Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολυτήριο και χωρίς Πανελλαδικές
  • [02] Συμφωνία για φθηνά εισιτήρια
  • [03] Μέχρι τις 6 Ιουνίου το πόρισμα
  • [04] "Σάρωσε" τα βραβεία ο»Ώ

  • [01] Απολυτήριο και χωρίς Πανελλαδικές

    Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι με νομοθετική ρύθμιση που έχει κατατεθεί στη Βουλή, οι μαθητές της Γβ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2010-2011.

    Οι μαθητές θα εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γβ τάξης του Γενικού Λυκείου, σε θέματα που ορίζονται από τον οικείο σύλλογο διδασκόντων. Για τη διαδικασία αξιολόγησης των ανωτέρω ενδοσχολικά εξεταζομένων μαθημάτων εφαρμόζονται οι αντίστοιχες διατάξεις του π.δ. 60/2006 (65 Αβ).

    Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, καλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων να ενημερώσουν άμεσα τους μαθητές της Γβ τάξης του σχολείου τους για τη δυνατότητα απόκτησης του απολυτηρίου τους με ενδοσχολικές εξετάσεις κατά το τρέχον σχολικό έτος.

    Οι μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν το απολυτήριο με την παραπάνω διαδικασία θα υποβάλουν αίτηση οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικες ή οι γονείς-κηδεμόνες τους, εφόσον είναι ανήλικοι, την οποία θα πρέπει να καταθέσουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 στο Διευθυντή του Γενικού Λυκείου στο οποίο φοιτούν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συμφωνία για φθηνά εισιτήρια

    Σε συμφωνία με τους ακτοπλόους για μείωση της τιμής των εισιτηρίων, σε ποσοστό ανάλογο με τις μειώσεις ή καταργήσεις που θα υπάρξουν στις κρατήσεις υπέρ τρίτων, κατέληξε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης.

    «Η κυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον θα προχωρήσει αμέσως στην κατάργηση όλων αυτών των φόρων, ενώ οι εταιρείες από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν ότι δεν θα καρπωθούν αυτή τη μείωση με ενδεχόμενες αυξήσεις στα εισιτήρια ώστε φέτος όλοι οι πολίτες να ταξιδέψουν στα νησιά μας με μειωμένες τιμές», υπογράμμισε ο Γιάννης Διαμαντίδης.

    Νωρίτερα, ο υπουργός είχε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

    Ο πρόεδρος της ΕΕΝ Απόστολος Βεντούρης αναφερόμενος στην πρόθεση του υπουργείου να μειώσει συνολικά τις κρατήσεις υπέρ τρίτων, ανέφερε ότι είναι πολύ θετικό το μέτρο και ότι άμεσα θα μειωθεί και η τιμή του εισιτηρίου για τους επιβάτες.

    «Έχουν αρχίσει να μας ακούν αλλά βέβαια η ακτοπλοΐα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χρειάζονται μέτρα, γρήγορα και θεσμικά», είπε ο πρόεδρος της ΕΕΝ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μέχρι τις 6 Ιουνίου το πόρισμα

    Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συγκροτηθεί σε σώμα η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων.

    Οι εργασίες της Επιτροπής αναμένεται να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα, ενώ το πόρισμα στο οποίο θα καταλήξουν τα μέλη της θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 6 Ιουνίου.

    Η σύνθεση της Επιτροπή θα είναι 12μελής και θα απαρτίζεται από 7 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 3 της ΝΔ και από έναν του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μετάσχει εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, καθώς το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη αποχώρησε από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα, καταγγέλλοντας τα δύο μεγαλύτερα κόμματα για "επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης".

    Από το ΠΑΣΟΚ έγινε γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή οι βουλευτές: Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Παντούλας, Άγγελος Μανωλάκης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Μαρία Μίχου, Σπύρος Μοσχόπουλος και Άγγελος Τόλκας.

    Από τη ΝΔ αναμένεται ότι θα είναι μέλη της Προανακριτικής οι βουλευτές: Μαργαρίτας Τζίμας, Αργύρης Ντινόπουλος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    Το ΚΚΕ έχει ορίσει εκπρόσωπο του τον Αντώνη Σκυλλάκο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τον Θοδωρή Δρίτσα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Σάρωσε" τα βραβεία

    Ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με σαρωτική νίκη του «Μαχαιροβγάλτη» του Γιώργου Οικονομίδη, που απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, σκηνογραφίας, ήχου, μοντάζ, ενώ το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη κέρδισε ο Σύλλας Τζουμέρκας για την «Χώρα Προέλευσης», αποσπώντας και το βραβείο μουσικής και μακιγιάζ.

    Το βραβείο Α΄γυναικείου ρόλου κέρδισε η Αριάν Λαμπέντ για την ερμηνεία της στο Attenberg της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη.Ο Αργύρης Ξάφης το αβανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο «Απβ τα κόκαλα βγαλμένα» του Σωτήρη Γκορίτσα. Βραβείο Β΄γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην Ιωάννα Τσιριγκούλη για την ερμηνεία της στην ββ Χωρα προέλευσης « του Σύλλα Τζουμέρκα και β΄ανδρικού ρόλου στον Δημήτρη βΗμελλο για την ερμηνεία του στο «Απβ τα κόκαλα βγαλμένα». Το βραβείο καλύτερου ντοκυμαντέρ κέρδισαν «Τα παιδία δεν παίζει» των Ρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ, και το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους το Casus Belli του Γιώργου Ζώη.

    Το βραβείο μοντάζ κέρδισαν τρεις ταινίες, που ισοψήφισαν στην ψηφοφορία των μελών της Ακαδημίας:: «Μαχαιροβγάλτης» «Χώρα πρόελευσης» κι «Απ΄τα κόκαλα βγαλμένα». Το βραβείο ενδυματολογίας απονεμήθηκε στον Γιώργο Γεωργίου για την ταινία «Ταξίδι στην Μυτιλήνη» του Λάκη Παπαστάθη . Το βραβείο ειδικών εφφέ κέρδισαν εξημισείας ο Νίκος Μούτσελος για την «Υπογραφή» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου και ο Ντίνος Θεοδοσίου για το 3D animation «Τα σκυλιά».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 May 2011 - 4:30:20 UTC