών. Η συλλογή θεωρείται από τις πλουσιότερες στο είδος της. Απαρτίζεται από 120 σχολικά βιβλία του 19ου αιώνα, ορισμένα από τα οποία είναι εξαιρετικά σπάνια. Τα περισσότερα απ' αυτά είναι διδακτικά βιβλία, ενώ μόλις τρία-τέσσερα αφορούν μεθόδους εκμάθησης ξένων γλωσσών για τον γενικό πληθυσμό. Η συλλογή συμπληρώνεται από εκατοντάδες νεότερα σχολικά εγχειρίδια, που χρονολογούνται από τα μέσα του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.

    Τα βιβλία προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Μανόλη Τριανταφυλλίδη, καθώς και από δωρεές στο Ίδρυμα (η σημαντικότερη απ' αυτές ήταν του θεολόγου Αμίλκα Αλιβιζάτου).

    Η θεματολογία τους καλύπτει τα περισσότερα μαθήματα που διδάσκονταν εκείνη την εποχή στα δημοτικά, γυμνάσια και παρθεναγωγεία της χώρας: αρχαία και νέα ελληνικά, μαθηματικά, φυσική, ανθρωπολογία, φυσική ιστορία, γεωγραφία, θρησκευτικά, χρηστομάθεια, μετρική και ξένες γλώσσες.

    Τα βιβλία αυτά εκδίδονταν κυρίως στην Αθήνα, αλλά και ορισμένες φορές στην Κωνσταντινούπολη και την Ερμούπολη της Σύρου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Καθαρισμός των ακτών

    Πεντακόσιοι τόνοι διαλυμένων πλαστικών βρίσκονται στην επιφάνεια της Μεσογείου. 250 δισεκατομμύρια μικροσωματίδια πλαστικού επιπλέουν στα νερά της απειλώντας κάθε μορφή ζωής. Αυτή είναι η εικόνα που αντίκρισαν Γάλλοι και Βέλγοι επιστήμονες εξετάζοντας δείγματα νερού.

    Στη Γαλλία θα ξεκινήσει σύντομα πιλοτική εφαρμογή προγράμματος συλλογής των επιπλέοντων απορριμμάτων από αλιευτικά σκάφη, με τη βοήθεια ειδικού μηχανισμού. Παράλληλα, προωθείται η θεσμοθέτηση μέτρων για την γενικευμένη απαγόρευση της χρήσης της πλαστικής σακούλας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανακοίνωσε πρόσφατα η επίτροπος Αλίειας Μαρία Δαμάνακη.

    Στην Ελλάδα πραγματοποιείται πανελλαδική εκστρατεία εθελοντών για τον καθαρισμό ακτών και φυσικών περιοχών για 16 συνεχή χρονιά από το Δίκτυο Μεσόγειος sos σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

    Η εκστρατεία έχει σύνθημα «το μόνο είδος που δεν πρέπει να ζει σε θάλασσες και ακτές είναι τα σκουπίδια!» και ξεκινά με τον καθαρισμό της παραλίας του Σχινιά την Κυριακή 8 Μαϊου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Κατά των πυρηνικών

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Ιαπωνία ζητώντας να σταματήσει η χρήση πυρηνικής ενέργειας μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα.

    Παρά τη βροχή χιλιάδες Ιάπωνες συγκεντρώθηκαν σε ένα πάρκο του Τόκιο κρατώντας πανό που έγραφαν: "Η πυρηνική ενέργεια είναι ξεπερασμένη" και "Θέλουμε αλλαγή ενεργειακής πολιτικής".

    Δύο μήνες μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1) ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν ζήτησε την Παρασκευή να κλείσει ο πυρηνικός σταθμός της Χαμαόκα στην κεντρική Ιαπωνία λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν ότι ένας ισχυρός σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει κι άλλη πυρηνική κρίση.

    Στην Ιαπωνία πριν το σεισμό λειτουργούσαν περίπου 50 πυρηνικοί σταθμοί, ενώ η πυρηνική ενέργεια προσφέρει το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 May 2011 - 12:30:16 UTC