Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουρκία: Δρακόντειοι μέτρα στο Διαδίκτυο
  • [02] Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις
  • [03] Μαροκινό φεστιβάλ
  • [04] Κανονικά τα πλέι οφ ο»Ώ

  • [01] Τουρκία: Δρακόντειοι μέτρα στο Διαδίκτυο

    Αυστηροί περιορισμοί θα ισχύουν από τις 22 Αυγούστου ως προς την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην Τουρκία, πράγμα που χαρακτηρίζεται από τους επικριτές της νέας ρύθμισης ως το "τέλος της εποχής του Ίντερνετ στην Τουρκία".

    Το νέο σύστημα θεσμοθετεί τέσσερα "φίλτρα". Θα είναι υποχρεωτική η επιλογή ενός από αυτά, εκ μέρους όλων των χρηστών. Πρόκειται για το "οικογενειακό, παιδικό, εσωτερικό και κανονικό" φίλτρο.

    Οικογενειακό: Θα εμποδίζεται η πρόσβαση σε ιστοσελίδες που έχουν απαγορευτεί ή έχουν περιληφθεί σε μαύρη λίστα. Παιδικό: Θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε ιστοσελίδες που εγκρίνει η αρμόδια τουρκική υπηρεσία για τα παιδιά. Εσωτερικό: Πρόσβαση μόνο σε ιστοσελίδες Τουρκίας. Κανονικό: Θα εμποδίζεται η πρόσβαση σε απαγορευμένες ιστοσελίδες.

    Η παράκαμψη ή η προσπάθεια για παράκαμψη των φίλτρων αυτών θα συνιστά ποινικό αδίκημα. Μέχρι σήμερα, όταν επιβαλλόταν στην Τουρκία απαγόρευση πρόσβασης σε κάποιες ιστοσελίδες, όπως το YouTube, οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης κάνοντας, κάποιες ρυθμίσεις, όπως η αλλαγή του DNS. Μετά τις 22 Αυγούστου, αυτό θα απαγορεύεται.

    Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις απαιτείται από τους διακομιστές να επιτρέπουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο μόνο σε "πελάτες" με συγκεκριμένο όνομα χρήστη και κωδικό. Πράγμα που σημαίνει με άλλα λόγια ότι θα καταγράφονται συνεχώς οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται κάθε τούρκος πολίτης.

    Αυτό που υπογραμμίζουν στο σημείο αυτό όσοι αντιδρούν στις νέες ρυθμίσεις είναι το ότι "το φιλτράρισμα είναι κάτι που υπάρχει και σήμερα, αλλά είναι προαιρετικό και μπορεί να κάνει ο κάθε πολίτης, με τη βοήθεια συγκεκριμένων προγραμμάτων που κυκλοφορούν. Τώρα όμως το φιλτράρισμα θα είναι επιβεβλημένο και υποχρεωτικό".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις

    Το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει μετά από δύο χρόνια. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η τελετή εκκίνησης κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου 161 αυτοκίνητα διέσχισαν τη ράμπα της αφετηρίας.

    Το 10ο Mercedes-Benz Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις είναι ο 2ος φετινός αγώνας της κατηγορίας Sporting για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Ράλι και ο 5ος φετινός για την κατηγορία Regularity. Η πρώτη κατηγορία συγκεντρώνει 63 συμμετοχές και η δεύτερη 98.

    Στην κατηγορία Sporting τα πληρώματα κινούνται σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Οι δύο πρώτες μέρες του ελληνικού αγώνα, Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου, περιλαμβάνουν ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές και η τρίτη ημέρα χωμάτινες.

    Το 10ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις έχει κέντρο τα Καμένα Βούρλα και οι συμμετέχοντες στην κατηγορία Sporting θα αγωνιστούν σε ειδικές διαδρομές νοτιοδυτικά της πόλης την πρώτη και την τρίτη ημέρα και βορειοδυτικά της Λαμίας τη δεύτερη ημέρα

    Ο αγώνας της κατηγορίας Regularity είναι τριήμερος και οι αγωνιζόμενοι δεν επιδίδονται σε αγώνα ταχύτητας, αλλά ουσιαστικά σε μια μάχη ακριβείας και σωστού υπολογισμού του χρόνου και της μέσης ωριαίας ταχύτητας στις μεγάλες διαδρομές.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μαροκινό φεστιβάλ

    Μια από τις ομορφότερες χώρες τις Μεσογείου, το Μαρόκο, ανοίγει τις πόρτες του στην Αθήνα. Με γεύσεις, χρώματα, μουσική, τέχνες, καλεί τους Αθηναίους να απολαύσουν με όλες τις αισθήσεις τους έναν πλούσιο πολιτισμό που ανατέλλει από τα βάθη των 8.000 χρόνων της ιστορίας του. Η τελετή έναρξης του πολιτιστικού γαστρονομικού τουριστικού φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Saint George Lykabettus (που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις) από τον πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου Αμπντελχαντέρ Ελ Ανσάρι και τη σύζυγό του, με πολλούς επίσημους προσκεκλημένους, παρουσία του υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη.

    «Είμαστε ευτυχείς που μπορέσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο το οποίο είχαμε στην καρδιά μας από την άφιξή μας στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια και να παρουσιάσουμε στους Έλληνες φίλους μας κάποιες πτυχές του αρχαίου πολιτισμού και του τρόπου ζωής του Μαρόκου, ενός πολιτισμού που έχει δεχθεί πολυάριθμες επιρροές και έχει τις ρίζες του στην παράδοση, ενώ παράλληλα είναι ανοιχτός στις καινοτομίες», είπε ο Πρέσβης επισημαίνοντας ότι το Μαρόκο έχει «μία έντονη μεσογειακή διάσταση που μοιραζόμαστε με την Ελλάδα, μία χώρα που αγαπάμε, λίκνο του πολιτισμού και πηγή πολιτιστικής ακτινοβολίας σε ολόκληρο τον κόσμο». Ο ίδιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίησή του φεστιβάλ.

    Γαστρονομία, μουσική, μόδα και παραδοσιακές τέχνες, τεσσερις ενότητες εκδηλώσεων, θα «μιλήσουν» μέχρι το προσεχές Σάββατο στην Αθήνα για τον πλούτο του Μαρόκου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κανονικά τα πλέι οφ

    Ευρεία σύσκεψη κορυφής για το ποδόσφαιρο, και ειδικά για τη βία στα γήπεδα, τη φοροδιαφυγή, το «μαύρο» χρήμα και την ατιμωρησία, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, στο γραφείο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

    Συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα, ειδικά μετά τα θλιβερά γεγονότα που στιγμάτισαν τον τελικό του κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρόμητου, και αποφασίστηκε να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση των νοσηρών αυτών φαινόμενων. Ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της σύσκεψης, υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κάθαρση του ποδοσφαίρου και ν' αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα όσα το «στοιχειώνουν» τα τελευταία χρόνια και το έχουν καταδικάσει στη στασιμότητα και την ανυποληψία.

    Αποφασίστηκε, καταρχήν, να διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, αλλά πριν από κάθε παιχνίδι θα εξετάζει η αστυνομία και οι αρμόδιοι φορείς για το αν και κατά πόσον είναι εφικτή η ομαλή διεξαγωγή του. Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί περιθώριο-τελεσίγραφο στην ΕΠΟ και στη Σούπερ Λίγκα, για ν' αποφασίσουν από κοινού ποια θα είναι τα συγκεκριμένα βήματα της κάθαρσης στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αν δεν ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα κατά της διαφθοράς και της βίας, τότε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει τη «στρόφιγγα» της χρηματοδότησης των ΠΑΕ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 May 2011 - 18:30:18 UTC