Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αξιοποίηση του Ελληνικού προχωρά
  • [02] Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Εξοπλισμών
  • [03] Κανονικά εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ
  • [04] Πανελλήνια θλίψη
  • [05] Ζητούν να επιστραφεί η Νεφερτίτη
  • [06] El clasico Νο 5 ο»Ώ

  • [01] Η αξιοποίηση του Ελληνικού προχωρά

    "Το σημερινό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" είναι ανακριβές, δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του το Κατάρ, η Γερμανία δεν ενεπλάκη ποτέ, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της [Ευρωπαϊκής] Επιτροπής και έχει δημιουργηθεί μια ιστορία χωρίς καμία πραγματική βάση που αφήνει πολύ μεγάλα και αναπάντητα ερωτηματικά" δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα στρατηγικών επενδύσεων, Χάρης Παμπούκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, μετά την ενημέρωση στην οποία προέβη προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους.

    "Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι ότι εμείς θα κινήσουμε οτιδήποτε είναι τελματωμένο, αυτή είναι η εντολή που έχουμε από τον ελληνικό λαό, εκείνου είναι η περιουσία και δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι -που θα είναι σημαντικό για όλη την περιφέρεια- να μην αξιοποιηθεί επειδή ορισμένοι δημιουργούν διάφορες φοβίες", είπε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας ότι "η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι εύκολη, έχουμε αρκετά προβλήματα, δεν είναι ανάγκη να δημιουργούμε επιπλέον προβλήματα όταν αυτά δεν υπάρχουν και να δημιουργούμε μια εικόνα της χώρας η οποία δεν είναι θελκτική, τέτοια δημοσιεύματα δεν συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση, αυτό είναι σαφές".

    Ερωτηθείς αν είχε επαφή με το Κατάρ, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι "προφανώς" και έχει επικοινωνία με την τελευταία να έχει πραγματοποιηθεί πριν από δέκα μέρες στη διάρκεια της οποία το Κατάρ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για την επένδυση στο Ελληνικό.

    Ερωτηθείς για τη σχέση του αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο με την εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems, ο κ Παμπούκης είπε ότι "εξ όσων γνωρίζω είναι υπάλληλος της εταιρείας αυτής. Η εταιρεία αυτή είναι μια ιδιότυπη εταιρεία στην οποία είναι διάφοροι φορείς και εταίροι".

    Διέψευσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής το δημοσίευμα.

    Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα (στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία") "αβάσιμα και ανυπόστατα", χωρίς ίχνος αλήθειας και τόνισε ότι το "σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού δεν έχει εγκαταλειφθεί" και επικαλέστηκε έγγραφη διαβεβαίωση πριν από λίγες εβδομάδες από το Κατάρ, ότι συνεχίζει να ενδιαφέρεται.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Εξοπλισμών

    Με την εξέταση των πρόσφατων εξελίξεων στην υπόθεση προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων θα αρχίσει τις εργασίες της η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών.

    Η σχετική πρόταση κατατέθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας, Ευ. Βενιζέλο, στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, για την οποία θα πρέπει να προηγηθεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ώστε να αποκτήσει τις οιονεί ανακριτικές αρμοδιότητες που έχει και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δηλαδή τη μετατροπή σε άτυπη εξεταστική επιτροπή.

    Στο περιθώριο της συζήτησης της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που προηγήθηκε της συνεδρίασης της επιτροπής Εξοπλισμών, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήκοων βουλευτών -δεδομένου ότι δεν κατεγράφη τίποτε στα πρακτικά- το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ είπε "καλημέρα" στον κ. Μεϊμαράκη. Εκείνος φέρεται να του απάντησε με απολύτως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ότι «δεν θέλει "καλημέρα" από όσους θέλουν να τον πάνε στην προανακριτική και στο Ειδικό Δικαστήριο και λένε ότι τα «πήρε». Μάλιστα τον κάλεσε να βγουν έξω «για να τα βρουν».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κανονικά εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ

    Τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ βάζει η απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, να αναστείλει την απόφαση για διακοπή, από τις 2 Μαΐου, της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων και να συνεχίσει να εξυπηρετεί κανονικά τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Πανελλήνια θλίψη

    «Η είδηση του θανάτου του Θανάσης Βέγγου προκαλεί πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση. Ήταν σπουδαίος, χαρισματικός, γεμάτος σπάνια καλοσύνη για τους ανθρώπους».

    Με τα θερμά αυτά λόγια αποχαιρέτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον σπουδαίο ηθοποιό που έφυγε το πρωΐ από τη ζωή, στα 84 του χρόνια στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός μετά από πολύμηνη νοσηλεία.

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο του ηθοποιού. "Ο Θανάσης Βέγγος χάρισε σε όλους μας στιγμές μεγάλης χαράς, αλλά ακόμα και φιλοσοφικού προβληματισμού".

    Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, για τον θάνατο του Θανάση Βέγγου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος.

    Για την καλλιτεχνική πορεία και σημαντική προσφορά του Θ. Βέγγου στον κινηματογράφο και το θέατρο κάνει λόγο και η δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Πολιτισμού.

    Για το ήθος, την απλότητα και το αστείρευτο ταλέντο του Θ. Βέγγου, κάνει λόγο ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

    Το ΚΚΕ χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «γνήσιο λαϊκό καλλιτέχνη». «Αν και η αυλαία έπεσε, οι αξέχαστοι ρόλοι του θα τον κρατούν ζωντανό ανάμεσά μας».

    Ο ΛΑΟΣ κάνει λόγο «για την κλασσική φιγούρα του Έλληνα της μεταπολεμικής περιόδου. Ο καθένας στο πρόσωπό του έβλεπε τον εαυτό του».

    «Για τον βιοπαλαιστή και Μακρονησιώτη, τον αυτοδίδακτο και σπουδαίο ηθοποιό που υπήρξε η χαρακτηριστικότερη μορφή του λαϊκού πολιτισμού και της κουλτούρας» μιλάει και ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλ. Τσίπρας.

    Η Δημοκρατική Αριστερά αποχαιρέτησε με μεγάλη θλίψη «τον Θανάση όλων των Ελλήνων» χαρακτηρίζοντας τον, «αυτοδίδακτο ηθοποιό, εξαιρετικό ταλέντο που θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο αγαπημένες φιγούρες του ελληνικού κινηματογράφου».

    «Η απώλεια του Θ. Βέγγου κάνει φτωχότερη την Ελλάδα. Πηγαίο ταλέντο, γέμισε τις καρδιές των Ελλήνων με γέλιο», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η Δημοκρατική Συμμαχία.

    «Για το ταλέντο του Θ. Βέγγου που φύτρωσε στα ξερονήσια της εξορίας και άνθισε στις ψυχές όλων μας», κάνουν λόγο στην σχετική ανακοίνωση οι Οικολόγοι Πράσινοι.

    Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο, θα ψαλεί, στις 14:00 αύριο η νεκρώσιμος ακολουθία για τον προσφιλή ηθοποιό Θανάση Βέγγο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ζητούν να επιστραφεί η Νεφερτίτη

    Ο υφυπουργός αρχαιοτήτων, της Αιγύπτου, Ζάχι Χαουάς, δήλωσε ότι θα υποβάλει ένα ακόμη επίσημο αίτημα στη Γερμανία για να επιτύχει την επιστροφή της προτομής της βασίλισσας Νεφερτίτης, ηλικίας 3.400 ετών, που εκτίθεται στο Βερολίνο.

    Ο Χαουάς είχε ήδη στείλει στο Βερολίνο αίτημα προς την κατεύθυνση αυτή τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά οι γερμανικές αρχές είχαν εκτιμήσει ότι δεν επρόκειτο για επίσημο αίτημα, καθώς ο Χαουάς έχει ενεργήσει ως επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, έναν δημόσιο οργανισμό, και όχι ως μέλος της κυβέρνησης.

    Η προτομή της Νεφερτίτης είναι ένα από τα πέντε ανεκτίμητα έργα τέχνης που εκτίθενται στο εξωτερικό, και των οποίων την άμεση επιστροφή ζητεί η Αίγυπτος. Η στήλη της Ροζέτας, η οποία βοήθησε να αποκρυπτογραφηθούν τα ιερογλυφικά κι εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο, είναι επίσης ένα από αυτά.

    Η Γερμανία πάντα αντιτάσσεται στην επιστροφή αυτού του σημαντικού έργου τέχνης της φαραωνικής εποχής, παρά την επιμονή των αιγυπτιακών αρχών, διαβεβαιώνοντας ότι αποκτήθηκε νόμιμα το 1913.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] El clasico Νο 5

    Με φόντο το Γουέμπλεϊ κοντράρονται απόψε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης (21.45 MEGA). Οι Καταλανοί του Πεπε Γκουαρντιόλα υποδέχονται τους «μερένχες» σε ακόμη ένα ντέρμπι και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Μέσι και η παρέα του, φρόντισαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» να δείξουν «ποιός είναι το αφεντικό» επικρατώντας άνετα με 2-0 και κλείνοντας την «παρένθεση» της κατάκτησης του ισπανικού κυπέλλου από την Ρεάλ.

    Ωστόσο, οι Μαδριλένοι και -κυρίως ο Ζοζέ Μουρίνιο- δεν θα αφήσουν την κατάσταση στα χέρια κανενός, αφού αναμένεται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να φτάσουν στο «θαύμα» και να πάρουν την πρόκριση. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του, τους Πέπε και Σέρχιο Ράμος, ενώ ο Γκουαρντιόλα δεν μπορεί να υπολογίζει στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Χοσέ Μανουέλ Πίντο. Παράλληλα, στο όριο καρτών ενόψει του τελικού, είναι οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Ραούλ Αλμπιόλ, Ανχελ Ντι Μαρία και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ για τους «μερένχες».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 May 2011 - 16:30:19 UTC