Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 10,5% το δημοσιονομικό έλλειμμα
  • [02] "Λουτρό αίματος" στη Συρία
  • [03] Μάχες για το λιμάνι
  • [04] "Τροποποίηση της Σένγκεν" ο»Ώ

  • [01] Στο 10,5% το δημοσιονομικό έλλειμμα

    Στο 10,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2010 (από 15,4% το 2009) και το δημόσιο χρέος έφτασε το 142,8% του ΑΕΠ (από 127,1% το 2009), σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Πρόκειται για αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για το έλλειμμα, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 9,4%.

    Η απόκλιση από τον στόχο του προϋπολογισμού οφείλεται κυρίως στη βαθύτερη του αναμενόμενου ύφεση της οικονομίας και στη μείωση των φορολογικών εσόδων, αναφέρει το υπ. Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

    Ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Ολι Ρεν δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι η προς τα πάνω αναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας για το 2010 προκύπτει από την αναθεώρηση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Ο Α. Αλταφάζ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς την πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει, το «φιλόδοξο» και «ισορροπημένο», όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα που παρουσίασε στις 15 Απριλίου.

    Για "αποτυχία των στόχων, τόσο στο χρέος όσο και στο έλλειμμα", κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας. "Μηδενική η αξιοπιστία κριτικής της Ν.Δ.", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Λουτρό αίματος" στη Συρία

    Περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις διαδηλώσεις με αίτημα την απομάκρυνση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με οργανώσεις δικαιωμάτων.

    Στη Ντεράα, την πόλη που έχει αποτελέσει το επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος στη νότια Συρία, παραμένει έκρυθμη η κατάσταση, ενώ δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Μπανιάς, προετοιμαζόμενες για επίθεση στην παραλιακή αυτή πόλη.

    Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι οι πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν σύντομα για να συζητήσουν για την κατάσταση στη Συρία και για την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων.

    Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει επιπρόσθετες "στοχευμένες κυρώσεις" σε απάντηση στη χρήση βίας από το συριακό καθεστώς κατά των διαδηλωτών.

    Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μάχες για το λιμάνι

    Σφοδρές μάχες διεξάγονται στη Μιζουράτα μεταξύ των εξεγερμένων και των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Καντάφι για τον έλεγχο του λιμανιού της πόλης με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους 3 κάτοικοι, δήλωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών στο Ρόιτερς.

    Εκπρόσωπος των εξεγερμένων της Μιζουράτα δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν αποσυρθεί στα περίχωρα της πόλης, η οποία αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση, όμως οι μάχες συνεχίζονται.

    Αν και οι πανηγυρισμοί των εξεγερμένων το Σαββατοκύριακο για τη "νίκη" στη Μιζουράτα αποδείχθηκαν πρώιμοι, είναι ξεκάθαρο ότι έχουν επιφέρει σημαντικά πλήγματα στις κυβερνητικές δυνάμεις στην περιοχή.

    Την ώρα που η προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης είναι στραμμένη στην πολιορκία της Μιζουράτας και στις μάχες στα ανατολικά της Λιβύης, οι συγκρούσεις έχουν εντατικοποιηθεί στα Δυτικά Όρη.

    Αυτός ο ορεινός όγκος εκτείνεται δυτικά για 150 χιλιόμετρα από την Τρίπολη προς την Τυνησία και κατοικείται από Βερβέρους. Οι πόλεις στα Δυτικά Όρη συμμετέχουν στην εξέγερση εναντίον του Καντάφι και τώρα φοβούνται ότι πληρώνουν το τίμημα καθώς οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ επικεντρώνονται σε μεγάλα αστικά κέντρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Τροποποίηση της Σένγκεν"

    Αλλαγές στους κανονισμούς μετακίνησης προσώπων μέσα στη ζώνη Σένγκεν ζήτησαν Μπερλουσκόνι και Σαρκοζί, μετά τη συνάντησή τους στη Ρώμη, στην οποία υπήρξε ευρεία σύγκλιση απόψεων.

    Κατά την συνέντευξη Σύπου, στο μέγαρο Βίλα Μαντάμα της ιταλικής πρωτεύουσας, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι "όντως η Γαλλία δέχθηκε το περασμένο έτος πάνω από 50.000 μετανάστες, ενώ η Ιταλία 10.000 χιλιάδες, και αυτό πρέπει να αναγνωρισθεί".

    Αναφερόμενος στις πρόσφατες εντάσεις ανάμεσα στις δυο χώρες εξαιτίας του κύματος Τυνήσιων μεταναστών που αφίχθησαν στην Ιταλία και προσπάθησαν να μεταβούν στη Γαλλία, ο Μπερλουσκόνι υπογράμμισε: "δυο κύριοι συνεργάτες μας θα ασχοληθούν μόνιμα με το θέμα της μετανάστευσης, αναπτύσσοντας τις ήδη υπάρχουσες συνθήκες".

    Η Γαλλία, τέλος, ανακοίνωσε επίσημα ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Ιταλού Μάριο Ντράγκι για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 April 2011 - 16:30:21 UTC