Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλήψεις ακτιβιστών της αντιπολίτευσης
  • [02] Μηνύματα ελπίδας για την υπέρβαση της κρίσης
  • [03] Πάσχα στην Καλαμάτα με σαϊτοπόλεμο
  • [04] Αυστηρότερες ποινές ο»Ώ

  • [01] Συλλήψεις ακτιβιστών της αντιπολίτευσης

    Άνδρες της μυστικής υπηρεσίας έκαναν εφόδους σε σπίτια κοντά στην Δαμασκό στην διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν στελέχη οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σήμερα, καθώς οι κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ φθάνουν στο αποκορύφωμά τους μετά τις αιματηρές επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών που αξιώνουν εκδημοκρατισμό της χώρας.

    Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και οπλοφόροι πιστοί στο Μπάαθ σκότωσαν τουλάχιστον 112 ανθρώπους τις τελευταίες δύο ημέρες, πυροβολώντας εναντίον ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για να απαιτήσουν πολιτικές ελευθερίες την Παρασκευή και εναντίον των παρευρισκόμενων στις κηδείες τους μια ημέρα αργότερα.

    «Μπασάρ αλ Άσαντ, προδότη, δειλέ, πάρε τους στρατιώτες σου και στείλε τους στο Γκολάν», φώναζαν διαδηλωτές χθες, καταγγέλλοντας το ότι η Δαμασκός έστειλε το στρατό να καταστείλει τις κινητοποιήσεις του και όχι να απελευθερώσει τα Υψώματα του Γκολάν, στα σύνορα του Ισραήλ, όπου η κατάσταση παραμένει ήρεμη μετά την εκεχειρία του 1974.

    Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας ντυμένα με πολιτικά κι οπλισμένα με αυτόματα εισέβαλαν σε σπίτια στο προάστιο Χαράστα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, και συνέλαβαν πολλούς ακτιβιστές στην περιοχή, που είναι γνωστή ως Γούτα, στην παλιά πόλη της Δαμασκού.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Μηνύματα ελπίδας για την υπέρβαση της κρίσης

    Τη βεβαιότητά του, ότι ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει τις δύσκολες ημέρες, καθώς όπως είπε, διαθέτει αστείρευτες δυνάμεις, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από την Κέρκυρα, όπου γιόρτασε το Πάσχα στον Ναυτικό Σταθμό.

    Ο πρωθυπουργός, από την Ύδρα, δήλωσε ότι"η Ελλάδα σήμερα αλλάζει και ξαναγεννιέται παρά τις δυσκολίες". "Το Πάσχα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, συμβολίζει για τον Ελληνισμό, για όλους μας, το ξεκίνημα μιας νέας ζωής".

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, από το Ναύπλιο, δήλωσε ότι "ο θρίαμβος της Ανάστασης φέρνει την ελπίδα, που δεν είναι γραμμένη πάνω στην άμμο ή στον αέρα, αλλά είναι δεμένη στον στέρεο βράχο του ρεαλισμού, της αυτοπεποίθησης και της ευθύνης".

    Στην Αθήνα παραμένουν η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετέβη στην Αταλάντη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Πάσχα στην Καλαμάτα με σαϊτοπόλεμο

    Στην Καλαμάτα την Κυριακή του Πάσχα, αναβιώνει ένα ξεχωριστό τοπικό έθιμο, ο σαϊτοπόλεμος, του οποίου οι ρίζες βρίσκονται αρκετά πίσω στον χρόνο, στους απελευθερωτικούς αγώνες του 1821.

    Σύμφωνα με τον θρύλο, οι Μεσσήνιοι χρησιμοποίησαν σαΐτες γεμάτες εκρηκτικά και αναχαίτισαν το ιππικό των Τούρκων, τρομάζοντας τα άλογα τους και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η νίκη σε μια μάχη δεν αποκτιέται μόνο μέσα από την αριθμητική υπεροχή.

    Οι συμμετέχοντες αρκετοί ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, οπλισμένοι με σαΐτες που έχουν κατασκευάσει μόνοι τους από χαρτονένιους σωλήνες γεμισμένους μπαρούτι, αρχίζουν την εκτόξευση και ξεσηκώνουν το πλήθος που παρακολουθεί.

    Τα "μπουλούκια" - έτσι ονομάζονται οι ομάδες των σαϊτολόγων - αναβιώνουν το έθιμο που δίνει έμφαση στην εφευρετικότητα των Ελλήνων και θυμίζει τον ηρωισμό τους επί Τουρκοκρατίας.

    Πάσχα στην Ζάκυνθο

    Στη Ζάκυνθο, το Πάσχα, ή η Λαμπρή όπως την αποκαλεί ο Διονύσιος Σολωμός στα έργα του, το ζει ο καθένας παντού. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το Σάββατο του Λαζάρου, όταν χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες και οι εκκλησίες στολίζονται με τα "βαγιά". Την Κυριακή το βαγί μπαίνει σε όλα τα ζακυνθινά σπίτια και στολίζει το εικονοστάσι της οικογένειας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Αυστηρότερες ποινές

    Βαθιά τομή επιφέρει στο πειθαρχικό δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων το σχέδιο αναμόρφωσης που καταρτίζει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να μπει τέλος στην ατιμωρησία των επίορκων κρατικών λειτουργών.

    Κύριο χαρακτηριστικό του νέου πειθαρχικού κώδικα θα είναι η απομάκρυνση, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, των συνδικαλιστών από τα πειθαρχικά συμβούλια, κάτι το οποίο θα εξαλείψει τα γνωστά φαινόμενα «συναδερφικής αλληλεγγύης» στην εξέταση υποθέσεων διαφθοράς και πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων των υπαλλήλων, όπως είχε μεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή στο πειθαρχικό δίκαιο, θα είναι ο χρόνος περαίωσης των ΕΔΕ, καθώς αυτός μειώνεται στον ένα μήνα, ενώ οι υπάλληλοι που παραπέμπονται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της υπεξαίρεσης τίθενται αυτοδικαίως σε αργία ως την έκδοση της δικαστικής απόφασης και ταυτόχρονα χάνουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν στο μέλλον θέση προϊσταμένου.

    Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, για πρώτη φορά με το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο θα προβλέπεται επιπλέον ότι η μη ανάρτηση ή η μη έγκαιρη ανάρτηση όλων των πράξεων στο «Διαύγεια» θα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη, γεγονός που σημαίνει ότι εκτός των άλλων θα στερείται και του δικαιώματος προαγωγής.

    Αυστηρότερες θα είναι με το νέο καθεστώς και οι πειθαρχικές ποινές, καθώς θα υπάρχουν οικονομικές κυρώσεις, το πρόστιμο επεκτείνεται σε 12 μήνες από τους τρεις που προβλέπονται σήμερα, όπως και η προσωρινή παύση με πλήρη στέρηση αποδοχών, που επεκτείνεται στους 12 μήνες από τους έξι, ενώ παράλληλα θεσπίζεται και ο υποβιβασμός έως δύο βαθμούς από έναν που ισχύει μέχρι σήμερα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 April 2011 - 14:30:20 UTC